Neler Yeni

Fitness Hakkinda Aklima Takilanlar

123kral14

80+ Silver
Arkadaşlar öncelikle merhaba, fitness hakkında birkaç sorum var. Başlamadan önce şunları belirtmekte fayda görüyorum;
1-İradem kuvvetlidir. Spora başladığımdan beri düzenli olarak yediğim fast food tarzı yiyecekleri bıraktım.
2-Spora başlamadan önce 1 tane bile şınav çekemezken şu anda 10 tane çekebiliyorum vede devamı geliyor.
3-Param genel olarak çok yok fakat 200-250TL civarı biriktirdim, devamı da geliyor.
4-Yeteri kadar protein ve vitaminleri aldığım söylenebilir ama beni tatmin etmiyor. Et yiyorum fakat düzenli değil. Yumurta sürekli elimin altında o yüzden yumurta yüyorum idmandan sonra. Genel olarak sabahları; tam buğday ekmeğine kaşarlı zeytinli tost yanına peynir, öğlen; Fıstık ezmeli yulaf ve içine böğürtlen bazen de badem.
Sorularım;
1- Supplement kullanılmadan güzel bir gelişim olur mu?
2- Programımı bir türlü düzenleyemedim. Evde, 2 adet dambel- 1 adet düz var ve toplam 45kg ağırlında ağırlıklarım var. Her gün 1 bölge çalışıyordum fakat yeterli gelmiyor daha yorulmadan idman bitmiş oluyor. Çalıştığım bölge yoruluyor fakat genel olarak beden dinç kalıyor.
3- Ucuz kaliteli protein ve karbonhidratlar nelerdir?

Dambel seti almak isteyenler içinde ben bunu kullanıyorum. @Mert Özkaya önermişti.
Aklıma sorular geldikçe yenileyeceğim ve tekrardan etiket atacağım, teşekkür ederim.
@Ensar Bey @Berke Fitness
NOT: İftarda hafif, sahurda ağır beslenemye dikkat ediyorum.

Son düzenleme:

Hamit Altıntop

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,863
İsim
Kemallettin Kubat
2- Programımı bir türlü düzenleyemedim. Evde, 2 adet dambel- 1 adet düz var ve toplam 45kg ağırlında ağırlıklarım var. Her gün 1 bölge çalışıyordum fakat yeterli gelmiyor daha yorulmadan idman bitmiş oluyor. Çalıştığım bölge yoruluyor fakat genel olarak beden dinç kalıyor.
1- Supplement kullanmadan gelişim olur ancak creatine kesinlikle öneririm. Olmasa da olur.
2- Salona yazıl, Güray Aydın Hipertrofi yapabilirsin.
3- Patates, pirinç, makarna karbonhidrat, tavuk, balık, hindi kaliteli protein kaynaklarıdır.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
2- İlk başlarda full body girilir, ondan sonra günlük 2-3 bölgeye düşürülür. Tek bölge çalışmanı önermiyorum.

Berke Fitness

80+ Bronze
Arkadaşlar öncelikle merhaba, fitness hakkında birkaç sorum var. Başlamadan önce şunları belirtmekte fayda görüyorum;
1-İradem kuvvetlidir. Spora başladığımdan beri düzenli olarak yediğim fast food tarzı yiyecekleri bıraktım.
2-Spora başlamadan önce 1 tane bile şınav çekemezken şu anda 10 tane çekebiliyorum vede devamı geliyor.
3-Param genel olarak çok yok fakat 200-250TL civarı biriktirdim, devamı da geliyor.
4-Yeteri kadar protein ve vitaminleri aldığım söylenebilir ama beni tatmin etmiyor. Et yiyorum fakat düzenli değil. Yumurta sürekli elimin altında o yüzden yumurta yüyorum idmandan sonra. Genel olarak sabahları; tam buğday ekmeğine kaşarlı zeytinli tost yanına peynir, öğlen; Fıstık ezmeli yulaf ve içine böğürtlen bazen de badem.
Sorularım;

Dambel seti almak isteyenler içinde ben bunu kullanıyorum. @Mert Özkaya önermişti.
Aklıma sorularım geldikçe yenileyeceğim ve tekrardan etiket atacağım, teşekkür ederim.
@Ensar Bey @Berke Fitness
NOT: İftarda hafif, sahurda ağır beslenemye dikkat ediyorum.
1- Evet, ben profil fotoğrafımdaki vücudu hiç bir supplement kullanmadan yaptım.
2- Her gün 1 bölge çalışmak mantıklı değil her bölgeyi haftada 2 kere çalışmalısın.

Logithx

80+ Bronze
1- Yeterli beslendiğin sürece suplement'e gerek yok.
2- Evde çalışmayla bir yere kadar gelirsin salona yazılman gerek ayrıca yeni başlayanlar ilk olarak full body çalışmalıdır..
3- Ucuz protein kalmadı da ton balığı, tavuk göğüsü, lor peyniri, mercimek, barbunya, kuru fasülye, nohut, kabak çekirdeği bunlarına aşağı yukarı 100 gr. 15 - 20 gr protein vardır aynı zamanda baklagiller yüksek karbonhidrat vardır onun dışında makarna, pirinç, patates, muz, elma, portakal, kuru üzüm gibi..

123kral14

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1- Yeterli beslendiğin sürece suplement'e gerek yok.
2- Evde çalışmayla bir yere kadar gelirsin salona yazılman gerek ayrıca yeni başlayanlar ilk olarak full body çalışmalıdır..
3- Ucuz protein kalmadı da ton balığı, tavuk göğüsü, lor peyniri, mercimek, barbunya, kuru fasülye, nohut, kabak çekirdeği bunlarına aşağı yukarı 100 gr. 15 - 20 gr protein vardır aynı zamanda baklagiller yüksek karbonhidrat vardır onun dışında makarna, pirinç, patates, muz, elma, portakal, kuru üzüm gibi..
Teşekkür ederim, cuma günü evde lor peyniri yapacağım.

Ensar Bey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,379
İsim
Ensar Bey
1- Supplementler makroları tamamlayamazsan kullanılır.
2- Doğru idman yapmıyorsun bacak antremanından sonra hala yürüyebiliyorsan bir eksik var
2,1- Her gün 1 hareket hem yeni başlayana uygun değil hem seviyene uygun değil yağsız 80 kilo olana kadar ya da doğal steroidli olduğunu anlayana kadar çift splite devam.
3- Halkın durumları tahmin edemediğimden tam bilemiyorum, ama yumurta lor veya yapılacak içecekler gibi geliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,719
Üyeler
161,329
Son üye
annymos
Top Bottom