Senin için faydası varsa sıkıntı yok .Psikolojik bile faydası olsa yararlıdır .Merhaba. Ben hacamat yaptırdım da.
Baya iyi geldi. Yenilenmiş gibi hissediyorum.
Fakat şöyle bir şey var. Evrim Ağacı hiçbir faydası yoktur diyor. Fakat bu yöntem taa Çin'e dayanıyor. MÖ. 1000 li yıllardan beri yapılan bir tedavi yöntemi.
Bunun yanında bizzat Sağlık Bakanlığı böyle bir şeyi destekliyor ve sertifika veriyor. Yani işin resmi boyutu da var.
Sonra dini boyutu da var. Hz.Muhammed (sav) yapılmasını tavsiye etmiştir. Sünnettir.
Sonra şöyle bir şey söyleyeyim. Abi bu Çinliler yapıyorsa vardır bir bildikleri. Adamlar vücudu çok iyi biliyor. Kung-Fu örnek.
Daha sonrasında Amerika'da da resmi olarak sağlık sistemine entegre bir tedavi yöntemi.
Genel olarak haklısın ama bedenimizin mükemmel olduğu konusunda yanılıyorsun. Hayvanlarda bulunan ama insanlardan bulunmayan bir sürü adaptasyon var. Appendix hiçbir fonksiyonu olmayan evrimsel bir kalıntı olmasına karşın enfekte olup hayatını tehlikeye sokabilir. Renin anjiyotensin aldosteron sistemi kan basıncını dengelmesine karşın hipertansiyon gibi durumlarda ACE inhibitörleri ile direkt bloklanmalıdır.Bence yaptıran, merak eden yaptırsın sonuçta günümüze kadar örnekleri var ha duymadım ama hacamat yaptım şuram sakat kaldı vs diyen de görmedim, mümkün derecede araştırmadım ama olsa duyardık diye düşünüyorum. Fakat benim inanç ve yaşayış sistemime göre gereksiz bir uygulama. Eğer vücuttan kan atmamız gerekse vücudumuzun buna uygun bir sistemi olurdu. Ha dar bakışlı da olmamak lazım, enerji bizi var ederken(yaratırken) akıl da vermiş. Bazı şeyleri araştırıp, kurcalayıp yaşamsal fonksiyonlarımızı kolaylaştırıyoruz. İşin bu tarafı da var. Selam kee
bi DC versene senPeygamberi yedim ama çıkartamıyom gaz yaptı
5 yaşında olan peygambere hakaret etmeyi artistlik sanan ergen çocuk konuştuPeygamberi yedim ama çıkartamıyom gaz yaptı
Sakin beyler banlattırdım5 yaşında olan peygambere hakaret etmeyi artistlik sanan ergen çocuk konuştu