Neler Yeni

Evde Rüzgar Türbini Ne Kadar Elektrik Üretebilir?

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,694
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Evde kendim malzemeleri kullanarak rüzgar türbini yapmak istiyorum. Eğer ki yaparsam aylık veya günlük ne kadar elektrik üretir. Yaptığım masrafa değer mi?

slmbnemıstık

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,199
İsim
kedü
İlgilendiği Kategoriler
Motosiklet 🏍️
hocam rüzgar tribünün boyutu önemli

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Antalya'da oturuyorum. Denize 20-25 km uzaklıkta.
Devasa olanların ürettiği elektrik yıllık 5,2 m kWH, 600 eve yeter. Senin evde yapacağın da bunun 600 de 1'i elektrik üretebilirse 1 yıllık elektriğini karşılarsın. Evde yaptın diyelim yerleştireceğin arazin var mı? İzin nasıl alacaksın?

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,694
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Devasa olanların ürettiği elektrik yıllık 5,2 m kWH, 600 eve yeter. Senin evde yapacağın da bunun 600 de 1'i elektrik üretebilirse 1 yıllık elektriğini karşılarsın. Evde yaptın diyelim yerleştireceğin arazin var mı? İzin nasıl alacaksın?
Ben de tam bilmiyorum. Televizyonda görmüştüm acaba dedim. Aylık 200 kWH civarı üretir diye düşünmüştüm. Ama hiç izin almam gerektiğini bilmiyorum. İzni nereden alıyoruz?

DefKot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,805
İsim
DefKot
Evde kendim malzemeleri kullanarak rüzgar türbini yapmak istiyorum. Eğer ki yaparsam aylık veya günlük ne kadar elektrik üretir. Yaptığım masrafa değer mi?
Hocam bence onun da bir izni ve vergisi vardır

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Ben de tam bilmiyorum. Televizyonda görmüştüm acaba dedim. Aylık 200 kWH civarı üretir diye düşünmüştüm. Ama hiç izin almam gerektiğini bilmiyorum. İzni nereden alıyoruz?
Güzel bir hava akışı için kule boyutunun yüksek olması lazım ki pervaneler yüksek devirlerde dönsün(veya ağır motoru çevirsin). Şöyle ki hava yönetmeliğine göre belli yükseklikte bina ve yapılara ikaz ışığı ve paratoner koymalısın. Tam olarak bir kanunu vs var mı bilmiyorum ama kendi enerjini üretmek için de izin alman gerekiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Araştırıp gerekli mercilere sorman lazım

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,694
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güzel bir hava akışı için kule boyutunun yüksek olması lazım ki pervaneler yüksek devirlerde dönsün(veya ağır motoru çevirsin). Şöyle ki hava yönetmeliğine göre belli yükseklikte bina ve yapılara ikaz ışığı ve paratoner koymalısın. Tam olarak bir kanunu vs var mı bilmiyorum ama kendi enerjini üretmek için de izin alman gerekiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Araştırıp gerekli mercilere sorman lazım
Sağolun

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Eve Güneş panelini duymuştum ancak rüzgar tribünü hiç duymamıştım. Bir de panele bakabilirsiniz

slmbnemıstık

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,199
İsim
kedü
İlgilendiği Kategoriler
Motosiklet 🏍️

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,694
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Eve Güneş panelini duymuştum ancak rüzgar tribünü hiç duymamıştım. Bir de panele bakabilirsiniz
Panel için de izin gerekiyor sanırım. Yoksa çoktan birçok kişi yapardı diye düşünüyorum.

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Berke
Hocam evde yapılanlarda kullanılan motorlar maalesef çok verimli olmuyor. Her ne kadar motora elektrik verdim mi döner eğer ben döndürürsem elektrik üretir mantığıyla çalışsalarda direk bu iş için üretilen motorlar kadar verimli olmuyor. Banggood gibi sitelerde hazır kitler var. Onlardan alıp kullanabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,015,428
Üyeler
160,846
Son üye
aslanafcw