Malzemeler
Kullanacağımız oranı belirlememiz gerekir. 1:15 veya 1:16 ideal oranlar diyebiliriz. Tabi sizin damak tadınıza göre değişir. Bu oranlar? 1 gr kahveye 15 gr su demek.
Ben bu demlemeye istisna 1:21 oranını kullandım. Bu çok uçuk bir oran ve kahvenin tadını pek alamazsınız. Ama benim kullandığım kahve fakir kahvesi yani Jacobs Barista Edition Strong Roasted. 44.50 TL'ye BİM'den almıştım. Şöyle ki kahve strong roast olduğu için biraz acı. Bu acılığı azaltmak için su oranını yükselttim. 1:21 oranı benim iyi bir tat sundu bu kahve için. Fakat aşağıda belirttiğim en aşağıda belirttiğim kahveyi kullanacak olursanız 1:15-16 tavsiyedir.
7 gr kahveye 150 ml su kullandım.
Yapılışı
Başlangıç İçin Kahve Önerileri
Çikolata, karamel, krema tatları:
sezycoffee.com
Bitter çikolata, vanilya tatları:
sezycoffee.com
Sütlü çikolata, fındık tatları:
sezycoffee.com
French Press'in Handikapları
- French press
- Filtre kahve
- Tartı
Kullanacağımız oranı belirlememiz gerekir. 1:15 veya 1:16 ideal oranlar diyebiliriz. Tabi sizin damak tadınıza göre değişir. Bu oranlar? 1 gr kahveye 15 gr su demek.
Ben bu demlemeye istisna 1:21 oranını kullandım. Bu çok uçuk bir oran ve kahvenin tadını pek alamazsınız. Ama benim kullandığım kahve fakir kahvesi yani Jacobs Barista Edition Strong Roasted. 44.50 TL'ye BİM'den almıştım. Şöyle ki kahve strong roast olduğu için biraz acı. Bu acılığı azaltmak için su oranını yükselttim. 1:21 oranı benim iyi bir tat sundu bu kahve için. Fakat aşağıda belirttiğim en aşağıda belirttiğim kahveyi kullanacak olursanız 1:15-16 tavsiyedir.
7 gr kahveye 150 ml su kullandım.
Yapılışı
- Tartıyı kullanarak daha nokta atışı sonuçlar alabilirsiniz. Bunun yanında bir tatlı kaşığı 3,5-4 gr şeklinde bir ölçü alabilirsiniz. French press'e kahveyi koyun.
- Daha sonra kaynatılıp 2 dakika bekletilen (kahvenin yanmaması ve acılaşmaması için bu bekletme önemli) sudan 50-60 ml kadar tüm kahveyi ıslatacak kadar koyuyoruz. Şöyle bir çalkalıyoruz. 30 saniye bekliyoruz. Daha sonra geri kalan suyu koyuyoruz.
- 4 dakika bekliyoruz. Daha yoğun bir kahve istiyorsanız 6 dakika bekleyebilirsiniz.
- Daha sonra kaşıkla üstte biriken tortuları kırıyoruz. Küçük bir karıştırma hareketi yapıyoruz. Yani 1 2 defa tur döndürüyoruz. Daha sonra kaşıkla üstte kalan tortuları alıyoruz.
- En son press'i indiriyoruz.
- Bardağa boşaltabilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Başlangıç İçin Kahve Önerileri
Çikolata, karamel, krema tatları:
![sezycoffee.com](https://sezycoffee.com/wp-content/uploads/2019/12/HONDURAS-HONEY-CATUAI.jpg)
Honduras Honey Catuai Micro Lot - Sezy Coffee - Speciality Coffee
Honduras Honey Catuai Micro Lot kahvemiz, çikolata, krema ve karamel tadım notları, tam gövdesi ve düşük asiditesiyle çok özel bir kahvedir.
![sezycoffee.com](https://sezycoffee.com/wp-content/uploads/2020/10/cropped-sezy-icon-1-32x32.png)
Bitter çikolata, vanilya tatları:
![sezycoffee.com](https://sezycoffee.com/wp-content/uploads/2019/09/GUATEMALA-FINCA-MEDINA-ANTIGUA.jpg)
Guatemala Antigua - Sezy Coffee - Kahve daima iyi bir fikirdir...
Guatemala Antigua kahvesi; bitter çikolata, vanilya, badem ve çiçeksi aromalarıyla ağzınızda hoş ve aromatik bir lezzet bırakır. Asiditesi dengelidir.
![sezycoffee.com](https://sezycoffee.com/wp-content/uploads/2020/10/cropped-sezy-icon-1-32x32.png)
Sütlü çikolata, fındık tatları:
![sezycoffee.com](https://sezycoffee.com/wp-content/uploads/2019/09/BRAZIL-YELLOW-BOURBON.jpg)
Brazil Yellow Bourbon - Sezy Coffee - Kahve daima iyi bir fikirdir...
Brazil Yellow Bourbon kahvesi; çikolata, karamel, fındık, tatlı badem aromalarıyla ağzınızda ferahlatıcı bir lezzet bırakır. Dengelidir.
![sezycoffee.com](https://sezycoffee.com/wp-content/uploads/2020/10/cropped-sezy-icon-1-32x32.png)
French Press'in Handikapları
- Bardağınıza tortu geliyor. Temiz berrak bir bardağınız olmuyor.
- Yağlı ve daha yoğun bir tat oluyor.
- V60 ile karşılaştıracak olursak daha az aromatik tatlar elde ediyoruz.