Neler Yeni

Evrim ve Tanrı ilişkisi

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Evrim teorisi modern biyolojinin yapı taşı ve bilimsel bir gerçektir. Bilim dünyasında kambriyen öncesi kedi fosili bulmak dışında evrim teorisinin çürütülmesi gibi bir durum söz konusu değil. Dolayısıyla antropoloji, jeoloji, biyoloji, paleontoloji hakkından hiçbir bilgisi olmayan yazar çizer takımının, sorgulanamaz temel değerlerine karşı olduğu gerekçesiyle kaleme aldığı evrim karşıtı yazılar yine aynı grup arasında kabul görmekten öteye gidemez.

kiyaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
221
İsim
Murat Aslan
y
Eskiden insanlar bilinçsizdi. Her ne kadar Selçuklu Osmanlıda bilimsel çalışmalar yapan bilim adamları Biruni Harezmi gibi adamlar olsada çok fazla müslüman alim vardı diyemeyiz. Ama çok fazla çığır açtıkları hatta bugün ameliyatta kullnılan malzemelerin Osmanlı bilim adamlarına ait olduğu görülüyor. Yani eskiden bilimsel çalışma yapanlar dışında çoğu insan taklidi iman içindeydi.

Bugün bilim yaratılış gerçeğini ortaya koydı bende 10 yılı geçtkin bir süredir bilimsel çalışamaları inceledikten sonra Allah'ın varlığına gerçekten inandım. Albert Einstein'in dediği gibi dinsiz bilim topaldır din sizi Tanrıya götürür. Beni gerçekten götürdü. Evrimcilere baktığımızda bilimsel olmayan tez ve teorilere dayalı ama bilim camiasına yamalanmış birçok görüş savunuyorlar her görüşleride daha baştan çürümüş durumda. Tarihte yaptıkları sahtekarlıkları bilirisniz. Ardi sahtekarlığı gibi. Adamlar bonomo maymununu primat insanın ortak atası diye tanıttılar yaşadığı ortaya çıkınca tüh yanlışlık oldu deyip raftan kaldırdılar.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Eğer evrendeki bu mükkemel düzenin tesadüf olduğuna inanıyorsan. Ya bilimle hiç tanışmamışsın ya çok bağnaz son derece tutucu dogmatik bir düşüncelere kapılmışsız yada gerçekten kişilik olarak gelişim gösterememişsindir.

Sana elma verildiğinde bu elmanın içerisinde yeterli derecede potasyum ve mineraller varsa mandalina dilimlenmiş verildiğinde şekeri ayarlanmış vitaminler içeriyorsa burada düzen olduğunu anlamadıysan muhtemelen kimya/fen derslerini kapının dışında dinlemişsindir.

Evrimciler atmayı sever.
Yazdıkların baya sallamasyon.Benimde dini görüşüm var fakat dünyadaki her şey adaptasyon üzerine bu hale geldi.İnsan vücudunda soluk borusu ve yemek borusu çok yakın,küçük yaşta annesini emerken ölen tonlarca insan var.Allahı kanıtlamak için tercih edilecek en son yol senin anlattığın yol.

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,918
İsim
Kerem
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
Geleneksel teistik inançların çok büyük bir kısmı insanın ve diğer canlıların bilinçli bir yaratıcı tarafından özel olarak yaratıldığını savunur. Ama modern biyoloji bu görüşü tamamen çürütmüş durumda. Evrimsel biyoloji, doğal seçilim ve mutasyon mekanizmalarıyla canlıların milyonlarca yıl süren bir süreç içinde tamamen doğal yollarla ortaya çıktığını ve geliştiğini açıkça gösteriyor. Bu noktada tanrının var olma ihtimali tamamen dayanaksız hale geldi.

Evrim, canlıların görünüşte "özenle yaratılmış" gibi görünen yapılarının aslında kör ve yönlendirilmemiş rastlantısal bir süreçten geldiğini kanıtlıyor. Ve eğer yaşamın çeşitliliği ve karmaşıkklığı tamamen doğal süreçlerle açıklanabiliyorsa, bir yaratıcıya olan ihtiyaç ortadan kalkar. Bilimin boşlukları doldurmasıyla tanrı figürünü yerleştirebileceğimiz bir boşluk kalmıyor.

