Fitness'a 1 Yıl Dayanabilir Miyim?

spor salonunda gittiğim çocuk adı erdem 14 yaşından beri yapıyor 16 ya da 17 yaşında şu an bana yardımcı oluyor

Ekler

• 1654086142988.png
    1654086142988.png
    664.9 KB · Hit: 43
Tamamen sana bağlı

Erken diyenleri dinleme. Ben 14 yaşında gittiğimde ciddi manada geliştim. Sonra yok küçüksün yok kaldıramazsın dedikleri için gitmeyi bıraktım. Şuan 18'im keşke bırakmasaydım diyorum. Evde şuan yapabildiğim kadar yapıyorum. Sınav bitsin direkt yazılmayı düşünüyorum. Param hazır her şeyim hazır. Yıllık konusuna gelirsek giderim diyorsan al. Alınca ama kesinlikle haftada 1 gün bile git. Gitmemezlik yapma. Büyümek için olmasa bile güçlenirsin o açıdan da bakmak lazım.

git kardeşim gitme diyenler bilgisayar oyunu oynamaktan sağlıklı karar veremiyorlar. hayatınızın bir parçası haline getirin sporu

Koşarak basketbol oynuyarak hiç bir gelişimim sağlayamazsın boyun kısa kalır diyenleri dinleme boş atiyorlar spor her zaman iyidir ama vücut geliştirme daha iyidir

Yaşın daha spor salonu için çok küçük. Fitness yerine yüzmeye gitmeni tavsiye edebilirim. Çok daha faydasını görürsün.

Bana kaynak atsana
Bu kemikler arasi basincin boy uzamasina zarariyla ilgili makale : https://www.quora.com/How-can-you-increase-your-height/answers/15127039
Bir cok kütüphanede mevcut kaliteli bir yazarin eserinde deginiyor :
A'dan Z'ye Vücut Geliştirme ve Fitness Ansiklopedisi
Yazar: Zülküf Turan
Ayriyeten postur bozukluguna sebebiyetten kemiklere olmasi gerekenden daha az potasyum ve kalsiyum ayirmasindan kaynakli boy uzamasina engel oluyor. Son kisim dolayli harici bir çok yabancı kaynak var. Yercekimine karşıt yapilan tüm hareketler boyunun uzamasina ket vurur. Gidip triceps calissa problem değil ama bacak calismalarinin çoğunluğu boy uzamasina engel. leg extension gibi makineler haric lakin onlar da etki ettigi lif bakimindan yetersiz.

Geri