Neler Yeni

Ezan türkçe okutulmamalı mı?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Ariseks

80+ Gold
Tamamen kendi düşüncem çöpü kişi duaların anlamını bilmiyor o yüzden okumasalarda olur o yüzden Türkçe olmalıki insanlar anlamalı Arapça olmasının tek sebebi peygamberin orda olması (bence)

Akın Taşkan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yüzlerce yıldır ezan Arapça okunmakta. Bu süre zarfında binlerce alim, şeyh, hoca, imam... geldi geçti. Onlar Türkçeye çevirmediyse biz hiç çeviremeyiz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4,627
İsim
Ekmeleddin armut
İlgilendiği Kategoriler
Cloud gaming (Geforce now,Stadia,xCloud)
Yüzlerce yıldır ezan Arapça okunmakta. Bu süre zarfında binlerce alim, şeyh, hoca, imam... geldi geçti. Onlar Türkçeye çevirmediyse biz hiç çeviremeyiz.
ben çevirmekten bahsetmiyorum arapça okutulmalı diyen kişilerin bana kanıt olarak sadece miras kelimesini sunmasını anlamıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ezan Arapça okutulmalı.
evet kibar bir insan nedenini sorabilirmiyim?

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
Ezan namaza çağırmaktır türkçesini bilsek iyi olurdu ama kuran türkçe olduğundan arapça en mantıklısı türkçe olmasın bence

Dahası  
Reaksiyon skoru
4,627
İsim
Ekmeleddin armut
İlgilendiği Kategoriler
silindi

Dahası  
Reaksiyon skoru
4,627
İsim
Ekmeleddin armut
İlgilendiği Kategoriler
arkadaşlar gülücük atarak sadece beni rencide ediyorsunuz düşüncelerime gülücük atarak sadece beni küçük duruma düşürüyorsunuz

KendineMüzisyen

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,778
İsim
Arda Güler
İlgilendiği Kategoriler
Boş konu
yüz yıllardır böyle devam eden bir şey her zaman öylemi devam etmeli?
mealini oku diyorsunuz anlamını merak ediyorsanız ama zaten ezan insanların anlaması ve namaza gelmesi için yapılmış bir çağrı mesajı insanlar anlamassa nasıl gelcekler?
1- Evet
2- İnsanlar anlamak için zaten mealini okusun. Mealini okuyan insan zaten dinini araştıran kişidir. Namaza gelmesi için zaten "ezan" okunması yeterli. Her vakit aynı ezan okunuyor zaten. Gidip de mealini oku. Ezanı Türkçe okutmak için Türkçe mealini okumayacak potansiyel var sende.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4,627
İsim
Ekmeleddin armut
İlgilendiği Kategoriler
1- Evet
2- İnsanlar anlamak için zaten mealini okusun. Mealini okuyan insan zaten dinini araştıran kişidir. Namaza gelmesi için zaten "ezan" okunması yeterli. Her vakit aynı ezan okunuyor zaten. Gidip de mealini oku. Ezanı Türkçe okutmak için Türkçe mealini okumayacak potansiyel var sende.
ezanın türkçesini biliyorum elbette ama müslüman olmıyan birisi veya müslümanlığa ısınan birisi bunu bilmeyecek

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,395
Üyeler
163,487
Son üye
ozyuurtonur
Top Bottom