Neler Yeni

Ethernet Switch Yardım

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Abdullah
Arkadaşlar merhaba,
Ağ konularında bir hayli tecrübesiz olduğum için sizden bir konuda yardım isteyeceğim. Ben şu anda yurt dışında okuyorum. Kaldığım yer bildiğiniz 2+1 açık mutfaklı ev ancak bir yurdun içinde. Yurtta wifi var ama hızı yavaş. Ancak yurt odamızın ortak alanında yurdun dediğine göre sabit telefon takmak için olan bir ethernet girişi var. Buraya bilgisayarımı ethernet kablosu ile bağladığımda 1gigabit'e yakın (saate bağlı 800 civarı genelde) download upload alıyorum. Şimdi size sorum şu olacak. Eğer bir ethernet switch alırsam ve bu switchten hem kendi odama hem de ev arkadaşımın odasına ethernet kablosu çekersem iki bilgisayara da internet verebilir miyim? Hız kaybı yaşar mıyım? Yaşamamak için ne yapmam lazım? Bunun yanında eğer odaya da telefonlar vs. için wifi ağı yapmak istersem ne kurmam gerekir? (Galiba access point ama emin değilim) Şimdiden teşekkür ederim.

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
359
İsim
Anıl Aykın
hem kendi odama hem de ev arkadaşımın odasına ethernet kablosu çekersem iki bilgisayara da internet verebilir miyim? Hız kaybı yaşar mıyım?
Yönetilemez switch alacaksın, kaç cihaz takacaksan ona göre bir tane seçersin. Modemden gelen etherneti switche takıcaksın o otomatik diğer portlara interneti verecek. Kaç cihaz varsa ona göre işte portlara etherneti takıp cihaza takman yeterli. Hız kaybı hissedebileceğin şekilde yaşamazsın ama switch'i gigabit switch seçmen lazım, yazar zaten özellikler bölümünde ne kadar desteklediği.
yanında eğer odaya da telefonlar vs. için wifi ağı yapmak istersem ne kurmam gerekir?
Dediğiniz gibi acces point en sağlıklısı olur. Onun içinde bir ethernet kablosu ayarlayın ve switche takın. Önce acces point'in arayüzünden şifre vesaire koyun . Bilgisayarın laptopsa ağ paylaşabilirsin acces pointle uğraşmazsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,916
Üyeler
161,357
Son üye
Halilvural27
Top Bottom