Neler Yeni

Fitness Hakkinda Aklima Takilanlar

123kral14

80+ Silver
Arkadaşlar öncelikle merhaba, fitness hakkında birkaç sorum var. Başlamadan önce şunları belirtmekte fayda görüyorum;
1-İradem kuvvetlidir. Spora başladığımdan beri düzenli olarak yediğim fast food tarzı yiyecekleri bıraktım.
2-Spora başlamadan önce 1 tane bile şınav çekemezken şu anda 10 tane çekebiliyorum vede devamı geliyor.
3-Param genel olarak çok yok fakat 200-250TL civarı biriktirdim, devamı da geliyor.
4-Yeteri kadar protein ve vitaminleri aldığım söylenebilir ama beni tatmin etmiyor. Et yiyorum fakat düzenli değil. Yumurta sürekli elimin altında o yüzden yumurta yüyorum idmandan sonra. Genel olarak sabahları; tam buğday ekmeğine kaşarlı zeytinli tost yanına peynir, öğlen; Fıstık ezmeli yulaf ve içine böğürtlen bazen de badem.
Sorularım;
1- Supplement kullanılmadan güzel bir gelişim olur mu?
2- Programımı bir türlü düzenleyemedim. Evde, 2 adet dambel- 1 adet düz var ve toplam 45kg ağırlında ağırlıklarım var. Her gün 1 bölge çalışıyordum fakat yeterli gelmiyor daha yorulmadan idman bitmiş oluyor. Çalıştığım bölge yoruluyor fakat genel olarak beden dinç kalıyor.
3- Ucuz kaliteli protein ve karbonhidratlar nelerdir?

Dambel seti almak isteyenler içinde ben bunu kullanıyorum. @Mert Özkaya önermişti.
Aklıma sorular geldikçe yenileyeceğim ve tekrardan etiket atacağım, teşekkür ederim.
@Ensar Bey @Berke Fitness
NOT: İftarda hafif, sahurda ağır beslenemye dikkat ediyorum.

Son düzenleme:

Hamit Altıntop

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,863
İsim
Kemallettin Kubat
2- Programımı bir türlü düzenleyemedim. Evde, 2 adet dambel- 1 adet düz var ve toplam 45kg ağırlında ağırlıklarım var. Her gün 1 bölge çalışıyordum fakat yeterli gelmiyor daha yorulmadan idman bitmiş oluyor. Çalıştığım bölge yoruluyor fakat genel olarak beden dinç kalıyor.
1- Supplement kullanmadan gelişim olur ancak creatine kesinlikle öneririm. Olmasa da olur.
2- Salona yazıl, Güray Aydın Hipertrofi yapabilirsin.
3- Patates, pirinç, makarna karbonhidrat, tavuk, balık, hindi kaliteli protein kaynaklarıdır.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
2- İlk başlarda full body girilir, ondan sonra günlük 2-3 bölgeye düşürülür. Tek bölge çalışmanı önermiyorum.

Berke Fitness

80+ Bronze
Arkadaşlar öncelikle merhaba, fitness hakkında birkaç sorum var. Başlamadan önce şunları belirtmekte fayda görüyorum;
1-İradem kuvvetlidir. Spora başladığımdan beri düzenli olarak yediğim fast food tarzı yiyecekleri bıraktım.
2-Spora başlamadan önce 1 tane bile şınav çekemezken şu anda 10 tane çekebiliyorum vede devamı geliyor.
3-Param genel olarak çok yok fakat 200-250TL civarı biriktirdim, devamı da geliyor.
4-Yeteri kadar protein ve vitaminleri aldığım söylenebilir ama beni tatmin etmiyor. Et yiyorum fakat düzenli değil. Yumurta sürekli elimin altında o yüzden yumurta yüyorum idmandan sonra. Genel olarak sabahları; tam buğday ekmeğine kaşarlı zeytinli tost yanına peynir, öğlen; Fıstık ezmeli yulaf ve içine böğürtlen bazen de badem.
Sorularım;

Dambel seti almak isteyenler içinde ben bunu kullanıyorum. @Mert Özkaya önermişti.
Aklıma sorularım geldikçe yenileyeceğim ve tekrardan etiket atacağım, teşekkür ederim.
@Ensar Bey @Berke Fitness
NOT: İftarda hafif, sahurda ağır beslenemye dikkat ediyorum.
1- Evet, ben profil fotoğrafımdaki vücudu hiç bir supplement kullanmadan yaptım.
2- Her gün 1 bölge çalışmak mantıklı değil her bölgeyi haftada 2 kere çalışmalısın.

Logithx

80+ Bronze
1- Yeterli beslendiğin sürece suplement'e gerek yok.
2- Evde çalışmayla bir yere kadar gelirsin salona yazılman gerek ayrıca yeni başlayanlar ilk olarak full body çalışmalıdır..
3- Ucuz protein kalmadı da ton balığı, tavuk göğüsü, lor peyniri, mercimek, barbunya, kuru fasülye, nohut, kabak çekirdeği bunlarına aşağı yukarı 100 gr. 15 - 20 gr protein vardır aynı zamanda baklagiller yüksek karbonhidrat vardır onun dışında makarna, pirinç, patates, muz, elma, portakal, kuru üzüm gibi..

123kral14

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1- Yeterli beslendiğin sürece suplement'e gerek yok.
2- Evde çalışmayla bir yere kadar gelirsin salona yazılman gerek ayrıca yeni başlayanlar ilk olarak full body çalışmalıdır..
3- Ucuz protein kalmadı da ton balığı, tavuk göğüsü, lor peyniri, mercimek, barbunya, kuru fasülye, nohut, kabak çekirdeği bunlarına aşağı yukarı 100 gr. 15 - 20 gr protein vardır aynı zamanda baklagiller yüksek karbonhidrat vardır onun dışında makarna, pirinç, patates, muz, elma, portakal, kuru üzüm gibi..
Teşekkür ederim, cuma günü evde lor peyniri yapacağım.

Ensar Bey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,379
İsim
Ensar Bey
1- Supplementler makroları tamamlayamazsan kullanılır.
2- Doğru idman yapmıyorsun bacak antremanından sonra hala yürüyebiliyorsan bir eksik var
2,1- Her gün 1 hareket hem yeni başlayana uygun değil hem seviyene uygun değil yağsız 80 kilo olana kadar ya da doğal steroidli olduğunu anlayana kadar çift splite devam.
3- Halkın durumları tahmin edemediğimden tam bilemiyorum, ama yumurta lor veya yapılacak içecekler gibi geliyor

Top Bottom