Neler Yeni

Ezan türkçe okutulmamalı mı?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Çok merak ediyorsan yazarsın internete ezan Türkçesi diye zaten 3-5 cümle bir şey öğrenmiş olursun. Anlamıyorum demeden önce anlamına baksan daha iyi olurdu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ezanın türkçesini biliyorum elbette ama müslüman olmıyan birisi veya müslümanlığa ısınan birisi bunu bilmeyecek
Müslüman olmayan birisinin zaten ezan umurunda olmaz. Bilmesine de gerek yok.

Abranas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Semih Yıldız
Ezan türkçe istesek de okutamayız çünkü anlam değişiklikleri meydana gelir anlatılmak istenen tam anlamıyla anlatılamaz. Aynı şekilde Kuran'ın arapça olma sebebi de bu. Açıp bir meale baktığınızda parantez içinde birçok kelime göreceksiniz bu da bunu kanıtlar.

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Ortak miras meselesine katılabilirim fakat merak eden gitsin anlamına baksın mantığına katılmıyorum. Müslümanlar, genel olarak “meal” kavramını tamamen önemsiz görüyorlar, özellikle 40-50 yaş üstü kişiler. Cidden kimse anlayamadı asıl meseleyi, ben en çok buna üzülüyorum. Meal kavramının önemi aşılanmadıkça; kimse gidipte ne Kuranı Kerim’in mealini okur, ne de ezanın Türkçe hâline bakar.

KendineMüzisyen

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,778
İsim
Arda Güler
İlgilendiği Kategoriler
Boş konu
ezanın türkçesini biliyorum elbette ama müslüman olmıyan birisi veya müslümanlığa ısınan birisi bunu bilmeyecek
Abicim müslümanlığa ısınan kişi Ezanın da Kuranın da Türkçesini okur.
Anla artık ya. Bunaldım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4,626
İsim
Ekmeleddin armut
İlgilendiği Kategoriler
Cloud gaming (Geforce now,Stadia,xCloud)
w
Ezan türkçe istesek de okutamayız çünkü anlam değişiklikleri meydana gelir anlatılmak istenen tam anlamıyla anlatılamaz. Aynı şekilde Kuran'ın arapça olma sebebi de bu. Açıp bir meale baktığınızda parantez içinde birçok kelime göreceksiniz bu da bunu kanıtlar.
ezan ağır bir dille yazılmış bir mesaj değil gayet basit bir dille çağrı var aslında

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin
Ezan arapça okutulduktan hemen sonra türkçe okunabilir bence gayet mantıklı

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Kardeşim niye başka forumda buradaki insanların söylemediği şeyleri söylemiş gibi gösterip forumu kötülüyorsun ? Burada kim sana bak işine gibi cümle kurmuş ? Hayır yani neden.
IMG_20210430_180612.jpg

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,897
İsim
Mehmet
Avrupa'da aydınlanma İncil'in halkın bildiği dillere çevrilmesiyle başladığını ve memlekette Kürtçe Kur'an-i Kerim'e ve Türkçe ezana karşı çok ciddi bir tepki oluşturulduğunu belirtip meseleyi tam burada bırakıyorum; bence anlamak isteyen için fazlasıyla yeterli bir açıklama oldu bu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4,626
İsim
Ekmeleddin armut
İlgilendiği Kategoriler
Cloud gaming (Geforce now,Stadia,xCloud)
Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom