Evde calisthenics ile vücut yapmak

Reaksiyon skoru
21
Dostlar selam başlığa tam ne yazacağımı bulamadım o yüzden böyle yazdım “vücut yapmak” kısmına çok takılmayın. Direkt konuya giriyorum. Oldukça detaylı anlatacağım okursanız sevinirim. Şu an derslerden dolayı spor salonuna gitme imkanım yok, anca eylülde başlayabilirim spor salonuna ve istiyorum zaten. Eylüle kadar evde spor yapmayı düşünüyorum. Yalnız 2 tane problem var. 1. Problem evde hangi hareketleri nasıl yapacağımla alakalı. Bununla ilgili de calisthenics araştırdım ve ege fitness ın evde ekipmansız vücut geliştirme ile alakalı 3 tane videosunu buldum. Linkleri bırakırım. Henüz izlemedim videoları izleyeceğim fakat önceden izleyen varsa aralarında bir fark var mı veya hangi videoyu izleyip uygulayayım söylerseniz sevinirim. Bunlardan birinin işime yarayacağını düşünüyorum ve o programa dediği şekilde uymayı planlıyorum. Farklı önerisi olan varsa sonuna kadar açığım. 2. Problem de beslenmeyle alakalı. Ben ideal kilomun yaklaşık 18-20 kilo altındayım. Boyum 180 kilom 56. İnternetten hesapladığımda ideal kilo 74 müş. Aynı şekilde macfit in sitesinden günlük kalori ihtiyacımı hesapladım. Hareketsiz ve Düşük düzeyde hareketli olarak 2 farklı rutin hesapladım. Biri 1900 kcal diğeri 2200 kcal çıktı. Ben kendimce 3000 kalori almayı hedefledim (gereğinden fazla mı bilmiyorum). Ayrıca clean bulk olarak düşünüyorum tabii ki çünkü uzun süredir sağlıklı besleniyorum ve bunu bozmadan devam ettirip sağlıklı kilo almak istiyorum. Abur cubur, şeker, fast food, beyaz un, paketli gıda, hazır herhangi bir ürün, dondurulmuş yiyecekler, asitli şekerli içecekler vs gibi gibi marketlerde satılan neredeyse hiçbir ürünü ve dışardan yemek yemiyorum. Fakat sorun tamda burda başlıyor. Ben bunları hesapladım baktım ama ne yiyeceğimi bilmiyorum. Merak edip Chatgpt ye bu şekilde detaylıca anlattım ve 3000 kalorilik 1 gün için örnek bir beslenme çıkarttırdım. Gayet iyi gibi gözüküyordu. Mesela fıstık ezmesi birden fazla yerde vardı ve bende şekersiz koruyucusuz fıstık ezmesi falan buldum. Sizce chatgpt ye beslenme programı yaptırmak mantıklı mı? Ayrıca bahsettiğim bu videolardaki programlardan birini uygularken direkt beslenmeyide beraber mi götüreyim yoksa bu programlardan birini yaparken bu şekilde beslenmek anlamsız mı olur? Sonuçta ben ilk önce kilo almak zorundayım. Kilo alma döneminde başlayayım mı programlardan birine?

Videolar:

Yaklaşık 5 yıldır spor yapıyorum, ptlikte yaptım. Kalorinden daha çok makroların önemli. Yağ/karb/protein makrosu. Evde zor. Neden zor, formunu tutturman zor ayrıca evde bacak çalışamazsın. Barfiks, şınav, mekik. Spor salonuna gitmek istemezsen de. Ayarlanabilir db seti al. Pahalıya gelir gibi gözükse de emin ol 1 yıllık parasına evine set dizersin. Sehpası barı demiri plakası vs.

1900 çıkıyor 3000 demişsin. Aşırı saçma bir kalori alımı olur. 2400 falan yap maksimum. 6 hafta devam et 2 hafta başına 1 kiloya yakın artış olursa böyle devam et.

2400'ü de clean bulk yapmak gayet basit bir şey. Chatgpt kullanabilirsin ama destek elemanı olarak. Proteinle yağla zaten çok fazla bir kalorin kalmayacak. Orda da pilavı ekmeği vb dayarsın.

Programı da atarsan ordan yorum yapsınlar. Genelde videodakiler saçma olur yanma hissi oluştursun da millet iyi sansın diye garip high intensity oluyor.

1900 çıkıyor 3000 demişsin. Aşırı saçma bir kalori alımı olur. 2400 falan yap maksimum. 6 hafta devam et 2 hafta başına 1 kiloya yakın artış olursa böyle devam et.

2400'ü de clean bulk yapmak gayet basit bir şey. Chatgpt kullanabilirsin ama destek elemanı olarak. Proteinle yağla zaten çok fazla bir kalorin kalmayacak. Orda da pilavı ekmeği vb dayarsın.

Programı da atarsan ordan yorum yapsınlar. Genelde videodakiler saçma olur yanma hissi oluştursun da millet iyi sansın diye garip high intensity oluyor.
Çok teşekkürler videolardaki beslenme programlarının çok yardımcı olduğunu düşünmüyorum zaten. Kişiye göre değişebilen bir şey sonuçta
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yaklaşık 5 yıldır spor yapıyorum, ptlikte yaptım. Kalorinden daha çok makroların önemli. Yağ/karb/protein makrosu. Evde zor. Neden zor, formunu tutturman zor ayrıca evde bacak çalışamazsın. Barfiks, şınav, mekik. Spor salonuna gitmek istemezsen de. Ayarlanabilir db seti al. Pahalıya gelir gibi gözükse de emin ol 1 yıllık parasına evine set dizersin. Sehpası barı demiri plakası vs.
Spor salonuna şu anda gitmem mümkün değil. Ayarlanabilir db seti mantıklı olur ama pahalı gibi yinede bakıcam. Zaten evde vücut yapmak gibi değilde eylülde salona başlayana kadar kilo alıp en azından başlamış olmak ayrıca zaten derslerden yoğun ve hareketsiz bir süreçteyim. Evde bir şeyler yapmaya başlamak bana iyi gelicek bu süreçte. Bu arada makrolar konusunu açar mısınız? Ne yapmalıyım?

Geri