Neler Yeni

EXPO açınca otomatik tekrar kapanıyor açamıyorum

Renas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Renas Doğan
Yeni bir sistem topladım herşeyi kurdum sistemde bir sorun yok tek sorunum expo açamıyorum.
Pc açılırken biosa girip expo aktif hale getiriyorum kaydedip çıktığımda pc açılıyor ve ramlerim 6000mhz oluyor. Pc yi kapatıp birdaha açtığımda sistem bir süre açılmıyor sonra kendi kendine reset atıp açılıyor ve ramlerim tekrar 4800mhz oluyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim desteklerinizi bekliyorum.
Sistem özelliklerim:
Anakart: ASUS prime b650m-r
RAM:

Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL36 AMD EXPO / INTEL XMP DDR5 Ram​

İşlemci: R5 7600
Ekran kartı: 7800xt

Caspian91

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Hazar Salman
Merhaba, Bios güncellemesi yaptınız mı?

Renas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Renas Doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet en son sürümdeyim. Hatta bu sürümde belki bir sorun olabilir diye bir öncekini yükleyip onu denedim yine olmadı.

Caspian91

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Hazar Salman
Expo İşlemci sıcaklığını normal şartlarda arttırır. Eğer soğutucu çok verimli değilse eski ayarına geri döndürür. Bundan kaynaklı olabilir. Teste sokman gerekiyor. Bununla ilgili detayların anlatıldığı bir link göndereceğim size.

flamerood

80+
hocam internetten kararlı sürüm bakabilirsiniz belki benim kartım biostar b650mpe pro son sürüme güncelleyip denedim stok geldiği haliyle denedim dediğiniz şekilde oluyordu sondan bi önceki sürüme güncellediğimdeyse düzeldi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bazı sürümlerde expo hatası çıkabiliyor.

Renas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Renas Doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam internetten kararlı sürüm bakabilirsiniz belki benim kartım biostar b650mpe pro son sürüme güncelleyip denedim stok geldiği haliyle denedim dediğiniz şekilde oluyordu sondan bi önceki sürüme güncellediğimdeyse düzeldi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bazı sürümlerde expo hatası çıkabiliyor.
Anakartım asus prime b650m-r.
Kararlı sürümüne nereden bakabilirim?

flamerood

80+
Anakartım asus prime b650m-r.
Kararlı sürümüne nereden bakabilirim?
internette aynı sorunu yaşayan ve bi şekilde çözen varsa söylemiştir bi umut bilmiyorum.

Captain Barbossa

80+ Bronze
Yeni bir sistem topladım herşeyi kurdum sistemde bir sorun yok tek sorunum expo açamıyorum.
Pc açılırken biosa girip expo aktif hale getiriyorum kaydedip çıktığımda pc açılıyor ve ramlerim 6000mhz oluyor. Pc yi kapatıp birdaha açtığımda sistem bir süre açılmıyor sonra kendi kendine reset atıp açılıyor ve ramlerim tekrar 4800mhz oluyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim desteklerinizi bekliyorum.
Sistem özelliklerim:
Anakart: ASUS prime b650m-r
RAM:

Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL36 AMD EXPO / INTEL XMP DDR5 Ram​

İşlemci: R5 7600
Ekran kartı: 7800xt
Önce biosu sıfırlayın anakart pilini çıkarıp 5 dk bekleyip öyle takın. Biosta yarlar sıfırlanmış olacak (bios sürümü aynı kalır sorun yok) Expo açın memory context restore ayarını enable yapın, power down ayarını da enable olsun. Bu ayarlar ram timing ayarları içinde falandır. Ram bölümünde yani.

Birde bunları deneyin hala başa dönüyorsa hep bios sürümünde falan sıkntı olabilir . Bir önceki bios sürümü denenebilinir. Ramler expo destekli gözüküyor onda sorun yok gibi.

Renas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Renas Doğan
Önce biosu sıfırlayın anakart pilini çıkarıp 5 dk bekleyip öyle takın. Biosta yarlar sıfırlanmış olacak (bios sürümü aynı kalır sorun yok) Expo açın memory context restore ayarını enable yapın, power down ayarını da enable olsun. Bu ayarlar ram timing ayarları içinde falandır. Ram bölümünde yani.

Birde bunları deneyin hala başa dönüyorsa hep bios sürümünde falan sıkntı olabilir . Bir önceki bios sürümü denenebilinir. Ramler expo destekli gözüküyor onda sorun yok gibi.
Hocam dediğiniz ayarları yaptım fakat şöyle acayip bir şey oluyor, sistemi açtığımda ekran gelmiyor ama kasadaki reset tuşuna bastığım an ekran geliyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Captain Barbossa

80+ Bronze
Hocam dediğiniz ayarları yaptım fakat şöyle acayip bir şey oluyor, sistemi açtığımda ekran gelmiyor ama kasadaki reset tuşuna bastığım an ekran geliyor. Bunu nasıl çözebilirim?
Kasanın uç kabloları power swıtch ve reset kabloları ters yere takılmış galiba onları ters değiştirin . Power Swıtch yukarda reset te -+ ters olacak şekilde aşağıda olmalı yerlerinde. Resimde power swıtch yukarda hemen aşağısında boş kalan yere reset swıtch takılacak ama reset yazısı yukarı power swıtche bakacak şekilde olacak. Birbirlerine bakacaklar yani.

Anakarta ışık tutarak yapın yazıları okuyun öyle yapın o bölge rahat gözükmez pek.

Ekler

• 11.jpg
    11.jpg
    41.4 KB · Hit: 10
Son düzenleme:
Top Bottom