Neler Yeni

Eve fiber gelmiş internete nasıl bir yararı olur? nedir bu fiber?

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Arkadaşlar binanın panosuna fiber geldi gibi bir şey asmışlar döşüyorlardı zaten bitmiş sanırım.
İnternetlerden anlarım ancak böyle detaylı değil, fiberin çok hızlı olduğunu biliyorum ancak bizim internet çok kötü 7 Download 0.50 upload alıyorum.
Şimdi bu fiberin gelmesi internet hızını arttıracak mı? yoksa fiber destekli bir modem varda ona mı geçmemiz lazım?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Arkadaşlar binanın panosuna fiber geldi gibi bir şey asmışlar döşüyorlardı zaten bitmiş sanırım.
İnternetlerden anlarım ancak böyle detaylı değil, fiberin çok hızlı olduğunu biliyorum ancak bizim internet çok kötü 7 Download 0.50 upload alıyorum.
Şimdi bu fiberin gelmesi internet hızını arttıracak mı? yoksa fiber destekli bir modem varda ona mı geçmemiz lazım?
ADSL'den fibere geçmen lazım.
Hızını yükseltirsen otomatik geçirirler galiba.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,827
İsim
Mert Metshi
Bizede asmışlar fiber kağıdı ama daha döşemediler

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ADSL'den fibere geçmen lazım.
Hızını yükseltirsen otomatik geçirirler galiba.
O iş nasıl olacak?
Yani şuanda TTnet zyxel modem kullanıyoruz türk telekom olarak geçiyor sanırım operatörümüzü mü değiştirmemiz lazım modem ile?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
O iş nasıl olacak?
Yani şuanda TTnet zyxel modem kullanıyoruz türk telekom olarak geçiyor sanırım operatörümüzü mü değiştirmemiz lazım modem ile?
Türk Telekom'u arayın (444 0 375)
Fiber altyapının olduğunu FİBERNET'e geçmek istediğinizi söyleyin.
Onlar talebi alırlar Sarı kabloyu daireye getirirler kurulumu yaparlar yanında da fiber modem verirler.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Türk Telekom'u arayın (444 0 375)
Fiber altyapının olduğunu FİBERNET'e geçmek istediğinizi söyleyin.
Onlar talebi alırlar Sarı kabloyu daireye getirirler kurulumu yaparlar yanında da fiber modem verirler.
Dostum şimdi baktım kablonet in broşürü aylık 79TL ye 25MPS download, upload yazmıyor sınırsız yanında da tv için birkaç sinema programı falan filan böyle bir broşür asmışlar.
Bizim internet dediğim gibi 8MPS down 0.50 Upload fibere geçsek de bu böyle kalacağı için sanırım kablonet e geçmek daha mantıklı taahhüt bitince?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Dostum şimdi baktım kablonet in broşürü aylık 79TL ye 25MPS download, upload yazmıyor sınırsız yanında da tv için birkaç sinema programı falan filan böyle bir broşür asmışlar.
Bizim internet dediğim gibi 8MPS down 0.50 Upload fibere geçsek de bu böyle kalacağı için sanırım kablonet e geçmek daha mantıklı taahhüt bitince?
Kablonet olduğunu söylemedin ki ben telekom sandım.
KabloNet ise ya hattı birisine devret, ya da taahhüt bitince geç orası sana kalmış daha çok seçenek var.
Geç yani.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Kablonet olduğunu söylemedin ki ben telekom sandım.
KabloNet ise ya hattı birisine devret, ya da taahhüt bitince geç orası sana kalmış daha çok seçenek var.
Geç yani.
Tamamdır fiber geldiği için düşünüyoruz artık bakalım, KabloNet iyi mi kötü mü biraz araştırıp ya devrederek yada taahhüt ü bekleyerek geçeceğiz İnşallah :D
Birde bir sorum olacak bu 79TL lik 25MPS download paketinin upload ı tahminen kaçtır? 5 civarı felandır diye düşünüyorum?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Tamamdır fiber geldiği için düşünüyoruz artık bakalım, KabloNet iyi mi kötü mü biraz araştırıp ya devrederek yada taahhüt ü bekleyerek geçeceğiz İnşallah :D
Birde bir sorum olacak bu 79TL lik 25MPS download paketinin upload ı tahminen kaçtır? 5 civarı felandır diye düşünüyorum?
Vallahi bilmiyorum.
@FightForHonor

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç