Neler Yeni

Çözüldü✓ Evde bilgisayar masası yapmak için öneri ve yardım

Aterzhy

80+
Selamlar başlıkta da görüldüğü gibi masamı değiştirmeye karar verdim bunun için de hazır masa almak istemedim ikea ve koçtaştan alınmış masaları kullandım ve sevmedim bu yüzden evde kendim yapmaya karar verdim fakat aklımda bazı sorular var bunlar sırasıyla

1.Masanın boyutları 70cm derinlik 140cm genişlik 72/73cm de yükseklik düşünüyorum sorum şu northbayaou f160 stand ile birlikte 1 adet 24 bir adet 27" monitör kullanıyorum şuan ki masamda 2 monitörün köşeleri tam karşımda kalıyor ve 2 monitöre de yan dönerek bakmak zorunda kalıyorum. yapacağım masada 27" olanı tam karşıma almak ve 2 monitörü de görebilmek ve sıcaklıklardan dolayı kasamı masa üstüne koyabilmek bunu yapmak için 70cm derinlik ve 140cm genişlik yeterli olur mu

2.Masa malzemeleri masanın ayaklarını bauhaus da tekli olarak satılan metal ayakları kullanmayı düşünüyorum fakat masanın ortaya doğru çökme/C şeklinde yamulma gibi bir sıkıntısı olma ihtimali aklıma geldi masayı mdf ahşap ile yaparsam bu sorun ortadan kalkar mı bir de beyaz mdf ahşap var mı veya nerede kaplatabilirim

3.Masa ayakları Masanın ayakları 4 bağımsız ayak olarak sabitlendiğinde metal ayakları birbirine bağlamadan montajlandığında sallanma vb bir problem olur mu

Aterzhy

80+
Süpürgelikten kaynaklı mı çözemedin?
yok hocam süpürgelik yok zaten masanın orada az önce sipariş verdim biraz plan değişikliği yaptım ayakları metal X şeklinde hazır olarak aldım sağda 1 solda 1 olacak şekilde sallantıyı da hem deprem önlemi açısından hemde sallanma açısından duvara sabitleyip yapıcam bel vermesi açısından da aldığım mdf yi ve ayakları gösterdiğimde üzerine binen yük çok olmayacağı için bir sorun olmayacağını söyledi 3 4 farklı usta eğer bel vermesi gibi bir durum olursa bacakların arasına çerçeve kaynaklayarak çözeceğim

Aterzhy

80+
Orası sizin yeteneğinize kalmış hocam ama dediğiniz gibi masayı ya duvara sabitleyin ya da dediğim gibi bir şey yapın,ayriyeten masada kullanmayı düşündüğünüz tahta ve ayakların linkini atarsanız yardımcı olmaya çalışırım

Beyaz mdf marangozdan alabilirsiniz, baya da sağlam olur 👍🏻

O şekilde 4 ayak üstüne mdf lam ileride bel berir. O yüzden masanın altından en az 4 cm genişlik çerçeve gibi alt taraf dedteklenmeli , ayrıca o ayaklar masa sabitlenmezse duvara yaslanmazsa sallanma yapar ki sen arkadan masaya sıkıştırmalı monitör ayağı kullanacaksın sallanma olayı kaçınılmaz olur. Seçenek olarak arkadaşın attığı demir kasnaklı iskeleti olan masanın beyaz olanını alman bence çok mantıklı ve ucuza mal etmiş olacaksın. Ben mobilyacıyım dikkate almanı tavsiye ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani zaten ayaklar yukarıdan masayı bağlıyor ama aşağıda bağlantı olmadığı için bir

tuğla duvara çelik dubel atma sakın 😂 tuğla duvara ahşap kama çak

İlk atılan linkteki masayı almayı düşünürseniz eğer masanın demirleri yüzünden sıkıştırarak kullanamazsınız. Aynı masaya ve North Bayou H180'e sahibim. Sıkıştırarak kullanmaya masanın altındaki destek demirleri engel oluyor. Yaptıracağınız masanın sallanma konusuna da gelirsek linteki gibi ve sizin paintten çizdiğiniz gibi masanın altında hem X şeklinde hem de dikdörtgen şeklinde demir koyarsanız sallanmayı belli bir miktarda engeller. Aşağı kısma gelirsek sol taraftaki ve sağ taraftaki ayakların arasına da demir eklerseniz o da sallanmayı azaltacaktır. Hem de görüntü kirliliği olmayacaktır.
hocam konuyu hortlatmış olucam fakat masayı tamamladım bazı değişiklikler yaptım ve masayı tamamladım. ayakları 4 adet ayrı almak yerine 2 adet 1.2mm et kalınlığı olan X şelinde metal ayaklar aldım deprem aparatı tarzında metal raf ayakları kullanarak sallantıyı engelledim masanın bel vermesi gibi bir durum söz konusu olmadı olacak gibi de durmuyor yardım eden fikir veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve konuyu kapatıyorum

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor
hocam konuyu hortlatmış olucam fakat masayı tamamladım bazı değişiklikler yaptım ve masayı tamamladım. ayakları 4 adet ayrı almak yerine 2 adet 1.2mm et kalınlığı olan X şelinde metal ayaklar aldım deprem aparatı tarzında metal raf ayakları kullanarak sallantıyı engelledim masanın bel vermesi gibi bir durum söz konusu olmadı olacak gibi de durmuyor yardım eden fikir veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve konuyu kapatıyorum
Fotoğrafını atmadan nereye kaçıyorsun ? :)

Aterzhy

80+
Fotoğrafını atmadan nereye kaçıyorsun ? :)
hocam öğlen vakti aklıma gelirse resmi atarım daha tam anlamıyla dün akşam saatinde bitirdim mdf yi kestirip aldığımdan yan tarafları tahta olarak gözüküyordu melamin ve ütüyle son kısımları da dün hallettim kablo düzeni için de aparatları alıp montajladım fakat plastik kelepçe kalmamış tam düzenli değil daha dolayısıyla fotoğrafta kablo gözükürse yok gibi varsayın 😀

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor
hocam öğlen vakti aklıma gelirse resmi atarım daha tam anlamıyla dün akşam saatinde bitirdim mdf yi kestirip aldığımdan yan tarafları tahta olarak gözüküyordu melamin ve ütüyle son kısımları da dün hallettim kablo düzeni için de aparatları alıp montajladım fakat plastik kelepçe kalmamış tam düzenli değil daha dolayısıyla fotoğrafta kablo gözükürse yok gibi varsayın 😀
Ne zaman müsait olursanız hocam.

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
snop02
IMG_1293.jpeg
Benim masa,gerçi son zamanlarda eşya standı gibi.. fikir olmasi için
IMG_1289.jpeg

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç