Bence yaptıran, merak eden yaptırsın sonuçta günümüze kadar örnekleri var ha duymadım ama hacamat yaptım şuram sakat kaldı vs diyen de görmedim, mümkün derecede araştırmadım ama olsa duyardık diye düşünüyorum. Fakat benim inanç ve yaşayış sistemime göre gereksiz bir uygulama. Eğer vücuttan kan atmamız gerekse vücudumuzun buna uygun bir sistemi olurdu. Ha dar bakışlı da olmamak lazım, enerji bizi var ederken(yaratırken) akıl da vermiş. Bazı şeyleri araştırıp, kurcalayıp yaşamsal fonksiyonlarımızı kolaylaştırıyoruz. İşin bu tarafı da var. Selam kee
edit: Yazdıktan sonra aklıma geldi. Doğada sülükler de var. Düşünsenize birbirinden farklı iki canlı biri diğerinin kanını emiyor. Buna sivri sinekler de dahil. Ha emerken hastalık bulaştırır, o olur bu olur bilinmez ama insan, kendi hayatını deneyimleyerek geliştirir. Belki vücudumuzdaki kan akışı bu şekilde ahenk getirmek gerekir ve doğadaki ekosistem bunu doğal olarak yapıyor. Belki bu hacamatın çıkışı sivrisineklerin, sülüklerin yaşayamadığı topoğrafyadaki insanların araştırmasıyla gün yüzüne çıkmış? Bence adı hacamat değil de daha şekilli bir şey olsa benim de önyargım oluşmazdı diye düşünmeye başladım yazdıkça.