Ev gençleri çalışmamakta haklı mı sizce?

Bursalı_Genç16

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
334
Ülkemizde mevcut olarak 3.5 milyon ev genci var bu insanlar çalışmamakta haklı mı sizce.
1760536329181.webp

işleyen demir pas tutmaz gene bir şeyler yapmak için uğraşmalı insan

Çalışıyorlar.
Sade bir şey alacakları zaman bir kaç ay çalışıp, yeterince kazanınca işi bırakıyorlar.

İhtiyaçları yok.

mobbingleri normal mi görüyorsun yani ? anlamadım
Tam olarak değil. Yani herkes için değil. Bir sokak röportajında görmüştüm. 2 üniversite bitirmiş ve iş bulamayan abimize bir kişi ''gir fabrikaya çalış'' dedi. Yani durum böyle olursa kesinlikle lafım yok bu istisna. Yoksa okulunu düzgün okumamış bir şeyler için çabalamamış birine bu söylemler haklı bence. Armut piş ağzıma düş, yok öyle şey. Emek yok ama rahat iş ortamı istiyosun. Konuyu gereksiz yerlere çektim farkındayım ama böyle açıklamayı daha doğru buldum.

Çalıştıkları süre boyunca elle tutulur hiçbir şeye sahip olamayacakları ve birikim yapamayacakları -zaten yapmak anlamsız- bir gerçek ama asgari ihtiyaçlarını kısmen karşılamak için çalışmak zorundalar.

Tam olarak değil. Yani herkes için değil. Bir sokak röportajında görmüştüm. 2 üniversite bitirmiş ve iş bulamayan abimize bir kişi ''gir fabrikaya çalış'' dedi. Yani durum böyle olursa kesinlikle lafım yok bu istisna. Yoksa okulunu düzgün okumamış bir şeyler için çabalamamış birine bu söylemler haklı bence. Armut piş ağzıma düş, yok öyle şey. Emek yok ama rahat iş ortamı istiyosun. Konuyu gereksiz yerlere çektim farkındayım ama böyle açıklamayı daha doğru buldum.
Orası öyle ama bu konu farklı.
Mesela genel işsizlik yorumlarına bakarken.
Çoğu insan kendi okuduğu mesleğin de çalışamadığından bahsediyor.Hal öyle olunca mecbur zincir marketlere giriyorlar orda da durumlar belli zaten yine istisnalar var ama çok azınlık durumda.

Çok fazla işsiz öğretmen gördüm tamamen tercih hatası olarak görüyorum onları.Yıllardir öğretmenler atama istiyorlar.Haberlere de çıktılar gidip bile bile öğretmenlik yazıyorsa onun suçudur.

İş bulmak muhabbeti tamamen çile olmuş zaten tanıdik/referans yoksa işin çok zor.
İnternet hayalet iş ilanlarıyla dolu.
CV açıp okumuyorlar bile siz düşünün.

Orası öyle ama bu konu farklı.
Mesela genel işsizlik yorumlarına bakarken.
Çoğu insan kendi okuduğu mesleğin de çalışamadığından bahsediyor.Hal öyle olunca mecbur zincir marketlere giriyorlar orda da durumlar belli zaten yine istisnalar var ama çok azınlık durumda.

Çok fazla işsiz öğretmen gördüm tamamen tercih hatası olarak görüyorum onları.Yıllardir öğretmenler atama istiyorlar.Haberlere de çıktılar gidip bile bile öğretmenlik yazıyorsa onun suçudur.

İş bulmak muhabbeti tamamen çile olmuş zaten tanıdik/referans yoksa işin çok zor.
İnternette hayalet ilanlarla dolu.
Haklısınız, dediğiniz şey hepimizi ilgilendiren bir konu sadece işsizleri değil. Artık prestijli bir yerde çalışmak için network çok önemli. Halk arasında buna torpil deniyor. Yine sosyal medyada bir içerik gördüm. Eskiden Fenerbahçe'de oynamış bir futbolcu spor ürünleri mağazasında kasiyerliğe başlamış. Hayat gerçekten çok acımasız ne yapacağız bilmiyorum.

Ben 16 yaşında bir fabrikaya gittim gece vardiyasına akşam 9 sabah 7 de biteceğini söylediler saat sabah 12 oldu adam bu iş bitmeden kimse çıkamaz buradan diyordu gerekirse saat 17 ye kadar buradasınız dedi bende babamı aradım bizi alması için ondan sonra geri kalan herkes ben ve arkadaşlarım çıktığı için paydos ettiler. Demem o ki günlük 800tl ye fabrika depoda kimse çalışmak istemez kolay kolay. petrol,market,mağazalar falan olsa en azından insanın canından can gitmiyor herkes sana ağzına geleni söylemiyor şunu yap bunu yap diye. 800-1000 tl ye asla değecek işler değil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,769
Üyeler
183,163
Son üye
serox26
Geri