Ethernet ile ping sorunu

oaK´

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,601
Selamlar, sistemimi ilk aldığım zamanlar televizyona bağlayıp kullanıyordum ve İnternet için telefonumu bağlıyordum ve pingim yüksekti 150 civarlarında takılıyordu. Ancak bugün monitörum geldi ve modemin yanına taşıdım sistemi ve eski olduğunu düşündüğüm üstünde cat 6 yazan bir ethernet kablosu buldum pc ye bağladım ancak yine hız değerlerim ve ping değerlerim aynıydı, kablo ile bağlayınca kablosuza oranla daha iyi İnternet olması gerekmiyormu daha düşük ping daha yüksek hız falan
Modem : türkcell superonline a geçtiğimiz zaman verilen modem
İnternet sağlayıcı : millenicom

Kablonun sağlamlığından emin misiniz?

kablo sağlammış , arka planda oyun indiyordum onun için öylrymiş indirmeyi durdurunca ping düzeldi ancak bazen hala yüksek pinglere çıkıyor
İnternet sağlayıcınız ile alakalı olabilir. Veya server a uzaklığınız altyapı durumunuz sağlayıcı yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir.

Ortalama Ping değeriniz ve konumunuzun şehir merkezine olan uzaklığı ne kadar?
istanbulda oturuyorum öyle çok gelişmemiş köy tarzı da değil oturduğum mahalle ortalama pingimde testlerde 30 100 arası ama oyunlarsa birden 500 e çıkıyor 2 3 dk inmiyor

istanbulda oturuyorum öyle çok gelişmemiş köy tarzı da değil oturduğum mahalle ortalama pingimde testlerde 30 100 arası ama oyunlarsa birden 500 e çıkıyor 2 3 dk inmiyor
Ağa tek bağlanan siz misiniz?

Ağa bağlanan sizden başkaları varsa ve download ya da upload yapıyorlarsa herhangi bir şeyi sizin pinginizde çıldırır. Bunun önüne geçmek için de ya o kişinin internetini keseceksiniz ailenizden birisi de olsa :D Ya da gidip eli yüzü düzgün tek banttan yayın yapmayan bir modem alacaksınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,500
Üyeler
184,174
Son üye
nisa353535353
Geri