Neler Yeni

Ey yunan otur oturdugun yerde TÜRKLERİN ŞAKASI OLMAZ.

Müslüm Gürses

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,063
İsim
Mert Gürbüz
Neden bu tarz konular açmaktan hoşnut oluyorsunuz? Eğer başta biz onların bayrağını yakmasaydık onlar da bizim yakmaz idi, her şey karşılıklı. Dalga geçmek kolay tabii, zaten hep savaş seven bir millet olduğumuz için bazılarınızın böyle olması normal. Yok yüzmeyi özlemişler falan, sanırsın siz bilmiyorsunuz o mantık ile sizde aynı olayı yaşamışsınız demektir? Umarım en kısa zamanda şu tarz olaylar iki tarafta da kalkar ve herkes kendi yoluna bakar... Ha bu arada Yunanlara savaş açmaya kalkar isek bütün Avrupa birliğini karşımıza alırız ve Rusya bunu fırsat bilip iyi bir darbe yapar, az akıllı akıllı düşünün. Gider ayak savaşa sürüklemeye çalışmayın. Yüzyıllardır yan yana yaşıyoruz ve Yunanlara saygı duymadığımız için bizi sevmiyorlar, her seferinde burnumuzu onların toprağına sokmaya çalışmış bir milletiz. Osmanlı az çektirmedi çevre ülkelere...
Bak kardeşim sana kimse git yunanistana savaş aç demiyor.Dişini göstermessen ezer geçerler.Tavırını ortaya koymalısınki sesleri çıkamasın anlatabiliyormuyum?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne savunması hocam?
Adamlar bomba mı atıyor ne yapıyor?
Orası onların da bizim de önemli bir kültür merkezimizdi.
Yabancı ülkelerdeki bizim değerlerimize bir şey yapılsa biz ne diyeceğiz?
Dostum teyakkuza geçtik savunma dediğim bu.

Ne savunması hocam?
Adamlar bomba mı atıyor ne yapıyor?
Orası onların da bizim de önemli bir kültür merkezimizdi.
Yabancı ülkelerdeki bizim değerlerimize bir şey yapılsa biz ne diyeceğiz?
Savunmayı adamlar bomba attıktan sonra yaparsan geçti bolunun pazarı sür eşşeği niğdeye

Looper

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,839
İsim
Ege
Bak kardeşim sana kimse git yunanistana savaş aç demiyor.Dişini göstermessen ezer geçerler.Tavırını ortaya koymalısınki sesleri çıkamasın anlatabiliyormuyum?

Dostum teyakkuza geçtik savunma dediğim bu.
Onu biz yapamayız hocam.
Devletimizin resmi bir cevap vermesi gerekiyor.

MotionlessINWhite

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,521
İsim
Chris Motionless
@Swain Sen önce öz dilin olan, Türkçe'yi tam öğren ve düzgün yaz ondan sonra bana anlattığın şeyi düzgün bir şekilde izah edersin. Savaş çıkarmak isteyen sizsiniz, tavır ne demek biliyor musun? 'Bak benim sabrım taştı uğraşma canını yakarım' lafından farksız, eğer sen karşındakine saygı duymaz isen o da sana saygı duymaz ve birbirinizi yersiniz. Gerçekten de öyle, gücümüz abartıldığı gibi yok. Siz Türkiye'yi ne sanıyorsunuz? Tamam çevre ülkelerde en güçlüsüyüz ancak Avrupa birliğine gövde gösterisi yapmak bizim haddimize göre olmaz. Teke tekte alırız o ayrı konu tabii, ancak yazdıklarımı iyice oku ve anlam çıkart. Zaten anlam çıkartmak konusunda da sıkıntın var gibi duruyor... Laflarından bile belli yaş ortalaman, biraz tarih araştırırsan adamların topraklarını hep rahatsız ettiğimizi görürsün. Ek olarak devletimiz şu anki durumda hiçbir şekilde tam karşılık vermez, sadece sözel olarak laf atar geçeriz.
21. yüzyılda yaşıyoruz ve şu laflara bak, Türk'üm diye gezin gel gör ki daha kendi dilini bilmeyen dolu...

Müslüm Gürses

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,063
İsim
Mert Gürbüz
Onu biz yapamayız hocam.
Devletimizin resmi bir cevap vermesi gerekiyor.
Aynen öyle devlette bizim halkımız sayesinde ayakta hem halkımızın hemde devletimizin korkak tavır sergileyip kendini ezdirmemesi gerekir.Ecevit döneminde adam dış ülkeden yalvar yakar borç istiyordu.Ecevitin yanağından makas alıyorlardı biliyor musun?İşte bu yüzden kendini ezdirmemen gerekir.

Efes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Efe Sevinç
Savaş çıktıda benim mi haberim yok

Müslüm Gürses

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,063
İsim
Mert Gürbüz
@Swain Sen önce öz dilin olan, Türkçe'yi tam öğren ve düzgün yaz ondan sonra bana anlattığın şeyi düzgün bir şekilde izah edersin. Savaş çıkarmak isteyen sizsiniz, tavır ne demek biliyor musun? 'Bak benim sabrım taştı uğraşma canını yakarım' lafından farksız, eğer sen karşındakine saygı duymaz isen o da sana saygı duymaz ve birbirinizi yersiniz. Gerçekten de öyle, gücümüz abartıldığı gibi yok. Siz Türkiye'yi ne sanıyorsunuz? Tamam çevre ülkelerde en güçlüsüyüz ancak Avrupa birliğine gövde gösterisi yapmak bizim haddimize göre olmaz. Teke tekte alırız o ayrı konu tabii, ancak yazdıklarımı iyice oku ve anlam çıkart. Zaten anlam çıkartmak konusunda da sıkıntın var gibi duruyor... Laflarından bile belli yaş ortalaman, biraz tarih araştırırsan adamların topraklarını hep rahatsız ettiğimizi görürsün. Ek olarak devletimiz şu anki durumda hiçbir şekilde tam karşılık vermez, sadece sözel olarak laf atar geçeriz.
21. yüzyılda yaşıyoruz ve şu laflara bak, Türk'üm diye gezin gel gör ki daha kendi dilini bilmeyen dolu...
Ya canım benim klavyede yanlış bir tuşa basmış olabilirim.Hızlı yazabilmek adına yanlış yazmış olabilirim.Neyin algısınnı yapıyorsun sen senkimsin?

Müslüm Gürses

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,063
İsim
Mert Gürbüz
adamların en önemli din mekanını camiye çevir sonra gel burda kendini haklı san.
ahh memleketimin insanı ahhh.
Dertleri ibadet din mekanı falan değil merak etme bunlar bahane arıyordu zaten kaç yıldır sataşıyorlar biliyomusun sen kaçırmadığımız 2 3 ada vardı şimdide onların peşindeler kendi toprağımızdaki sondaja karışıyor adam ne din mekanından bahsediyorsun.

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
Dertleri ibadet din mekanı falan değil merak etme bunlar bahane arıyordu zaten kaç yıldır sataşıyorlar biliyomusun sen kaçırmadığımız 2 3 ada vardı şimdide onların peşindeler kendi toprağımızdaki sondaja karışıyor adam ne din mekanından bahsediyorsun.
yunan sağcıların türk bayrağı yakmasından bahsediyorsun sandım.
adaları savunacak kadar güçlü bir devletin yok maalesef içinde olduğumuz durumda. yunanların bize karşı yaptığı her şey şu an zayıf olmamızdan kaynaklanıyor.

MotionlessINWhite

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,521
İsim
Chris Motionless
adamların en önemli din mekanını camiye çevir sonra gel burda kendini haklı san.
ahh memleketimin insanı ahhh.
Gel de konudaki bir sivri zekalı kardeşimize bunu anlat :) Yapacak bir şey yok, bırak kendilerini haklı sanıversinler dostum. Araştırmıyorlar ki görsünler, adama deminden beri diyorum araştır diye yok. Daha kendi dilini bilmeyip ülkesini savunuyor ve atar yapıyor, gerçekte görsen bordo klavyelidir :)

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Şu anda burada herkes birbiri ile tartışıyor ama boşuna tartışıyor. Kimse savaşın iyi bir şey olmadığının bilincinde olmalı, burada savaş naraları atıp tartışmanın kimseye bir yararı yok. Devlet gerekeni gerektiği zaman yapar, bayrak yaktılar savaş açalım, söz ettiler savaş açalım gibi düşüncesiz yorumlar yapılamaz.

Kimse Yunanistan'ı küçük, güçsüz görmesin ne düşmanı ne de kendinizi küçük görmeyin. Gerekeni devlet yapar siz burada birbirinizin kalbini kırdığınızla kalırsınız. Bu meseleler düşünüldüğü kadar kolay değil arka planında dönen binlerce farklı siyasi etken var. ABD Çin denizinde birisini karşısına almamak için Akdeniz de bir/birkaç ülkeye kesin bir destek veremiyorken bizim burada sadece Yunanistan ile savaşacağımızı düşünmek saçmalık olur. Bu meseleler hakkında bizim ne bilgimiz ne de arka planda dönen olaylar ile ilgili bir bilgimiz var o yüzden burada boşuna tartışıp kimsenin kalbini kırmaya gerek yok. Burada bir çok kişi savaşın sadece ''top,tüfek'' olmadığının farkında o yüzden boş yere birbirinizin kalbini kırmayın değmez. Biz burada şu daha iyi şu daha kötü şunun etkisi var şunun yok desek dahi daha bir çok etmen bulunuyordur. Hepimiz bu ülkenin genciyiz burada ayrışıp, tartışmamıza hiç gerek yok.

Burada birinin kalbini kırdıysam özür dilerim, hepiniz bu forumda olan herkes birbirinden daha değerli, bilgili insanlar boşuna tartışıp birbirinizi kalbini kırmayın.

“Sevdiklerinizle siyaset konuşmayın. Zira; siyaset dostlukları zedeler. Siyasetçiler yollarına devam ederken; siz dostlarınızı yitirdiğinizle kalırsınız.”
-Aristoteles

Müslüm Gürses

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,063
İsim
Mert Gürbüz
yunan sağcıların türk bayrağı yakmasından bahsediyorsun sandım.
adaları savunacak kadar güçlü bir devletin yok maalesef içinde olduğumuz durumda. yunanların bize karşı yaptığı her şey şu an zayıf olmamızdan kaynaklanıyor.
Dünya ordu sıralamasında yaklaşık 200 ülke varken 9.sırasında olmamız ve bu işi bilmeyenlerin cumhurbaşkanı başbakan olması biz nerlerden çıktıkta geldik durumumuz gayet iyi.Yunanistan tükürsen ölücek bir millet savaş açıcağındanda değil aklı sıra göz dağı veriyor.

Top Bottom