Neler Yeni

FiveM sunucu kurulumu ve yönetimi

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
https://steamcommunity.com/id/alpdrazi/
Discord
Alp "drazi"#5123
Fivem sunucusu açma fikri var aklımda ama hiç açmadım ama başka oyunlardan sunucu açtım.

Arkaplanda geliştirmesi zor mu sunucuyu panel tarafından yönetimi ve neler yapılmalı
Mesaj otomatik birleştirildi:

@revanier @Dontaçhi

Codes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Kerem Eren
Ne tür bir sunucu? roleplay mi freeroam mı?

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Fivem sunucusu açma fikri var aklımda ama hiç açmadım ama başka oyunlardan sunucu açtım.

Arkaplanda geliştirmesi zor mu sunucuyu panel tarafından yönetimi ve neler yapılmalı

@revanier @Dontaçhi
Büyük ihtimal roleplay sunucusu açacaksınız ama yönetim vs. Zor olacağı için ilk başta bir ekip kurmalısınız.

Codes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Kerem Eren

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,522
İsim
Ümit Can

Öncelikle aslında sabır olması gerekiyor o kadar oyuncuyla ilgilenmek için. Güzel bir reklam, Kaliteli server pluginleri, güzel scriptler, serveri iyi idare edecek bir ekip.. Aslında aşırı zor olmasa da masraflı bir iş diyebilirim.
Daha önce arkadaşlarım server açacaktı güzel bir ekipleri vardı fakat altından kalkamayacaklarını düşünüp sonradan vazgeçtiler. Bu işe girerken ciddi ve 2 yerine 3-4 hatta 5 kere düşünmekte fayda var. Açtığın serverin tutmama gibi bir ihtimalini ve bu durumda paranın da bi nevi boşa gitme ihtimalini de hesaba katman gerekecek.

İşin teknik kısımlarını sormak için burası daha iyi olacaktır. https://www.fivemturk.com

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer

@revanier @Dontaçhi
script'leri ücretsiz olanları toplaacaksan adam etmek için biraz kod bilgisi lazım olabilir.Onun dışında hazır paketler var ama fiyatlar tuzludur.Onun dışında ekip şart 1 kişi olmaz en az 3-5 kişi lazım

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
https://steamcommunity.com/id/alpdrazi/
Discord
Alp "drazi"#5123
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kendi paketini yapmayacaksan paket satın alman gerekiyor, biraz pahalıdır ama
Ne kadar fiyatı

script'leri ücretsiz olanları toplaacaksan adam etmek için biraz kod bilgisi lazım olabilir.Onun dışında hazır paketler var ama fiyatlar tuzludur.Onun dışında ekip şart 1 kişi olmaz en az 3-5 kişi lazım
1 yapmam zaten ortalama veya fazla kişi oluruz

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4

@revanier @Dontaçhi
Paket bulmak, kadro oluşturmak ve oyuncu çekmek aşama aşama sizi "gerçekten" zorlayacak bir yol.
1-) Paketi buldunuz;
Oyuncularınızın sorunsuz bir şekilde bu paketten ve oyundan keyif alabilesi için düzgün bir makine satın almalısınız. ( 10 kişi de online olsa sunucuda gerekli bu)
2-) Kadro oluşturmak için çevrenizden yardım istediniz;
Ama çevrenizdeki kişiler sizin paranıza da göz koyabilir, oyuncuların üzerinde god rp şeklinde admin gücünü kullanarak baskınlıkta kurmak isteyebilir. Buna dikkat etmeli özen ile kadro seçmelisiniz.
3-)Bir domain ve hosting satın almalı ardından 1 adet sub domain oluşturmalısınız..
Sub domain içerisine XenForo kurup bir forum kurmalısınız.( isteğe bağlı Discord kullanabilirsiniz (Sunucu ile entegre çalışan bir bot olması gerek) )
4-)Geldik en zor aşamaya :
Oyuncu çekmek, bu adımda piyasadaki eksiklikleri dikkatlice seçmeli ve üzerine odaklanmalısınız. Vereceğiniz reklam kampanyaları ve oyunculara bahşedeceğiniz oyun içerikleri gerçekten kaliteli ve özgün olmalı.

Yardımcı olabildiysem -> Rapor Et -> En iyi Cevap şeklinde bildiri yapmanız çok önemli şimdiden teşekkürler.

Top Bottom