Neler Yeni

Ethereum kazmak günah mı ?

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
443
İsim
alperen taha demir
Heryere baktım ama kazmakla ilgili bişey bulamadım alıp satmak borsa sayıldığı için günah ondan eminim ama kazmakla ilgili hiçbir bilgi yok
Ekran kartım garantide eğer günah değilse başlamayı düşünüyorum şöyle amacım büyük para kazanmak değilde hem bir meşgale olsun hem de birazcık para getirir diye başlıyıcam
Nasıl kazıldığını falan araştırıyorum şuan vereceğiniz bilgilerede açığım

Morinyo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Muharrem Göktepe
Allah kuran da kripto paraları yasakladı mı? Alimleri de görüyoruz baya alimler

Ben sana Bitcoin meselesinde bir şey demedim ki, senin kullandığın ifade yanlış. Bu işin "bencesi" olmaz. Bir şey Haramsa haramdır. Sen hiçbir kaynağa dayanmadan fetva veriyorsun.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,233
İsim
Taha Efe
Hocam hem size hem diğer arkadaşlara söylemek adına alıntıladım. Fetva veren kişiler bariz bir şekilde İslam'la tam örtüşmemekte, bir iki hafta evvel Diyanet in yaptığı müstehcen bölgelere bakma açıklaması ortadayken, TOKİ faiz alabilir derken bence bu kimseleri pusula kabul etmek pek akıl kârı iş değil. Ben inançlı bir insan değilim, niyetim sadece arkadaşa kendi İslam bilgim üzerinden fikir vermekti. Umarım becermişimdir de.
Hocam Islam Fetva Hukuku vardır. Diyanet Haşa ve Kella Peygamberler Kurumu değil,Hataları olabilir. Ama Bozuk bir saat günde 2 kere Doğruyu Gösterir hesabı, Herhagi bir Fetva Kuranı Kerim ve Sünnet Üzere ise Doğrudur. bukadar basit :)
NOT: Diyanetin Fetvası için değil özellikle, Genel Fetva Hukukunu açıklamaya çalıstım.

mehmet_s

80+ Silver
En İyi Cevap
7
Hocam İcma yok olmadığı icin Tartısılan bir konu ama Aklı Selim olmayız Hepimiz.

Ben gelmedim da'vî için benim işim sevi için
Dostun evi gönüllerdir gönüller yapmaya geldim
Yunus Emre

BİR GÖNÜLE GİRMEK - Somuncu Baba Dergisi
haklısın.
Allah kuran da kripto paraları yasakladı mı? Alimleri de görüyoruz baya alimler
Ne alaka kardeşim? Cevabın;

Ufff zekaya gel. Kardeşim kuran da namazın nasıl kılınacağı yazıyormu? Yazmıyor, biz nasıl kılıyoruz o zaman.

Dambıldor

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,542
İsim
Hakan Bruh
İlgilendiği Kategoriler
R6, Warzone ve Mouse
Ben sana Bitcoin meselesinde bir şey demedim ki, senin kullandığın ifade yanlış. Bu işin "bencesi" olmaz. Bir şey Haramsa haramdır. Sen hiçbir kaynağa dayanmadan fetva veriyorsun.
Hocam sıkıntı da orda ortada kazmak günah satmak helal vb bir şey yok ama bir paranın helal olması gereken özellikleri var diye düşünüyorum

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,897
İsim
Mehmet
Merak ettim sizin fikriniz nedir? @Ricciardo en azından bir mantıklı bir açıklama yapmış siz?
Ben işin içinde risk, emek ve fayda olduğunu; kimseye zarar niyeti taşımadığını ve bir kazanç kapısı olduğunu, bu sebeplerle helal olması gerektiğini düşünüyorum.
Bu insanlar kartları alıyorlar, kartlar yıpranacak, eskiyecek ve elektrik bedava değil: bir gider var.
Bu insanlar kripto para borsası çakılırsa zarar edebilirler: Bir risk var, bu riskin stresini taşıma var.
Bu insanlar kartların sahipleri ve yazılımları de birlikte geliyorlar, bunlar kisiye ait olduğu icin elbet getirisi kişinin kazancı olmalı. Kimse ev kiralamak haram demiyor? Ev kiralamada emek neyse kripto para madenciliğinde onun 5 katı...

Sonuç olarak bence helal, sanıyorum sizce de haram. Fikir alışverişi için teşekkür ederim, iyi akşamlar.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,233
İsim
Taha Efe
Sıralama şöyledir:
Kur'an
Sünnet
İcma
Kıyas

Araştırarak ne olduklarını öğrenebilirsiniz.
Kuran- Yüce Kitabımız (Müslüman Alemi icin)
Sünnet- Hz. Peygamber Uygulamaları (Kuranı Kerime dayanır)
İcma- Alimlerin Ortak Görüsü(Bitcoin icin Bir İcma Yok diye biliyorum)
Kıyas-Kitap ve Sünnete Geçen benzer Meseleden Hareketle Hüküm verme.
Hocam sıkıntı da orda ortada kazmak günah satmak helal vb bir şey yok ama bir paranın helal olması gereken özellikleri var diye düşünüyorum
Hocam İcma yok kesin Haram helal denilemiyor ama Garantör olması lazım özellik olarak

mehmet_s

80+ Silver
En İyi Cevap
7
Ben işin içinde risk, emek ve fayda olduğunu; kimseye zarar niyeti taşımadığını ve bir kazanç kapısı olduğunu, bu sebeplerle helal olması gerektiğini düşünüyorum.
Bu insanlar kartları alıyorlar, kartlar yıpranacak, eskiyecek ve elektrik bedava değil: bir gider var.
Bu insanlar kripto para borsası çakılırsa zarar edebilirler: Bir risk var, bu riskin stresini taşıma var.
Bu insanlar kartların sahipleri ve yazılımları de birlikte geliyorlar, bunlar kisiye ait olduğu icin elbet getirisi kişinin kazancı olmalı. Kimse ev kiralamak haram demiyor? Ev kiralamada emek neyse kripto para madenciliğinde onun 5 katı...

Sonuç olarak bence helal, sanıyorum sizce de haram. Fikir alışverişi için teşekkür ederim, iyi akşamlar.
Daha bilgili Alim birisine soracağım. Yakınımda Alim yok ama bir şekil de ulaşacağım.

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik
Dini Diyanet belirlemiyor (yani islam dinine kafasına göre kural yazamaz) günah olduğunu sanmam.
Hala anlamıyorsunuz şu olayı. İslamda bir şeyin haram veya günah olup olmadığını öğrenmek için:
ilk Kur'an a bakılır orada yazmıyorsa
Sünnetlere bakılır orda da yoksa
İcma (herhangi bir çağ veya dönemde yaşamış İslam bilgini ve müctehidlerin kitap, Sünnet ve bazı mezheplere göre kıyasın delillerine dayanarak, şeriatın konuları hakkında hüküm vermeleri veya benzer diğer hükümler arasında birleşmeleridir.) toplanır ve Kur'an a ve sünnetlere bakarak benzer olaylara bakarak çözerler. Ama kripto para yeni, eski alimlerden bir çözüm bulamayız, değilmi.
Kıyas: Hükmü hakkında nass(Nass; Arapça'da "malûm", ya da aşikâr, yasal karar ve kesin emir mânâsına gelen bir kelime) bulunmayan bir meseleyi, aralarındaki ortak sebep-sonuç bağından dolayı hükmü ayet veya hadisler ile çözülmüş bir konuya benzeterek çözmektir.
Umarım anlamışsınızdır artık.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,897
İsim
Mehmet
Hocam Islam Fetva Hukuku vardır. Diyanet Haşa ve Kella Peygamberler Kurumu değil,Hataları olabilir. Ama Bozuk bir saat günde 2 kere Doğruyu Gösterir hesabı, Herhagi bir Fetva Kuranı Kerim ve Sünnet Üzere ise Doğrudur. bukadar basit :)
NOT: Diyanetin Fetvası için değil özellikle, Genel Fetva Hukukunu açıklamaya çalıstım.
Tabii herkesin hatası oluyor ancak niyet çok önemli öyle değil mi? Ben Diyanet için konuştum, zaman zaman (bence) kendisiyle ilgili olmayan konularda açıklamalar yaptığı gibi yaptığı bazı açıklamalar da açıkça makul değil, az önce örnek verdiğim üzre. Sonuç olarak ben kendilerinin niyetlerinden şüpheliyim, eğer daha güvenilir fetva veren kaynaklar varsa bence Müslümanlar onları takip etmeyi değerlendirmeli. Maalesef ben bugün pekçok sözde dini önderin yaptıklarına karşı durmak durumundayım, biraz klişe olacak ancak altın mikrofondan fakir çocuklar için dua edilmez... Umarım her şey dinini güzelce yaşayan herkesin gönlünce olur, herkes de iyi niyetli liderleri kendine rehber beller. İyi akşamlar :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,642
Üyeler
159,649
Son üye
fluxizm
Top Bottom