Evde rc uçak nasıl yapabilirim

Reaksiyon skoru
139
Evde bir rc uçak yapmak istiyorum nasıl yapabilirim
Elimdeki malzemeler;
Dc motor(rc araçlar için değil)
Pil
Köpük
Küçük pervane 2x
Küçük kumandalı arabanın kumanda sistemi ve kumandası

Hocam YouTube da bazı videolar vardı bakıp kendi yorumunuzu katıp yapabilirsiniz, videoları eniştem göstermişti oda böyle şeylerle uğraşıyor kanalı bulamadım atıcaktım

Elimdeki malzemeler;
Pil
Köpük
Küçük pervane 2x

Elinizde eski bilgisayar harddisk parçaları varsa fırçasız motor ile çok kolay yapabilirsiniz DC motorlar biraz daha yavaş ve ağır kalıyor.

Elimdeki malzemeler;
Pil
Köpük
Küçük pervane 2x
Elinizdeki lerle uçağın gövdesini yaparsınız ama motor ve kumanda sistemi için belli bir miktar yatırım yapmalısınız. Özellikle kumanda sistemi için. Elinizdeki pil motor ve kumandanın kullanılabileceğini sanmıyorum.
Kumanda için şuan en ucuz flysky i6x. Motor ve pilde 500tl üzeri çıkar

Elinizde eski bilgisayar harddisk parçaları varsa fırçasız motor ile çok kolay yapabilirsiniz DC motorlar biraz daha yavaş ve ağır kalıyor.
Bende 2 3 tane eski çalışmayan harddisk parçaları var bunlarla yapılabilir mi gerçekten ?
Yani bunları nasıl bağlayabiliriz ki ??

Bende 2 3 tane eski çalışmayan harddisk parçaları var bunlarla yapılabilir mi gerçekten ?
Yani bunları nasıl bağlayabiliriz ki ?
Yapılabilir ama daha masraflı olur şöyleki;
HDD içindeki motor yüksek devirli ve güçsüz bir motor o sebeple çok çok hafif bir uçak yapmak gerekiyor çok kontrol için çok hafif servo motorlar ve çok hafif kumanda alıcıları kullanmak gerekir.
Özellikle o hafiflikteki kumanda alıcıları sadece üst kalite markalarda oluyor ve fiyatlari çok çok pahalı oluyor.
Yani sırf HDD motoru kullanıyım tasarruf olsun derken çok daha fazla masraf yapmak gerekir

Yapılabilir ama daha masraflı olur şöyleki;
HDD içindeki motor yüksek devirli ve güçsüz bir motor o sebeple çok çok hafif bir uçak yapmak gerekiyor çok kontrol için çok hafif servo motorlar ve çok hafif kumanda alıcıları kullanmak gerekir.
Özellikle o hafiflikteki kumanda alıcıları sadece üst kalite markalarda oluyor ve fiyatlari çok çok pahalı oluyor.
Yani sırf HDD motoru kullanıyım tasarruf olsun derken çok daha fazla masraf yapmak gerekir
Anladım, teşekkürler :)

Elinizdeki lerle uçağın gövdesini yaparsınız ama motor ve kumanda sistemi için belli bir miktar yatırım yapmalısınız. Özellikle kumanda sistemi için. Elinizdeki pil motor ve kumandanın kullanılabileceğini sanmıyorum.
Kumanda için şuan en ucuz flysky i6x. Motor ve pilde 500tl üzeri çıkar
İnternette satılan basit köpükten uçaklar var onların ne farkı var

Geri