Kardeşim sen anlamıyor musun ya? Ben müslüman değilim, müslüman olmayan birisine "Kuran'da yazıyor" diyorsun, yanlışsa İslam yanlış olur diyorsun, bence İslam yanlış zaten. Ayrıca sen 2 tane bilim kitabı, science dergisi falan okuduysan ben adam değilim, imza atıyorum bak.
Biliyorum, ben herşeyi bildiğimi iddia etmiyorum, ben "benim şöyle bir tanrım var, evreni şöyle yaratmıştır" falan filan gibi bir iddiam yok, ben bilimi takip ediyorum, bugün doğru dediğime, yarın yanlış diyebilirim. Ama müslümanlar "evrenin nasıl yaratıldığını,neden yaratıldığını, ölünce ne olacağını" herşeyi bildiğini zannediyor, hatta zennetmiyor bile, iddia ediyor. Diyor ki "bu harika evrenin bir yaratıcısı olmadan nasıl varolsun?" , bende diyorum ki "peki senin bu mükemmel evrenden bile daha yüce, yüksek olan tanrının bir sanatçısı, yaratıcısı nasıl olmasın, bu kadar güzel birşeyin sanatkarı nasıl olmasın?" , adam bana diyorki bizim aklımız almaz, vay be ..
Ben Müslümanim elhamdülillah. ve kurana bakarak bir tanrının varligina inaniyorum. kuranın %80 ni dogruysa ve ben geri kalanına hatali dersem bu kadarı dogru olan bir kitabin hatali dediğim kısmı benim anlayamadığım tarafıdir diyorum.
Senin dedigin (bana göre) Allahin sıfatlarınin dışına çıkıyor. Zaman kavramını yaratan ve bize sınırlı ilim veren yaratan dogmamis ve dogrulmamis tek olduğundan bir üstü olamaz. Eger bir kere bile bir üstü olsaydı mantığa göre islam diye bir din binlerce yılı bırak çoktan kaybolmuştu.
Allahı yaratan daha bir yüce olamaz, çünkü bir erkek çocuk dogurabilir mi, hayir. bu durumu bildiğimiz halde o kişiye kiz ve oğlan mi diye bu soruyu sorsak saçma olur.
Ben Müslümanim elhamdülillah. ve kurana bakarak bir tanrının varligina inaniyorum. kuranın %80 ni dogruysa ve ben geri kalanına hatali dersem bu kadarı dogru olan bir kitabin hatali dediğim kısmı benim anlayamadığım tarafıdir diyorum.
Senin dedigin (bana göre) Allahin sıfatlarınin dışına çıkıyor. Zaman kavramını yaratan ve bize sınırlı ilim veren yaratan dogmamis ve dogrulmamis tek olduğundan bir üstü olamaz. Eger bir kere bile bir üstü olsaydı mantığa göre islam diye bir din binlerce yılı bırak çoktan kaybolmuştu.
Allahı yaratan daha bir yüce olamaz, çünkü bir erkek çocuk dogurabilir mi, hayir. bu durumu bildiğimiz halde o kişiye bu soruyu sorsak saçma olur.
efe aydal mı dinledin evrim ağacını mı yonttun ama umuyorum ordakiler gibi cahil değilsindir.
Ben kendim bilgisayar programcısıyım ve tasarımcıyım orta düzey.
Şimdi biz uygulama yaparken "en ufak hata"da sorunlar oluşuyor bunlara bug denir bizimde bugfix yani yama yada düzeltme yayınlamamız gerekiyor. Şimdi ben aklımla diyorum ki her gün kullandığımız çoğu uygulama bugfix alıyor çünkü kusursuz hatasız olması gerekiyor.
Peki hatalardan proram olur mu?
işte cevap olmaz asla ama asla hatalardan olmaz bu tıpkı (varsayarak) motru tekerleri jantı kapıları pencereleri vs fırlatım bir Bugatti veyron olmasını beklemek kadar aptalcadır.
-Dinozrlar evrimleşmiştir !!!!
- Dinzorların evrimleştiğine dair tek kanıt yoktur iddia edilen bir kanıta bakalım. Bir sineğin peşinde koşan dinazor zamanla kanatlanmış ve uçmuştur bu süre 100bin yıl sürmüştür. (Sinek yorulmadı hadi dinazorda mı yorulmadı)
-Büyük patlamada tesadüfen olşmuştur yıldızlar vs.
- Hayır doğru değil. Çünkü Bigbang dediğimiz şey sıfır hacimle sonsuz kısa zamanda an içerisinde var olması işlemidir. Onun için büyük patlama denir. Bir onda oluşması ve tammen kusursuz olması lazım. Bigbangi kabul eden kesinlikle Tanrıyı kabul etmelidir.
-İnsanlık tarihi bulunan arkeolojik verilere göre 200bin yıl.
- Dinazorla insan aynı anda yaşayamaz çünkü ortlama bir dinazor günlük 1 ton kadar yemek yer. Olması gereken tarihte yok olmuşlardır.
- Şuan kıştayız güneşe 5 milyon kilometre daha yakınız ama hava soğuk. Yazın uzaklaşacağız ama güneşin açısı kaynaklı uzaklık farketmeyecek e sıcaklık olacak EĞER Kİ güneşin geliş açısı tam tersi olsaydı şuan hiçbir canlılık olmayacaktı.
Felsefi olarak doğanın şu anki düzeninin birdenbire başlamış olduğu düşüncesi beni rahatsız etmektedir. Arthur Stanley Eddington
DİNSİZ BİR BİLİM ANCAK TOPALDIR. DİN SİZİ TANRIYA GÖTÜRÜR DİYEN ALBERT EİNSTEİN GİBİ DÜŞÜNÜRSEK.
İSTER HRISTİYAN İSTER MÜSLÜMAN İSTER YAHUDİ OLUN MUTLAK BİR İLAHA GÖTÜRÜYOR BİLİMSEL VERİLER.
Allahı yaratan daha bir yüce olamaz, çünkü bir erkek çocuk dogurabilir mi, hayir. bu durumu bildiğimiz halde o kişiye bu soruyu sorsak saçma olur.
Yani o zaman hindilukta doğru, İskandinav miti de doğru, Türk miti de doğru, hristiyanlikta doğru, Yahudilikte doğru, Zerdüştlükte doğru ve bu dinlerin birlikte doğru olmaları imkansız, çünkü birbirinden farklı şeyler söylüyorlar.
Yani böyle bir mantık en baştan yanlış zaten, binlerce yıldır varmış, o yüzden doğruymuş falan filan.
Ikinci konu , sizin klasik "bu kalemin bile bir sanatkârı varsa, bu mükemmel evrenin nasıl olmaz?" Sorusu, bende diyorum ki "bu mükemmel evrenin bile varsa, o evrenden daha güzel, yüce olan "Allah'ınızın nasıl bir yaratıcısı olmaz" diyorum, diyorsunuz ki "o doğurmamıştır, doğrulmamıştır" , nereden biliyorsunuz diyorum, "Kuran'da yazıyor, zaten olamaz" diyorsunuz. Komik duruyor.
efe aydal mı dinledin evrim ağacını mı yonttun ama umuyorum ordakiler gibi cahil değilsindir.
Şimdi biz uygulama yaparken "en ufak hata"da sorunlar oluşuyor bunlara bug denir bizimde bugfix yani yama yada düzeltme yayınlamamız gerekiyor. Şimdi ben aklımla diyorum ki her gün kullandığımız çoğu uygulama bugfix alıyor çünkü kusursuz hatasız olması gerekiyor.
işte cevap olmaz asla ama asla hatalardan olmaz bu tıpkı (varsayarak) motru tekerleri jantı kapıları pencereleri vs fırlatım bir Bugatti veyron olmasını beklemek kadar aptalcadır.
- Dinzorların evrimleştiğine dair tek kanıt yoktur iddia edilen bir kanıta bakalım. Bir sineğin peşinde koşan dinazor zamanla kanatlanmış ve uçmuştur bu süre 100bin yıl sürmüştür. (Sinek yorulmadı hadi dinazorda mı yorulmadı)
- Hayır doğru değil. Çünkü Bigbang dediğimiz şey sıfır hacimle sonsuz kısa zamanda an içerisinde var olması işlemidir. Onun için büyük patlama denir. Bir onda oluşması ve tammen kusursuz olması lazım. Bigbangi kabul eden kesinlikle Tanrıyı kabul etmelidir.
- Dinazorla insan aynı anda yaşayamaz çünkü ortlama bir dinazor günlük 1 ton kadar yemek yer. Olması gereken tarihte yok olmuşlardır.
- Şuan kıştayız güneşe 5 milyon kilometre daha yakınız ama hava soğuk. Yazın uzaklaşacağız ama güneşin açısı kaynaklı uzaklık farketmeyecek e sıcaklık olacak EĞER Kİ güneşin geliş açısı tam tersi olsaydı şuan hiçbir canlılık olmayacaktı.
Felsefi olarak doğanın şu anki düzeninin birdenbire başlamış olduğu düşüncesi beni rahatsız etmektedir. Arthur Stanley Eddington
DİNSİZ BİR BİLİM ANCAK TOPALDIR. DİN SİZİ TANRIYA GÖTÜRÜR DİYEN ALBERT EİNSTEİN GİBİ DÜŞÜNÜRSEK.
İSTER HRISTİYAN İSTER MÜSLÜMAN İSTER YAHUDİ OLUN MUTLAK BİR İLAHA GÖTÜRÜYOR BİLİMSEL VERİLER.
Yani evrimi kabul etmiyorsun, güneş dünyanın etrafında dönüyor, bile şaşırmam ama, yinede soruyorum.
Katrilyon X katrilyon gezegen olduğunu biliyorsun değil mi? (Bilmezsen şaşırmam, sonuçta evrimi bilmiyorsun)
Peki dünyamız bir örnek, güneşin ideal uzaklıkta olduğu, canlılığın başladığı, peki güneşin veya başka yıldızların ideal açılarda gelmediği onca yıldız?
Sen katrilyonlarca kere katrilyon denemenin içinden, doğru şartların oluştuğu ve bu sayede evrimleşmiş ve bilinç kazanmış bir insansın, şuan tuşlara aralıksız milyonlarca yil bas bakayım, doğru kodların denk geldiği bir sefer oluyor mu, olmuyor mu?
Yani o zaman hindilukta doğru, İskandinav miti de doğru, Türk miti de doğru, hristiyanlikta doğru, Yahudilikte doğru, Zerdüştlükte doğru ve bu dinlerin birlikte doğru olmaları imkansız, çünkü birbirinden farklı şeyler söylüyorlar.
Yani böyle bir mantık en baştan yanlış zaten, binlerce yıldır varmış, o yüzden doğruymuş falan filan.
Ikinci konu , sizin klasik "bu kalemin bile bir sanatkârı varsa, bu mükemmel evrenin nasıl olmaz?" Sorusu, bende diyorum ki "bu mükemmel evrenin bile varsa, o evrenden daha güzel, yüce olan "Allah'ınızın nasıl bir yaratıcısı olmaz" diyorum, diyorsunuz ki "o doğurmamıştır, doğrulmamıştır" , nereden biliyorsunuz diyorum, "Kuran'da yazıyor, zaten olamaz" diyorsunuz. Komik duruyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Oooo, ben sana cevap bile vermem, iyi günler.
O evrim hakkında tek bir kanıt yoktur, falan demen, durum vahim.
Tüm evren Allah'ın varlığını haykırıyor. Samimi bir şekilde ararsan Allah'ı bulursun. Şu anki bilgiler evrenin Big Bang hadisesiyle oluştuğunu gösteriyor. O zamandan bu zamana geçen milyar yılı düşün ve sonuca bak! Şu dünyanın ve evrenin günümüzdeki haline gelmesi için trilyonlarca kez tesadüf olması lazım. En ufak bir hatada zincir bozulur ve süreç başa döner. Bir akıl, irade olmadan tesadüf eseri bunların oluşabileceğine ihtimal veriyorsan ben sana ne anlatayım!
"Issus coleoptratus" isimli böcekte, basit makinelerde sık sık kullanılan dişli mekanizmasının uzun yıllardır var olduğu saptanmış. Buyrun ufkunuzu iki katına çıkarmaya.
eksiseyler.com
Ateistlerin argümanlarından biri de kötülük sorunudur. Neden Allah kötülüğe müsaade ediyor? Neden sınanmak zorundayız? Bunları elbette bende düşündüm ve cevabını buldum. Sınanmadan bir insanın iyi veya kötü olduğu anlaşılamaz. Mesela yıllar geçip çeşitli şekillerde sınandıkça aslında o kadar da iyi bir insan olmadığımı anladım. Hayat gerçekten zor ve kim olduğun sınandıkça anlaşılıyor. Allah bizlerden sadakat bekliyor ve sadakati ölçmenin en iyi yolu sınanmaktır. Ha şimdi haddini aşıp başka bir yol bulunamaz mıydı diyebilirsin. Eğer bu evreni yaratan, her şeyin varlık sebebi olan Allah'tan haşaa daha zeki ve bilgili olduğunu düşünüyorsan ben sana ne diyeyim!
Her şeyin kusursuz olmasına inanmış olman üzücü en basitinden sürekli sırt ağrısı çekmemiz evrimsel süreçte atalarımızın 2 ayak üstüne çıkıp tüm yükü omurgalarimiza bindirmesi ayrıca güzellik göreceli bir kavramdır sana güzel gelen şey başkasına güzel gelmeyebilir ve şu da bir gerçektir ki evrimlesmek uzun süre içerisinde gerçekleşen ve çeşitli sıkıntılar ve fayda sağlayan bir şey. Sen bir de bunların tesadüf olmasına inanıyorsan ne anlatayım gibi bir şey demişsin peki şunu sormak istiyorum. Neden sadece İslam? Madem bir yaratıcıya inanmak zorundayız neden bu sadece İslam?
Basit bir şekilde ChatGPT ye sordum.bunu söyledi. Bu kadar inanç içerisinde neden birine inanalım?
Dünya üzerinde kaç tane inanç var?
Dünya üzerinde tam olarak kaç tane inanç olduğu kesin bir şekilde belirlenemez, çünkü inançlar ve dinler zaman içinde değişir, evrilir ve yeni inanç sistemleri ortaya çıkar. Ancak, genel olarak büyük dinler ve inanç sistemleri birkaç ana grupta sınıflandırılabilir:
1. Dünya Dinleri: Bunlar büyük ve yaygın olarak bilinen dinlerdir. Örneğin:
Hristiyanlık
İslam
Hinduizm
Budizm
Yahudilik
Sihizm
Taoizm
Şintoizm
2. Yerel Dinler ve İnançlar: Birçok toplumun kendi kültürel bağlamında ortaya çıkmış, genellikle küçük topluluklar tarafından takip edilen yerel inanç sistemleri vardır.
3. Yeni Dini Hareketler: 20. yüzyılda ve sonrasında ortaya çıkan bazı yeni inançlar, bunlar bazen modern dini hareketler veya eklektik inanç sistemleri olarak adlandırılabilir.
4. Felsefi ve Manevi İnançlar: Din olmamakla birlikte, bazı felsefi ve manevi yaklaşımlar da insanların yaşamlarını anlamlandırmalarında etkili olabilir. Örneğin, ateizm, agnostisizm, spiritizm gibi düşünce sistemleri de bu kapsama girer.
Dünyada binlerce farklı inanç sistemi bulunmaktadır. Bazı tahminlere göre, sayılar 4.000'in üzerinde olabilir. Bununla birlikte, dünya genelindeki küçük inançlar ve mezhepler göz önünde bulundurulduğunda bu sayı çok daha fazla olabilir.