Neler Yeni

Evrim Ağacı vs Sağlık Bakanlığı, M.Ö. Çin

Bütün derde deva abi yaaa sen de yaptırmalısın.Hiç acımıyorrr :D Çağrı ağrıların azaldığını söylüyor.Ama bazı insanlar öyle bir anlatıyor ki bu tedaviyi her derde deva sanki.Çevremde çok yaptıran insan var ve söyledikleri tek şey.Vücudumda ağırlık varmış kalktı.Başka bir şey var mı yok.

Bütün derde deva abi yaaa sen de yaptırmalısın.Hiç acımıyorrr :D Çağrı ağrıların azaldığını söylüyor.Ama bazı insanlar öyle bir anlatıyor ki bu tedaviyi her derde deva sanki.Çevremde çok yaptıran insan var ve söyledikleri tek şey.Vücudumda ağırlık varmış kalktı.Başka bir şey var mı yok.
Psikolojik olarak bile faydası varsa yararlıdır

Mantıken eğer hacamat vücuttaki pis kanı gerçekten atıyorsa bir nevi vücuda yardımcı oluyorsa sağlıklıdır ama normal kanı atıyorsa bence faydası olmuyordur diye düşünüyorum bu benim teorim hacamatı düzgün ve hijyenik yerde yaptırmak şart bu arada arkadaşlar. Önüne gelen saç ektirme ve hacamat uzmanı oluyor
Benden çıkan pıhtılamış o simsiyah kanı görseydin var ya... Sen de yaptırmak isterdin.

Hacamat ile ilgili yüzlerce bilimsel makale var ve hiçbirinde olumsuz bir yorumla karşılaşmadım çokta tartışmaya gerek yok bence.

gönderiyi şaka sandım ama ciddiyse çok üzücü. devlet onaylı olması, eskiden insanların yapıyor olması vesaire bir şeyi doğru yapmaz. evrim ağacı yapılan bilimsel testler sonucu ortaya çıkan sonuçları paylaşmış ki dedikleri şeyleri din gibi inançsal konulardan etkilenmeyen modern doktorlar da diyor

Benden çıkan pıhtılamış o simsiyah kanı görseydin var ya... Sen de yaptırmak isterdin.
kan pıhtılaşınca ne olmasını bekliyordun mavi mi? Vücudunun etrafına jilet attırdıktan sonra kesikleri vakumlamanın tedavi olduğunu sanıyorsanız çok güzel emiliyorsunuzdur...

Pek
kan pıhtılaşınca ne olmasını bekliyordun mavi mi? Vücudunun etrafına jilet attırdıktan sonra kesikleri vakumlamanın tedavi olduğunu sanıyorsanız çok güzel emiliyorsunuzdur...
hocam trapez ağrım için doktor tedavileri aldım ve ilaç,krem vs çeşit şey kullandım. Bir sürü masör'e gidip masaj yaptırdım. Hiçbirinin geçirmediği şeyi geçirmesine ne demem gerekiyor ? Mucizelere inanıyor değilim ama hacematin hem dinde hem de bilimde yeri var ? Dinî kısmını savunmuyorum bilimsel yönünde baktım gittim yaptırdım rahatladım.

Evrim Ağacı kendi araştırma yapıp faydası var yok demiyor adamlar kaynakları sunup hangi bilim makalesinin ne söylediğini söylüyor klasik evrim ağacı falan yazanlar ne yaşıyor acaba çok merak ediyorum

Her şey herkeste aynı etkiyi gösterecek değil. Mesela ben yakın zamanda kaplıcalara gittim hiçbir faydasını görmedim. Zararı vardı daha çok param gitti. Bir daha da gitmem. Ama fizik tedaviye başladığımdan beri ve her akşam 1 saat tempolu yürüyüşlerden sonra bel ve boyun ağrılarım çok aza indi. Hatta sıcak bir duş ve masaj da 10 numara oluyor. Hacamat dediğin olayın ben para tuzağı olduğunu düşünüyorum. Aynı olay muska yazan ucube hocalar gibi. Bir de muhammet dedi diye de doğru kabul edilmez.

gerçekten faydasını gördünmü omuzlarım çok ağrıyor sırtım ağrıyor sanki sırtımda birtane daha sırt var ap ağırmış gibi

Merhaba. Ben hacamat yaptırdım da.
Baya iyi geldi. Yenilenmiş gibi hissediyorum.
Fakat şöyle bir şey var. Evrim Ağacı hiçbir faydası yoktur diyor. Fakat bu yöntem taa Çin'e dayanıyor. MÖ. 1000 li yıllardan beri yapılan bir tedavi yöntemi.
Bunun yanında bizzat Sağlık Bakanlığı böyle bir şeyi destekliyor ve sertifika veriyor. Yani işin resmi boyutu da var.
Sonra dini boyutu da var. Hz.Muhammed (sav) yapılmasını tavsiye etmiştir. Sünnettir.

Sonra şöyle bir şey söyleyeyim. Abi bu Çinliler yapıyorsa vardır bir bildikleri. Adamlar vücudu çok iyi biliyor. Kung-Fu örnek.
Daha sonrasında Amerika'da da resmi olarak sağlık sistemine entegre bir tedavi yöntemi.
evrim ağacı kendi hayal dünyasında yaşasın babannem bu işi yapıyor şahsen ben kendimede yaptırdım.kirlikanı alıyor beli felan rahatlatıyor 6 ayda 1 yaptırın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Her şey herkeste aynı etkiyi gösterecek değil. Mesela ben yakın zamanda kaplıcalara gittim hiçbir faydasını görmedim. Zararı vardı daha çok param gitti. Bir daha da gitmem. Ama fizik tedaviye başladığımdan beri ve her akşam 1 saat tempolu yürüyüşlerden sonra bel ve boyun ağrılarım çok aza indi. Hatta sıcak bir duş ve masaj da 10 numara oluyor. Hacamat dediğin olayın ben para tuzağı olduğunu düşünüyorum. Aynı olay muska yazan ucube hocalar gibi. Bir de muhammet dedi diye de doğru kabul edilmez.
adam akıllı konuş peygamber efendimizle muhammet dedi diye ne lan

sırtımda birtane daha sırt var ap ağırmış gibi
Burayı anlamadım.

gerçekten faydasını gördünmü omuzlarım çok ağrıyor
@Bulkyapanobez in ağrısını ilaçlar, masörler geçirememiş. En son hacamata gitmiş. Ağrısı kesilmiş. Adam o kadar iyi hissetmiş ki geçen bir daha yaptırmış.

Kendimden söyleyeyim. Öncesinde belim ağrıyordu çıtlama ihtiyacı hissediyordum. Şimdi yok. Daha rahatım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,089,251
Üyeler
173,158
Son üye
Lysoth
Geri