ca.s
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,438
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Genelde yuvaları uymuyor
yuva oturmuyor hocam pc ye takamıyorsun farklı oluyor genelde oturtamıyorsun sorun orda amperde volt ta değil
Evet, denedim, sonucu yazıyorum.Şahsen önermem ama dene tabi
Orijinalde 5V 0.38A olan fan yerine 5V 0.5A fan taktım. Eski fan gibi çalışıyor sorun çıkmadı. Bilgisayar sıcaklığa göre fan devrini ayarlıyor da. Fanın kapasitesi kadar fan hızı verebiliyor mu onu tam bilemiyorum şöyle ki eski fan ile yeni fanın kanat sayısı farklı bu yüzden seslerinden tam olarak anlayamıyorum eski fan kadar hızlı çevirip çevirmediğini. Bunun için de ileride kombinasyonları deneyerek ne derecede kullanabildiğini öğrenebilmek için testler yapacağım (0.5A'i tam mı kullanıyor yoksa eskisi gibi maksimum 0.38A mi veriyor gibi.)(Eski fan motoru+Eski fan, Eski fan motoru+Yeni fan, Yeni fan motoru+Eski fan ve Yeni fan motoru+yeni fan şeklinde testleri yapmaya çalışacağım ileride.).
Bilgisayarı maksimum parlaklığa aldım, işlemci gücü kullanımı sınırı yok yani istediği güçte kullanmak serbest şekilde (Max 45W bazen 50 olabiliyor) ve ekran kartını overclock ile ETS2'yi oynamaya başladım 3 dakika sonra ekran kartı overclock ayarını tam ayarlayamadığım için oyun çöktü burada fanın suçu yok. Sonra ekran kartını varsayılanlara geri çektim ve ETS2'yi 10 dakika oynadım herhangi bir sorun olmadı. Bu test esnasında da fan hızını en yükseğe aldım ki en fazla gücü çekebilsin. Sonuç olarak bir sorun oluşmadı. Ufak amper farkları demek ki fazla etki etmiyor. Ya da ben şanslıydım.
Son düzenleme: