Fitness Başlamak İstiyorum

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
9,092
Fitness başlamak istiyorum, neler yemem gerekiyor? Ne kadar süre alıştırma yapmalıyım, nelerle alıştırma yapmalıyım herhangi bir bilgim yok. Spor salonuna gideceğim.

Tavuk pilav yazanlar olacaktır fakat kötü durum şu ki tavuk bana dokunuyor.

Önce kilo mu alacaksın kilo mu vereceksin onu hesapla sonra sitelerden kalori ihtiyacını hesapla ona göre ondan sonra spora başla ilk başlar haftada 3 gün git zaten zamanla sporu sevip 5 güne çıkarırsın tavuk yerine diğer protein içerikli ürünleri dene balık, füme, et, ton balığı vb. ürünlere bakabilirsin ama tavuğun yerini hiçbir şey tutmaz haberin olsun

İlk gittiğinde adaptasyon yapmanı öneririm 2-3 hafta kadar daha sonra bir 3-4 ay hatta daha fazla Full Body antrenman yapmanı tavsiye ederim
Full body antrenman dediğimiz şey antrenmanda tüm kas gruplarını çalışmak örneğin biceps-triceps-göğüs-sırt günü diye ayırmak yerine aynı gün hepsini çalışıyorsun.

Tükettiğin şekeri ve yağı azaltıp yağ olarak sağlıklı yağ almayı tercih et mesela fıstık,badem tarzı şeyler tüket yağlı cips v.s tüketme.
Günlük protein ihtiyacın kilon x1.5 veya 2 olarak tüketebilirsin

Yağlı bir insansan yani yağ oranın %18 üzeriyse adaptasyon sonrasında günlük karbonhidrat ve yağ besinlerini azaltarak ve kardiyo yaparak yağ oranını düşürmeye odaklan

Aksine zayıf biriysen karbonhidrat oranını yükseltip yağ ise sağlıklı yağ almaya çalış öyle her bulduğunu yemeyi tercih etme.

genel olarak bunlar sorun varsa sorabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlk gittiğinde adaptasyon yapmanı öneririm 2-3 hafta kadar daha sonra bir 3-4 hatta daha fazla Full Body antrenman yapmanı tavsiye ederim
Full body antrenman dediğimiz şey antrenmanda tüm kas gruplarını çalışmak örneğin biceps-triceps-göğüs-sırt günü diye ayırmak yerine aynı gün hepsini çalışıyorsun.

Tükettiğin şekeri ve yağı azaltıp yağ olarak sağlıklı yağ almayı tercih et mesela fıstık,badem tarzı şeyler tüket yağlı cips v.s tüketme.
Günlük protein ihtiyacın kilon x1.5 veya 2 olarak tüketebilirsin

Yağlı bir insansan yani yağ oranın %18 üzeriyse adaptasyon sonrasında günlük karbonhidrat ve yağ besinlerini azaltarak ve kardiyo yaparak yağ oranını düşürmeye odaklan

Aksine zayıf biriysen karbonhidrat oranını yükseltip yağ ise sağlıklı yağ almaya çalış öyle her bulduğunu yemeyi tercih etme.

genel olarak bunlar sorun varsa sorabilirsin.
Tek protein kaynağı tavuk değildir ayrıca balık,kırmızı et,Mercimek, yumurta tüketebilirsin başka öğünlerde mevcut internetten araştır ve ihtiyacın olursa günlük alman gereken protein miktarını karşılayamazsan WHEY protein takviyesi alabilirsin.

Son düzenleme:
Yiyeceksin yapacak bir şey yok para varsa kırmızı et ve balık ye bunlar daha iyi benim param olsa hep balık yerim
Protein:yumurta et türleri bakliatlar süt ürünleri
Karb:tahıl bakliyat bulkta ekmek
Yağ:zeytin yağ kuruyemiş hayvansal yağ

Yiyeceksin yapacak bir şey yok para varsa kırmızı et ve balık ye bunlar daha iyi benim param olsa hep balık yerim
Protein:yumurta et türleri bakliatlar süt ürünleri
Karb:tahıl bakliyat bulkta ekmek
Yağ:zeytin yağ kuruyemiş hayvansal yağ
Karadenizdeyim, spor yapmasam bile sürekli balık yiyorum zaten :D

tavuğa alerjin varsa gerçekten çok zor durumdasın :( protein tozu kullansan iyi olur fakat hemen en başta değil gittiğin salonda yağ ölçümünü iste ona göre sana kilo alman mı vermen mi gerektiğini söyleyelim ona göre beslenme programı hyazırlarız

tavuğa alerjin varsa gerçekten çok zor durumdasın :( protein tozu kullansan iyi olur fakat hemen en başta değil gittiğin salonda yağ ölçümünü iste ona göre sana kilo alman mı vermen mi gerektiğini söyleyelim ona göre beslenme programı hyazırlarız
Kızartılmış ise yediğim zaman bazenleri midem çok kötü oluyor cidden. Ama haşlanmış tavuk olunca pek problem olmuyor.

Tavsiyem spor salonuna gider gitmez hocaya; Arnold vücudu istemiyorum hafif kollarım şissin yeter tibisinden şeyler söyleme. İçinden he zaten hemen Arnold olacaktın gibi şeyler söylüyorlar. :D Onun dışında sabır gerek. 3-4 ayda neden sismiyorum bir seyleri yanlış mı yapıyorum düşüncelerine girme. En azından 1 sene lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,358
Üyeler
189,069
Son üye
koraybayram
Geri