Neler Yeni

Evrime İnanıyor musunuz?

Trekker

80+
İsteyenle evrimin gerçek olduğuyla alakalı tartışabilir ve birkaç kanalın videosunu yalanlayabilirim. Bir Müslüman olarak söylüyorum.
evrim konusu tartışılabilecek tek noktası nasıl başladığıdır onun dışında tartışılabilecek bir şey göremiyorum çünkü bu kanıtlanmış ve geçerli olan bir teori bu arada bilmeyenler için teori bir geçerliliği bilimsel olarak kanıtlanmış kanunlar bütünüdür
Mesaj otomatik birleştirildi:

evrim konusu tartışılabilecek tek noktası nasıl başladığıdır onun dışında tartışılabilecek bir şey göremiyorum çünkü bu kanıtlanmış ve geçerli olan bir teori bu arada bilmeyenler için teori bir geçerliliği bilimsel olarak kanıtlanmış kanunlar bütünüdür
ayrıca bu tartışılan mevzuyu da bilim insanları zaten hâli hazırda tartışıyor

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
Konunun din ile bir bağlantısı olmadığını söylemek yanlıştır. Evrimin çıkış noktasını okursanız ortam ve şartlara ayak uydurmak olduğunu görürsünüz. Siyahilerin kas yapısı ile beyazların kas yapıları farklı. Evrim dediğimiz şey bu mudur? Ya da bir insanın daha fazla soğuğa dayanıklı olması (virüsler gibi antikora yenilmemesi) mıdır evrim? Ya da bir horozun dinazordan gelmesi midir? Şahsen evrim bana çok mantıklı gelmiyor. Evrimin bir zamanda gerçekleştiği söyleniyor. Bize dedemizin dedelerinden bu tarz ilginç olaylar anlatılmadı mesela neden?
kanka çünkü dedenin dedesi kadar kısa bir sürede olmuyor milyonlarca yıldan bahsediyoruz ki şöyle bir şey de var eski insan kalıntıları çıkıyor ve bunların çoğu aşırı aşırı eski yani bi 50k 60k yıl önce yaşamışlar sonra biz aklı olan insanlar evrimleşmişiz düşünmüşüz sorgulamışız bazı akıllı insanlar çıkmış din adı altında toplumsal ahlak yasalarını oluşturmuşlar falan aslında biraz google scholar dan makale okusan dediklerimi daha iyi anlayabilirsin(y)

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,086
İsim
Mehmet Yılmaz
Aziz Sancar noktayı koymuş ağa herkes neye inanmak istiyorsa ona inanır ama kalkıp da kendi inandığı şeylerin doğruluğunu kanıtlamadan yaymaya kalkarsa asıl sıkıntı o zaman başlar birisi düz dünya fikrini ortaya atıyor ama buna bile inananlar çıkıyor kısacası ben evren fındık kadar desem buna bile inanan olur zaten insanlar doğruluğuna bile bakmıyor fenomen olmak için saçmalıyor örneğin geçmişten geldim diyenler mesela bu evrimi ortaya atanlarda bu tür kafadan birileri

The Batman

80+ Silver
Aziz Sancar noktayı koymuş ağa herkes neye inanmak istiyorsa ona inanır ama kalkıp da kendi inandığı şeylerin doğruluğunu kanıtlamadan yaymaya kalkarsa asıl sıkıntı o zaman başlar birisi düz dünya fikrini ortaya atıyor ama buna bile inananlar çıkıyor kısacası ben evren fındık kadar desem buna bile inanan olur zaten insanlar doğruluğuna bile bakmıyor fenomen olmak için saçmalıyor örneğin geçmişten geldim diyenler mesela bu evrimi ortaya atanlarda bu tür kafadan birileri
evrimi anlatanların çogu amacı para kazanma kar güten tipler ben görmedim yani ücretsiz anlatan sözler köşkünü begenmiyor bu evrimciler adamlar youtube reklam geliri falan kullanmıyor şu aralar pek takip etmiyorum ama en son öyleydi

Lubbock

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
183
İsim
Efe
kanka saka misin PUAHEİANKWENWKSNKSND aynen darwin fenomen olmak icin atti evrim teorisini ortaya nasil anladin ya teoriyi bosa cikartacak argümanlarıniz yoksa veya tartismak icin konusmuyorsaniz harbiden absürt fikirlerinizi kendinize saklayin konuyu saptiriyorsunuz

emir1625

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Emir
Konu boşuna hortlamış. Evrim gerçek işte akademik bilgilerde bunu kanıtlıyor yıllardır bilimin tartışıp hala araştırdığı konuya biz pekde karar veremeyiz. İnanç meselesi vb değil zatende kanıtları var.

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,748
İsim
SANANE
Konu boşuna hortlamış. Evrim gerçek işte akademik bilgilerde bunu kanıtlıyor yıllardır bilimin tartışıp hala araştırdığı konuya biz pekde karar veremeyiz. İnanç meselesi vb değil zatende kanıtları var.
İşte benim öğretmek istediğim de zaten bunun bir inanç filan değil değişmeyen bir gerçek olduğu.

Aklı başında bir imam (!) evrim yoook diyinc çıkan bir akım.

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,086
İsim
Mehmet Yılmaz
kanka saka misin PUAHEİANKWENWKSNKSND aynen darwin fenomen olmak icin atti evrim teorisini ortaya nasil anladin ya teoriyi bosa cikartacak argümanlarıniz yoksa veya tartismak icin konusmuyorsaniz harbiden absürt fikirlerinizi kendinize saklayin konuyu saptiriyorsunuz
Bu darwin insanların maymundan geldiğini söylüyor değil mi öyleyse kafesteki maymunlar neden insana dönüşmüyor önlerinde kanlı canlı örnek var insana dönüşüp kafesten çıksınlar o kafesteki maymunların en çok istediği şey özgürlüktür bu arzu için evrimleşebilir değil mi??? Hayvanat bahçesine gittiysen çoğu hayvan o daracık alanda hayattan bezmiş gibi duruyor karınları doyuyor ama yinede mutlu değiller hiç biri. Şimdi ki teknoloji ile hayvanların genleri ile oynayıp sana uzaylı diye yuttururlar bir kaç satılık bilim adamı bulurlar iki üç satır bilimsel yazı yazarlar bunun hakkında ondan sonra sende buna inanırsın

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Bu darwin insanların maymundan geldiğini söylüyor değil mi öyleyse kafesteki maymunlar neden insana dönüşmüyor önlerinde kanlı canlı örnek var insana dönüşüp kafesten çıksınlar o kafesteki maymunların en çok istediği şey özgürlüktür bu arzu için evrimleşebilir değil mi???
Kanka kanatların niye yok niye ucmuyosun, uzun dişlerin yok neden yok. Söylediğin şey bu kadar saçma işte

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,086
İsim
Mehmet Yılmaz
İşte bende evrimin saçmalığını anlatmaya çalışıyorum şimdi böyle bir şey olmuyorsa milyarlarca yıl öncede olmuyordur kapiş

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,942
Üyeler
160,909
Son üye
Antonio
Top Bottom