Neler Yeni

Evrim Ağacı vs Sağlık Bakanlığı, M.Ö. Çin

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,964
İsim
tümen dağ
Evrim ağacı alır oyumu ona bastım

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Berk
Bence yaptıran, merak eden yaptırsın sonuçta günümüze kadar örnekleri var ha duymadım ama hacamat yaptım şuram sakat kaldı vs diyen de görmedim, mümkün derecede araştırmadım ama olsa duyardık diye düşünüyorum. Fakat benim inanç ve yaşayış sistemime göre gereksiz bir uygulama. Eğer vücuttan kan atmamız gerekse vücudumuzun buna uygun bir sistemi olurdu. Ha dar bakışlı da olmamak lazım, enerji bizi var ederken(yaratırken) akıl da vermiş. Bazı şeyleri araştırıp, kurcalayıp yaşamsal fonksiyonlarımızı kolaylaştırıyoruz. İşin bu tarafı da var. Selam kee

edit: Yazdıktan sonra aklıma geldi. Doğada sülükler de var. Düşünsenize birbirinden farklı iki canlı biri diğerinin kanını emiyor. Buna sivri sinekler de dahil. Ha emerken hastalık bulaştırır, o olur bu olur bilinmez ama insan, kendi hayatını deneyimleyerek geliştirir. Belki vücudumuzdaki kan akışı bu şekilde ahenk getirmek gerekir ve doğadaki ekosistem bunu doğal olarak yapıyor. Belki bu hacamatın çıkışı sivrisineklerin, sülüklerin yaşayamadığı topoğrafyadaki insanların araştırmasıyla gün yüzüne çıkmış? Bence adı hacamat değil de daha şekilli bir şey olsa benim de önyargım oluşmazdı diye düşünmeye başladım yazdıkça.

Son düzenleme:

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
Yorumlar ergen dolu baya sözler köşküyle karşılaştıran bı elemandan ne beklersin bilim kanalını aw

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,328
İsim
Kadir
Mantıken eğer hacamat vücuttaki pis kanı gerçekten atıyorsa bir nevi vücuda yardımcı oluyorsa sağlıklıdır ama normal kanı atıyorsa bence faydası olmuyordur diye düşünüyorum bu benim teorim hacamatı düzgün ve hijyenik yerde yaptırmak şart bu arada arkadaşlar. Önüne gelen saç ektirme ve hacamat uzmanı oluyor

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,318
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Yararlı olduğuna dair bilimsel bir kanıt yok. Eğer yararlı olsaydı textbooklarda yer alır hekimler tarafından önerilirdi. Geçen postunda da aynı şeyi yazmıştım. Hacamat hakkında çok bir bilgim yok. Zararlı değilse yaptırmakta özgürsün. İşe yarayacağını düşünüyorsan semptomların da hafifleme eğilimi gösterir zaten.

Cermenbey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,119
İsim
Semih
Tüm dünyanın kabul ettiği bir sağlık uygulamasını, TR de yutubırlık yapan biri kabul etmedi diye kafan karışıyorsa sosyal medyada çok takılma kardeş.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,922
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Merhaba. Ben hacamat yaptırdım da.
Baya iyi geldi. Yenilenmiş gibi hissediyorum.
Fakat şöyle bir şey var. Evrim Ağacı hiçbir faydası yoktur diyor. Fakat bu yöntem taa Çin'e dayanıyor. MÖ. 1000 li yıllardan beri yapılan bir tedavi yöntemi.
Bunun yanında bizzat Sağlık Bakanlığı böyle bir şeyi destekliyor ve sertifika veriyor. Yani işin resmi boyutu da var.
Sonra dini boyutu da var. Hz.Muhammed (sav) yapılmasını tavsiye etmiştir. Sünnettir.

Sonra şöyle bir şey söyleyeyim. Abi bu Çinliler yapıyorsa vardır bir bildikleri. Adamlar vücudu çok iyi biliyor. Kung-Fu örnek.
Daha sonrasında Amerika'da da resmi olarak sağlık sistemine entegre bir tedavi yöntemi.
Senin için faydası varsa sıkıntı yok .Psikolojik bile faydası olsa yararlıdır .

erennx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
993
İsim
Eren
Klasik EA

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,318
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Bence yaptıran, merak eden yaptırsın sonuçta günümüze kadar örnekleri var ha duymadım ama hacamat yaptım şuram sakat kaldı vs diyen de görmedim, mümkün derecede araştırmadım ama olsa duyardık diye düşünüyorum. Fakat benim inanç ve yaşayış sistemime göre gereksiz bir uygulama. Eğer vücuttan kan atmamız gerekse vücudumuzun buna uygun bir sistemi olurdu. Ha dar bakışlı da olmamak lazım, enerji bizi var ederken(yaratırken) akıl da vermiş. Bazı şeyleri araştırıp, kurcalayıp yaşamsal fonksiyonlarımızı kolaylaştırıyoruz. İşin bu tarafı da var. Selam kee
Genel olarak haklısın ama bedenimizin mükemmel olduğu konusunda yanılıyorsun. Hayvanlarda bulunan ama insanlardan bulunmayan bir sürü adaptasyon var. Appendix hiçbir fonksiyonu olmayan evrimsel bir kalıntı olmasına karşın enfekte olup hayatını tehlikeye sokabilir. Renin anjiyotensin aldosteron sistemi kan basıncını dengelmesine karşın hipertansiyon gibi durumlarda ACE inhibitörleri ile direkt bloklanmalıdır.

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor
Uzun süre geçmeyen trapez ağrım için yapmıştım,yeniden doğmuş gibi rahatladım. Evrim ağacı, din düşmanları vs ne dedikleri umrumda değil her insanın bir kere yaptırması gereken bir şey

erennx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
993
İsim
Eren

erennx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
993