Fakir Diyeti Önerisi

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
11,529
Metabolizmam hızlı sayılır bu sayede normalden fazla yesem bile kilo almıyodum ama Antepe gelince bir tık aldım. Şu an boy 180 kilo 85 falan
Normalde de spora falan gitmeden kolayca verebiliyordum yemeyi kısarak ama bu sefer o kadar kısmadan salata, tavuk vs yiyerek ve dışarıdan yemeyi azaltarak vermeyi düşünüyom. Evin yakınında spor salonu yok eve de malzeme alamam yer yok boşuna spor yazmayın. Tek bildiğim tuzu azaltmalıyım başka bir şey bilmiyom. Mesela hangi tavuğu,neyde,nasıl pişirecem? Salataya zeytinyağı baharat vs atabilir miyim?

Metabolizmam hızlı sayılır bu sayede normalden fazla yesem bile kilo almıyodum ama Antepe gelince bir tık aldım. Şu an boy 180 kilo 85 falan
Normalde de spora falan gitmeden kolayca verebiliyordum yemeyi kısarak ama bu sefer o kadar kısmadan salata, tavuk vs yiyerek ve dışarıdan yemeyi azaltarak vermeyi düşünüyom. Evin yakınında spor salonu yok eve de malzeme alamam yer yok boşuna spor yazmayın. Tek bildiğim tuzu azaltmalıyım başka bir şey bilmiyom. Mesela hangi tavuğu,neyde,nasıl pişirecem? Salataya zeytinyağı baharat vs atabilir miyim?

Tavuğu nasıl pişireceğini hiç bilmiyorsan, marketten 1 paket göğüs eti al, az yağda kızart onları. Üzerine de zevkine göre kekik, kırmızı pul biber, zerdeçal, sumak cart curt at, yoğurtlayıp ye.

Salataya orijinal ise zeytinyağı koyabilirsin ama çok fazla koyma yine. Baharatta atabilirsin.

Spordan kasıt bol bol yürüyüş yapabilirsin.

Çevrende bir aktar varsa oradan kiraz sapı, toz zencefil, karanfil, tane tarçın alıp bunları kaynatıp içebilirsin. Ya da aktarın kendisine sorabilirsin, onlarda ödem attırıcı bitkisel karışımlar oluyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
kilo o kadar fazla değil dışardan yemeyi tamamen kesmek lazım

• Beğen
Tavuğu nasıl pişireceğini hiç bilmiyorsan, marketten 1 paket göğüs eti al, az yağda kızart onları. Üzerine de zevkine göre kekik, kırmızı pul biber, zerdeçal, sumak cart curt at, yoğurtlayıp ye.

Salataya orijinal ise zeytinyağı koyabilirsin ama çok fazla koyma yine. Baharatta atabilirsin.

Spordan kasıt bol bol yürüyüş yapabilirsin.

Çevrende bir aktar varsa oradan kiraz sapı, toz zencefil, karanfil, tane tarçın alıp bunları kaynatıp içebilirsin. Ya da aktarın kendisine sorabilirsin, onlarda ödem attırıcı bitkisel karışımlar oluyor.
Benim en merak ettiğim konu nane,kekik ve biber bunları istediğim kadar atabiliyor muyum? Baharatsız yaşayamam

Tavuk alacağın zaman erpiliç gibi kaliteli markaların tavuklarını al.Bazı markalarda tüyler duruyor.Tavuğu ister fırında ister kızartma ister kızartma şeklinde yapabilirsin fakat en uygunu haşlama sanırım.

• Beğen
Benim en merak ettiğim konu nane,kekik ve biber bunları istediğim kadar atabiliyor muyum? Baharatsız yaşayamam

Atarsın bir sıkıntı olmaz. Ne kadar acı, o kadar iyi hatta. Bir de çiğ tohumları da dene. Moda olan chia tohumu mesela salatalara koyarlar ve tok tutar. Dediğim gibi bunları aktara da sorarsan o da yönlendirir o konuda seni.

• Muhteşem
oruç tut

• Beğen
Yok limonlu su iç cart curt bunları öncelikle geç. Böyle hiçbir yere varamazsın. Zeytin yağı kullanayım mı demişsin bence salataya falan mümkün olmadığınca kullanma. Bir yemek yaparken bile minimum miktarda kullan. İlla yağ kullanacaksan zaten zeytin yağı tercih et. Baharatlarda bence boş kalori kullansan çok bir şey değişmez ama abartma bence. Amacın vücudundaki suyu atmaktan çok yağ kütlesini azaltmak olsun bence. Tuzu azaltmak vücudunda tutulan suyu azaltacağı için kilo vermeni sağlar ancak yağ yaktığın zaman daha zayıf durursun. Ben karbonhidrat bazlı yiyeceklerin hepsini kesmiştim. Ekmek, pilav, makarna, patates falan hiçbirini yemiyordum. Günde almam gereken kalori 2500 falanken 800-900 alıyordum. Ancak kısa sürede alışmıştım, acıkmıyordum yani vücut kendini alıştırıyor. Çok acıkırsam yulaf-süt yapıyodum. Evet tadı samana benziyor ama tok tutuyor yani. Bu arada benim yaptığım kadar kalori açığı bırakma vücuda baya zararlı ayeıca karbonhidratıda komple kesmek baya zararlı onuda tavsiye etmiyorum.

• Beğen
Geri