Evrim doğadaki hatalı, gereksiz ve hatta zararlı biyolojik özellikleri de açıklıyor. İnsan gözünün saçma şekilde ters bağlanmış retina yapısı, tersine dönebilen geri kalan genler (pseudogenler), insan doğumunun bebekte ve annede travmalara, acılara ve hatta ölüme bile yol açıyor olması, omurgalılarda ortak kusurların bulunması, DNA'mızın hiç kullanılmayan çöp niteliğinde genetik kodlarla dolu olması gibi birçok örnek, akıllı bir tasarım yerine deneme-yanılmaya dayalı bir sürecin işlediğini gözler önüne seriyor.

İnsanlık tarihine bakarsak eskiden yıldırımları zeus atıyordu, şimdi elektrik yüklerini biliyoruz. Eskiden hastalıkları cinler ve şeytanlar yapıyordu, şimdi mikropları biliyoruz. Eskiden ve günümüzde tanrı insanı yarattı diyenlerin de artık evrim karşısında hiçbir çaresi kalmadı. Gerçekler karşısında inatla gözlerini kapatanlar, dogmalarına teslim olmuş kişilerdir. Bilim ilerledikçe batıl inançlar birer birer yıkılıyor.

Bilimsellik maskesiyle ateizm propogandası nasıl yapılır yazısı olmuş teşekkürler.

Yazdığın şeyler bilimsel gerçeklerden öte ideolojik bir manifesto. Evrim Tanrı'yı çürüten bir şey değil yaratılışın mekanizmasını açıklar. Evrim canlıların zaman içindeki değişimini gösterir ancak buradan Tanrı'nın yokluğuna zıplamak tam olarak felsefi intihardır. Çünkü açıklaman ile kaynak aynı değil. Bir resim tablosunun nasıl yapıldığına bakarsan fırça ile yapıldığını görürsün ancak fırça sanatçının varlığını çürütmez. Evrim sadece mekanizma ile sınırlıdır. Kusurlar Tanrı'nın yokluğunu göstermez senin mükemmellik beklentin olduğu için düşüncen hatalı. İnsan vücudunda hatalar ve kusurlar çok fazla var ancak tanrının seni mükemmel yarattım iddiası yok. Seni daha üstün yarattığını söylüyor ve bu kastedilen üstünlük akıldır. Herhangi bir çelişme bulunmuyor. Din, evrimi ne kabul eder ne reddeder ancak topraktan ve sudan yarattık gibi ifadelerle evrimle çelişmeyen yaratılışla alakalı tutarlı sözlerde bulunur. Ancak dinsizliğine kalıp aradığın için bu konuları görmezden geldiğin için bunlar senin için pek geçerli değil. Fikirlerin maalesef ki modern dogmalardan ibaret. Yazdığın yazı rasyonellikten çıkıp doktriner biçme geçmiş.

Natsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
356
İsim
Emrullah Baykan
Bunun tartışması uzun yıllar devam edecek gibi duruyor. Türkiye bu tartışmayı ilk Celal Şengör'ün anekdotlarıyla tanıdı. Bağnaz , sığ ve anlamsız politik dramaların arasında bu tür tartışmaları görmek güzel oluyor.

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
alperen taha demir
Sad suresi 71. ayette insanın hangi bileşikten yaratıldığından bahsediliyor, devamında da yani 72. ayette de bir anda tamamlanıp ruh üflenmesiyle hayata geçirildiği anlatılıyor. Nisa 1'de de önce Adem'in, sonrasında Havva'nın yaratıldığından bahsediliyor ve bu ikisi üzerinden kadınlar ve erkekler ürediği söyleniyor. Evrimin hiçbir noktasında yaratılış yoktur, hiçbir keskin başlangıç noktası yoktur, değişim ve gelişim ile ilerler. Doğrudan yaratılmak söz konusu değildir.
Dostum bu dediklerin yazımı düzgün okumadığını gösteriyo eğer yazımı düzgün okusaydın cevaplamış olduğumu görürdün zaten kuranda bahsedilen şey ademin sonrada havvanın yaratılması dediğim gibi insan formunsa olan bi canlıya ruhun ve iradenin yüklenmesi bu zaten bi yaratılıştır yani bu dediğin ayet çelişmiyo evrimle
İkinci olarak sad suresi 71.ayette bahsedilen çok aşırı geniş anlaşılabilcek bi ayet keşke tefsir bilgim daha fazla olsa da bu ayetide açıklayabilsem ama çok çok yüksek bi bilgim olmasada şöyle bi yorum yapabilirim dostum
Burda allah balçıktan yaratıcağım diyo bu durumda evrimle insan formu oluşmuş olabilir fakat allah insan formunda olocak olan hz. ademi balçıktan yaratmış olabilir umarım dediğimi anlamışsındır yani şuan diyelim kediler var fakat allah başka bi kedi yaratıyo ve o kedi balçıktan yaratılıyo bu durumda kedi balçıktan yaratılmış olur.
Bu ayetlerde çelişki yok gördüğün gibi umarım kendimi açıklayabilmişimdir.
Cevap verirken 2.mesajımda dediğim hususlara dikkat edersen mutlu olurum.
Geç cevap verdiğim içinde kusura bakma
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eleştirinizi eleştirmek için geldim sadece. Evrim Bilimsel bir teoridir, bilimsel teori ile teori arasında dağlar kadar fark vardır ki fosil kaydı, moleküler biyoloji vs vs gibi bilim dallarıyla desteklenir. Evrimin varolduğunu sürekli gerçekleştiğini herkes biliyor yani. Kendi içinde mükemmel bir canlı değilsin mükemmel canlı diye bir kavram yoktur şuan uyum sağladığın doğa şartlarında senin vücudun öyle gelişmiş kabul edeceksin veya evrileceksin. Evrimin varolmadığını iddia edemezsin zaten kuyruk sokumun, pankreasın, dalağın buna izin vermez madem mükemmelsin niye bazı insanlar dalağını aldırıyor saçma bir argüman. Keza balinaların da elleri olduğunu herkes biliyor istersen gidip bir balina fosili yazıp araştırabilirsin. Evrimi bir de çok kısıtlı zamanlarda gerçekleşiyor sanıyorsun açıkcası evrim hakkında bir şey bilmediğini söyleyebilirim kulaktan dolma şeylere inanıyorsun sadece. Allahın yokluğunu ispat edemezsin gibi bir laf kullanmışsın tam aksi sen de varlığını ispat edemezsin. Hele böyle argümanlarla hiç edemezsin felsefi bir argüman kullanmışsın. Bugün kullandığın ilaçlar bile evrimin ürünüdür yada hastalıklar virusler bir evrimin sonucudur. Kovid 19 dedik sonra varyant dedik varyant nedir ? COV 19 aşısına bağışıklık geliştirmiş kovid 19 virusu yeni bir virus değil o 😂 veya domuz gribi diyoruz yeni virus değil grip virusunun evrim geçirip grip aşısına bağışıklık kazanmasıyla gelişen varlığa diyoruz. Maymun insanla bir değil farklı bir tür. Türün farklı türe benzemesi değil kendi içinde değişmesidir evrim. Sen bir maymun olamazsın o da insan olamaz bu demek değildir ki onun beyninin bir zaman sonra insan beynine veya görüntüsünün insan beynine benzeyemeyecek işte bunu da doğa, doğal seçilim sağlıyor biz müdahale edemiyoruz en azından şuanlık. Dna ların benzeme olayıysa tam aksine ortak atadan gelme olayını kanıtlıyor :) yoksa neden benzesin kendin söylemişsin zaten.

Bu demek değildir ki din evrime karşıdır tam aksine evrime karşı değildir konu sahibinin de hataları var. Tanrı da seni tamamen kusursuz yarattım demiyor. Diğer canlılardan üstün yarattım diyor.

İşte bizim ilahiyat fakültelerinin ve ateist ve deist olan arkadaşlarımızın problemi budur ilahiyat fakültelerinde yetişenlerimiz Kuranın veya diğer kitapların Türkçe'lerini bilmedikleri gibi halka da fayda sağlamıyor.

Yani ateist ve deistlerimiz kuran'ın evrimi reddettiğini İslama inanan kardeşlerimiz ise maymundan geldik argümanını savunduğumuzu sanıyor.

Nuh suresi 13. Ve 14. Ayette Hz Nuh halkına hitaben şöyle demiştir;

Siz ne oluyorsunuz da Allah'a gereği gibi [ vakaran ] davranmıyorsunuz ? Halbuki o, sizi aşama aşama etaplardan geçirerek [ atvâran ] yaratmıştır.

Atvar kelimesinin günümüzdeki arapça karşılığı tatavurdur bu da günümüzdeki Evrim kelimesine denk gelir.

Keza kehf suresi 37. Ayette de
Seni topraktan yaratan sonra insan şekline koyanı mı inkar ediyorsun der.

Keza insan suresi 1 ve 2 ayetlerini bütün okursan insan henüz anılmaya değer bir şey değil iken biz insanı Emşac nutfeden yarattık onu şekilden şekile sokarak sonunda onu işiten gören kıldık der.

