Filtre kahve için öneri

Reaksiyon skoru
20
1 yıldır falan kahve içmeye başladım. Genelde gyme gitmeden once içiyorum kafein icin ama artık keyif işi olmaya başladı.
French presste demliyorum kahveyi ama şuan daha iyi ve lezzetli kahve icin yöntemler arıyorum. V60, moka pot veya makinelerden ziyade çekirdek ve tazelik önemli sanırım. Kahve dünyası ve jacobs monarch denedim sadece şuana kadar ve kahve dünyası biraz daha iyi gibiydi. Jacobs monarchın pek tadı yok gibi, galiba biraz sert kahve seviyorum, kahvenin tadını almak ıstiyorum. El değirmeni ve çekirdek alıp taze öğüterek yapsam daha iyi olur mu? El değirmeni olarak ne önerirsiniz ve çekirdek olarak fiyat performans ne önerirsiniz?
Veya uğraşma duz ogutulmus al derseniz ne tavsiye edersiniz?

1 yıldır falan kahve içmeye başladım. Genelde gyme gitmeden once içiyorum kafein icin ama artık keyif işi olmaya başladı.
French presste demliyorum kahveyi ama şuan daha iyi ve lezzetli kahve icin yöntemler arıyorum. V60, moka pot veya makinelerden ziyade çekirdek ve tazelik önemli sanırım. Kahve dünyası ve jacobs monarch denedim sadece şuana kadar ve kahve dünyası biraz daha iyi gibiydi. Jacobs monarchın pek tadı yok gibi, galiba biraz sert kahve seviyorum, kahvenin tadını almak ıstiyorum. El değirmeni ve çekirdek alıp taze öğüterek yapsam daha iyi olur mu? El değirmeni olarak ne önerirsiniz ve çekirdek olarak fiyat performans ne önerirsiniz?
Veya uğraşma duz öğütülmüş al derseniz ne tavsiye edersiniz?
Dostum ben sana genel bir püf nokta vereyim, Onu kendine uyarla.
Demlemelerde ekipman'ı es geçme,Tabiiki önemli. Bu konuda malesef pahalı da olsa V60 Çok iyi bir yöntem,Neden?
Çünkü V60 Hem kağıt filtreleme hem de Suyun Goose Neck/Ördek ağızı, veya Manüel olarak yavaş yavaş,
Tabiri Caizse Damla damla akma prensibi olduğu için tadım notalarını en iyi şekilde veriyor.
Çekirdek olarak Mahallenin veya Bulabildiğin en yakın butik kahveciden çekirdek olarak almaya çalıs, Alamazsan Ekipmanına öğüttür.
Ve Öğüttürsende çekirdek olarak'ta 1 ayı geçirmeden tükettirmeye çalış, Çok almazsan daha iyi, 400/500g gibi.
Değirmen olarak Commandante çok övülür ama aşırı pahalı, onu sen belirlersin.
Ben eskiden hen ekipman hem kahve olarak su siteyi kullanıyordum:

Dostum ben sana genel bir püf nokta vereyim, Onu kendine uyarla.
Demlemelerde ekipman'ı es geçme,Tabiiki önemli. Bu konuda malesef pahalı da olsa V60 Çok iyi bir yöntem,Neden?
Çünkü V60 Hem kağıt filtreleme hem de Suyun Goose Neck/Ördek ağızı, veya Manüel olarak yavaş yavaş,
Tabiri Caizse Damla damla akma prensibi olduğu için tadım notalarını en iyi şekilde veriyor.
Çekirdek olarak Mahallenin veya Bulabildiğin en yakın butik kahveciden çekirdek olarak almaya çalıs, Alamazsan Ekipmanına öğüttür.
Ve Öğüttürsende çekirdek olarak'ta 1 ayı geçirmeden tükettirmeye çalış, Çok almazsan daha iyi, 400/500g gibi.
Değirmen olarak Commandante çok övülür ama aşırı pahalı, onu sen belirlersin.
Ben eskiden hen ekipman hem kahve olarak su siteyi kullanıyordum:
french presse göre tat olarak fark ciddi şekilde anlaşılıyor mu?

Yok asıl makineler önemli.

Evet öğütürsen kahve tadını alırsın ama bu her zaman güzel bir şey olmuyor. İnsanlar alışmış yoğun bir kahve verince ağır gelebiliyor. Çünkü yüksek kafein veya kahvesini çok koymak gibi bir şey değil aroma da dahil oluyor. Çekirdek öğütüldükten 30dk sonra aromasının büyük kısmını bırakır.

v60, chemex, french, filtre kısmı kendi içinde çok değişmez. Zaten mantık aynıdır. Kahveyle suyu buluşturursun. Birinde kahve çekirdeği daha kalın kalıyor birinde suyla daha hızlı karışıyor vb. Ama haznesine falan göre kahveleri yakabiliyorlar. Suyu eşit dağıtmıyor.

Mokapot ve espresso da basınç işin içine giriyor. Shot hazırlamak için bunlar lazım. Moka da evdeki espresso gibi bir şey yani. Yoksa espresso vermiyor.

Veya uğraşma duz ogutulmus al derseniz ne tavsiye edersiniz?
Cok uzun yazmissin okumaya usendim ama filtre kahve gurmesi olarak dert seviyosan lavazza öneririm

Geri