Clever Dripper ile Nasıl Kahve Demlenir?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,567
1660905222857.jpeg

Malzemeler
  • Clever Dripper
  • Öğütülmüş Kahve
  • Tartı
  • Sıcak su

Dikkat Edilecek Hususlar
Kullanacağımız oranı belirlememiz gerekir. 1:15 veya 1:16 ideal oranlar diyebiliriz. Tabi sizin damak tadınıza göre değişir. Bu oranlar 1 gr kahveye 15 gr su demek. Tartı ile bunu çözebiliriz.

Yapılışı

• Clever Dripper'a su koyun daha sonra suyu boşaltın. Bu işlem kağıt tadının fincana geçmesini önleyecektir.
  • Daha sonra yine suyla doldurun. 250 ml su idealdir. 1:16 oranını kullanalım. 15 gr kahve ekleyelim. Daha sonra kahvenin hepsi ıslanana kadar küçükçe karıştırma işlemi yapalım.
  • Sonra 2 dakika bekleyelim.
  • 2 dakika bekledikten sonra üstte biriken tortu katmanını küçük karıştırma veya sallama yöntemleriyle kıralım. Bir 2 dk daha bekleyelim.
  • Daha sonra Clever Dripper'ı bir fincan veya kupanın üstüne yerleştirelim. Böylece nefis kahveniz fincanınıza akacaktır.
  • Afiyet olsun.

Bir şeyi anlamıyorsunuz. Siz sıktı deyince ben vazgeçmeyeceğim ki kahve konusu açmaktan. İsterse 0 hit alsın.
Dostum ama böyle olmaz ki.. Forumda sevilmemeye başlıyorsun. Belli ki kahveyi çok seviyorsun ama bunu tekrar tekrar dillendirirsen bıkkınlık getirir..

Anladık kahve seviyorsun. Kahveyi bir çoğumuz seviyoruz ama böyle konular açmak sıkmadı mı abi ? İyi güzel de kimin işine yarayacak o da ayrı konu. Herkes sıkılmaya başladı artık.

Anladık kahve seviyorsun. Kahveyi bir çoğumuz seviyoruz ama böyle konular açmak sıkmadı mı abi ? İyi güzel de kimin işine yarayacak o da ayrı konu. Herkes sıkılmaya başladı artık.
Konu Valla benim isime az cok yarıyor olmasada Demleme yöntemleri öğreniyorum.
Herkesin ilgi alanı olan bir konu var. Alexa'nın da ilgi alanı bu demek ki.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Makineler de aynı demliyor sanırsam suyu ısıt damlat kağıt üzerindeki kahveye sonra karat vs dibine biriktir.
Kabaca mantığı bu sanırsam

Son düzenleme:
Konu Valla benim isime az cok yarıyor olmasada Demleme yöntemleri öğreniyorum.
Herkesin ilgi alanı olan bir konu var. Alexa'nın da ilgi alanı bu demek ki.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Makineler de aynı demliyor sanırsam suyu ısıt damlat kağıt üzerindeki kahveye sonra karat vs dibine biriktir.
Kabaca mantığı bu sanırsam

Bir şeyi anlamıyorsunuz. Siz sıktı deyince ben vazgeçmeyeceğim ki kahve konusu açmaktan. İsterse 0 hit alsın.
Mantıklı veya faydalı bir konu da değil ki senin açtığın kahve konusunun aldığı hitler zaten birinin ciddi ciddi okuyup cevap vermesi olmuyor.

Ne gerek var paylaşmana kardeşim.

Geri