İlahiyat fakültesinden mezun olan boş insanları veya hiç okumayıp ömründe 1 kere kuranı araştırmamış sadece okuyup okuyup mürid veya şeyh olmuş kişilere inanmamanızı tavsiye ederim. Keza kuran üstüne araştırılması gereken değerli bir kitap ne kadar mevcut durumdaki hocalarımız karalamaya çalışsa da.

Hristiyanlar evrim ve yaratılışı ayırırken Kutsal kitabımız kuran çok güzel bir şekilde birleştirir. Evrim inanılmaz bir şeydir veya karşı çıkılması gereken bir şey demez keza kuran tek kaynaktır o da oku der.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Henüz bulunmamış olması yaratılışın olmadığı anlamına gelmez. Ayrıca bir noktaya kadar insanlığın nasıl yaratıldığını biliyoruz. Bir zamana kadar kadın veya erkeğin olmadığı dişi cinsinin sonradan evrildiği daha sonradan hepimizin kadın cinsini verdiğimiz insanlardan geldiğimizi biliyoruz. Ki farklı bir surede ademi seçtiğini de söyler. Başka bir surede ise Ademi bir topluluktan seçtiğini söyler.
Ali imran suresi 33, bakara 213 incelemenizi tavsiye ederim gerçekten ilginç ayetlerdir.
Okudum yazını gerçekten böyle düşünen insanlar nadir şuan ben gerçekten dışardan bakılsa çoğu kişiye göre dindar bi insanım ama dinimi sorguluyo ve araştırıyorum bu benim imanımın güçlü olmadığını değil güçlendirmek istediğimi gösterir bu zamanda insanlar niyeyse böyle düşünmüyo zor geliyo yüksek ihtimalle

Son düzenleme:

enes.exe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Enes k
Saçma sapan yazı... Evrim teoridir. kanıtlanmış bilimsel bir gerçek değildir.. Mesela İnsan evrimi neden durdu.. Şu anda maymundan veya farklı canlıdan insan evrim sürecinin aşamalarında olan bir canlı niye yok..Dnalar, biyolojik yapı niye aynı .. İnsanların neden benzer farklılıkları olsa da..İnsan aşamasını tamamlayıp daha üst evre canlıya dönüşen veya dönüşmekte olan insan niye yok.. Allah vardır.. Allah'ın yokluğunu ispat edemezsin.. Birşeyin yokluğunu ispat etmek için sonsuz yere bakman lazım..Evrim coğrafi iklimsel vs. şartlarda canlıları etkiler..Ama Allah insan dahil tüm canlıları kendi içinde mükemmel yaratmıştır. basit örnek Kanındaki asit oranı miligram seviyesinde yükselse ölürsün.. Yaratılımı tabiat gibi kör akılsız varlığa, evrene verenlerde maalesef akıl yoksunluğu vardır.. hala bu devirde evrimi ateizmi savunanlara acıyorum.. Allah hidayet versin.. Dünyanın sırrı sabır ve imtihandır..
Bi insan bu kadar cahil olupta nasıl bu kadar özgüvenli konuşabilir. Halen kulaktan dolma bilgilerle yok evrim teoridir kanun değildir şimdiki maymunlar neden insan olmuyor diyor🤣 evrim hakkında kitap okumayı geçtim hadi makale okumayı da geçtim bi tane bilimsel köşe yazısı okuyan biri şunu demez

TyShame

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
838
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Okudum yazını gerçekten böyle düşünen insanlar nadir şuan ben gerçekten dışardan bakılsa çoğu kişiye göre dindar bi insanım ama dinimi sorguluyo ve araştırıyorum bu benim imanımın güçlü olmadığını değil güçlendirmek istediğimi gösterir bu zamanda insanlar niyeyse böyle düşünmüyo zor geliyo yüksek ihtimalle
Teşekkür ederim okuduysan. İnsanlar çünkü doğruyu yanlışı öğrenmeye çalışmıyor duyduğu şeyi doğru kabul ediyor. Türkiyede her kesim duyduğunu doğru kabul ediyor.

hamzaersoy

80+ Bronze
fark ettiyseniz bu arkadaş 2 3 gecede bir bilim ile ateizmi, teizmi harmanlayarak bi konu açıyor, konu yürüsün diye ilk 2 3 yazana yanıt veriyor sonra ortadan kayboluyor. bence görüşlerine kendisi de katılmıyor sadece millete beyin jimnastiği yaptırıyor

Top Bottom