Neler Yeni

Evrende herşeyin rastgele olması

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
677
İsim
Forget

Severus21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Sefer
Farkında mısın bilmem ama kaç milyar yıllık süreçten bahsediyoruz nasıl bir insan bir gecede alim olmuyorsa bir koyunda alım olamaz ama azıcık belgesel izlesen en basitinden orcalarin balıkları yemek için tonik hareketsizlik denen balıkların ciftlesmede kullandığı zaafı kullanarak avlandiklarini yada buz parçası üstüne çıkan canlıyı yemek için büyük dalgalar oluşturduğu yada balıkları sersemlermek için balıkları şu yüzüne fırlattığı görebilirsin
Ha ok bilimsel konuşan ateist arkadaşım o zaman biz de toprak olacağız diyorsunuz ya hani?
Ayrıca dediğin şey içgüdüdür. Mesela bir annnenin evladını koruma içgüdüsü. Hayvanlar da içgüdüyle hareket eder. Buna beynini kullanma denmez

Koyuna okuma yazma öğretebilir misin değerlji ateist arkadaşım? Çok iyi bilirsiniz siz ya bilimi? Hadi kuzulara da öğretin o zaman 😀
çok saçma bir istek olmuş. koyunların kendi içinde konusmadığını nerden biliyorsun ya da baska şeyleri. o zaman sende koyunca öğren öğrenebilir misin? senin görmediğin ya da bilmediğin birşeyi yok sayman biraz sacma olmuş

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,733
İsim
Arda doğan
UAHFAUFJSJGUDJGJSJFJSİFİSJFSJFJSJFJDJFJDJFJDJFJ konu sahibine hakaret edip savundugun gorus hakkinda soru sorunca saygisizlik diz boyu diyor
Konu sahibine nerede hakaretim var? Bide bu konudan bahsetmedim o mesajda
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ha ok bilimsel konuşan ateist arkadaşım o zaman biz de toprak olacağız diyorsunuz ya hani?
Ayrıca dediğin şey içgüdüdür. Mesela bir annnenin evladını koruma içgüdüsü. Hayvanlar da içgüdüyle hareket eder. Buna beynini kullanma denmez
Yaw nerden biliyon ahiretin cennetin vaar olduğunu gittin mi?

Severus21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Sefer
ben seni ateist zannettim tamamını okumamıştım d
Ateistler vs müslümanlar oldu konu birden 😀 sagolsun ateistler bizleri göme göme bu noktaya getirdiler. Ben de örnek vererek birşeyler anlatmaya çalışıyorum ama...

çok saçma bir istek olmuş. koyunların kendi içinde konusmadığını nerden biliyorsun ya da baska şeyleri. o zaman sende koyunca öğren öğrenebilir misin? senin görmediğin ya da bilmediğin birşeyi yok sayman biraz sacma olmuş
O zaman neden Allah'ı yok sayıyorsun kendisiyle çelişen değerli ateist arkadasim?

TahinPekmez

80+ Gold
Doğrusu ne peki?
Shsjsjjsjshs 5 kere Türkçe hatim ettim
Araf 36
Âyetlerimizi yalanlayan ve büyüklenip onlardan yüz çevirenlere gelince, işte onlar ateşin yoldaşlarıdır ve orada sonsuza dek kalacaklardır.
İsra 15. ayet
Kim (hidayete uyar) doğru yolu (arayıp) bulursa, kendisi için (Hakkı ve hayrı) bulmuş olacaktır. Kim de sapıtırsa kendi zararına sapıtmış olacaktır. Günahkâr olan hiç kimse bir başkasının günah yükünü taşımayacaktır. (Ve zaten) Biz, (aydınlatıcı ve uyarıcı) bir Resul göndermedikçe (hiçbir kavme ve kişiye asla) azap edici olmayız (kendilerini sorumlu tutmayız).

dnzz

80+
Bizim içgüdümuz yok mu sen ne anlatıyorsun sen hiç köpek egitmedin mi yada hiç görmedin mi koşullanmisbir canlı hayvanlar ile insanlar aynı ama mesela bizim onlar gibi avcılık yeteneklerinizi hassas kulaklarımız yok onun yerine zekamiz var onlara göre gelişmiş ayrıca şunu diyim bazı hayvanlar kolay avlanacaklari yere gider bunun sebebi neden zor yerde yaşamalıyım diyip basit yerdeki yaşama başlaması bunlarda istilası türlerdir tıpkı bizim göç etmemiz gibi

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Enes Budak
Ateistler vs müslümanlar oldu konu birden 😀 sagolsun ateistler bizleri göme göme bu noktaya getirdiler. Ben de örnek vererek birşeyler anlatmaya çalışıyorum ama...
Severus bak bakayım ilk sayfadaki mesaja, kim kimi aşşağılamış, sorusu ile dalga geçmiş. Birde bir şey biliyormus gibi triplerin koparıyor ya, şey mi kanka, güneş dünyaya bir santim yakın olsa yanar, bir santim uzak olsa donardık.

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,341
İsim
Berk Atmaca
Reis mesele örnek vermekle anlatmak değil, mesele anlamak istemeyen kitle veya karşı görüşü küçük görme yoksa on numara konuşulur

konu farklı yerlere geldi biraz. başından beri okuyorum belki insanların(benimde) aklında olan sorulara cevap bulabilirim diye ama çok sacma yerlere girildi ve konudan sapıldı. kimse kimseye bir şey kanıtlamaya çalışmıyor aslında burda benim de ve bazı insanların aklında soru işaretleri var ve onu öğrenmek için fikir alışverişi yapılması gerekir olay bu ama neden din vs ataistlik gibi bir şey oldu anlamadım

Severus21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Sefer
Konu sahibine nerede hakaretim var? Bide bu konudan bahsetmedim o mesajda

Yaw nerden biliyon ahiretin cennetin vaar olduğunu gittin mi?
Bilmiyorum, inanıyorum kardaşım. Toprak olacaksan git koyunlarla yaşa. Böyle düşünmüyorsan eğer mantık ararsan zaten aklımız olduğu için bir hesabın da olacağını "anlarsın"...

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Enes Budak
İsra 15. ayet
Kim (hidayete uyar) doğru yolu (arayıp) bulursa, kendisi için (Hakkı ve hayrı) bulmuş olacaktır. Kim de sapıtırsa kendi zararına sapıtmış olacaktır. Günahkâr olan hiç kimse bir başkasının günah yükünü taşımayacaktır. (Ve zaten) Biz, (aydınlatıcı ve uyarıcı) bir Resul göndermedikçe (hiçbir kavme ve kişiye asla) azap edici olmayız (kendilerini sorumlu tutmayız).
Sen okuduğunu da anlamıyorsun. "Hidayete ermek" = "iman etmek" , şuan dünyada 1.5 milyar müslüman, 6.5 milyar diğer dinler var, yani 6.5 milyar insan bugün ölse direkt sonsuza kadar cehenneme gidiyor.
Sen kendi dinini hiç bilmiyorsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,447
Üyeler
169,569
Son üye
antepli272727
Top Bottom