silinenuye785438
80+ Titanium
- Katılım
- 29 Mart 2021
- Mesajlar
- 25,654
- En İyi Cevap
- 1
Sen ona niye OC+UV yapmadın ki? Stok haliyle hem çok güç çekte hem az MH verir.143w civarı yani trexde öyle yaziyor
Sen ona niye OC+UV yapmadın ki? Stok haliyle hem çok güç çekte hem az MH verir.143w civarı yani trexde öyle yaziyor
Sağol da overcloku daha fazla zarar veririm diye yapmıyorum ya yeni aldim sistemi kıyamıyorum kartcıgaanladım. ortalama 550 TL alırsınız aylık elektrik faturasuda 45 TL civarı fazla gelir( bilgiler kafadan siz yine minerstatdan hesaplayın)
Bana 70W çeken ekran kartıyla 100TL fatura geliyor. Minimum 150TL gelir o gücü çeken karta.anladım. ortalama 550 TL alırsınız aylık elektrik faturasuda 45 TL civarı fazla gelir( bilgiler kafadan siz yine minerstatdan hesaplayın)
Stok halde daha çok zarar verirsin karta. İlla istemiyorum dersen belleğe OC yapma ama kesinlikle UV yap.Sağol da overcloku daha fazla zarar veririm diye yapmıyorum ya yeni aldim sistemi kıyamıyorum kartcıga
hocam bende sistem var 400 küsüratlı w çekiyor faturam 200 tl geliyor (bursadayım)Bana 70W çeken ekran kartıyla 100TL fatura geliyor. Minimum 150TL gelir o gücü çeken karta.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Stok halde daha çok zarar verirsin karta.
.Sen ona niye OC+UV yapmadın ki? Stok haliyle hem çok güç çekte hem az MH verir.
Nasıl ya Undervoltaj yapsam mhs düşmez mi tamam UV yapayım mhs düşmezse de nasıl yapıcam adam gibi Bi youtebe vdeo bulamadımBana 70W çeken ekran kartıyla 100TL fatura geliyor. Minimum 150TL gelir o gücü çeken karta.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Stok halde daha çok zarar verirsin karta. İlla istemiyorum dersen belleğe OC yapma ama kesinlikle UV yap.
1 ayda en fazla 80 tl elektrik gelir boş işSelam arkadaslar
ryzen 5 3600
rtx 3060 gaming oc 12gb
B450m h
16gb ram sistemim var yeni aldim oyunda oynuyorum mining de (yeni basladım) hep elektrik cok gidiyor diyorlar evde güneş enerjisi paneli var 2 tane ona bağladım suan bir sorun olur mu ondaki depo 1kw ne zaman biter sürekli onlar güneş altında hiç çıkarmasam dayanır mı?
MSI Afterburner indir Power limiti azalt o bile yeter. Bir de Core Clock düşür biraz. Normalde üstüne bir de MH artsın diye belleğe OC yapılıyor ama bu MH da kazmak istiyorsan yapmayabilirsin..
Nasıl ya Undervoltaj yapsam mhs düşmez mi tamam UV yapayım mhs düşmezse de nasıl yapıcam adam gibi Bi youtebe vdeo bulamadım
Yeniyim kardeşim kusura bakmaUndervolt ile mh/s düşmesi saçma değil mi sence frekansları düşürmüyorsun ki?
Çekirdek frekansı düşüyor hatta üstüne elle daha da düşürüyorsun ama MH azalmıyor çekirdek frekansı düşünce. ETH minibüse bellek frekansı önemli. Ben belleğe biraz OC yapıp çekirdek frekansını yarıya düşürdüm MH arttı meselaUndervolt ile mh/s düşmesi saçma değil mi sence frekansları düşürmüyorsun ki?
Kanka sen bilgili gibisin konuda ben bunu yeni aldim işte o yuzden kıyamıyorum UV azaltırım tamamda bazıları 1 yıl içinde performansı yarıya düşer kesin felan diyor ekran kartına mining de olur mu öyle? Çünkü oyun da oynuyourymÇekirdek frekansı düşüyor hatta üstüne elle daha da düşürüyorsun ama MH azalmıyor çekirdek frekansı düşünce. ETH minibüse bellek frekansı önemli. Ben belleğe biraz OC yapıp çekirdek frekansını yarıya düşürdüm MH arttı mesela![]()
5 yıl da mining yapsan performans düşmez. Sadece kart 7/24 yük altında çalıştığı için kartın bozulma ihtimali normale göre fazla olabilir miningde.Kanka sen bilgili gibisin konuda ben bunu yeni aldim işte o yuzden kıyamıyorum UV azaltırım tamamda bazıları 1 yıl içinde performansı yarıya düşer kesin felan diyor ekran kartına mining de olur mu öyle? Çünkü oyun da oynuyourym