LostChanceee
80+
- Reaksiyon skoru
- 105
Arkadaşlar eskidende format attım ama neden ise şu anda format atmak çok korkunç geliyor bitlocker falan da açık olunca ne yapmalıyım.
Yani ne bileyim özellikle disk silme bölümünden orjinal kurulum yapcağım diske sil dediğimde liste de gözükmez diye korkuyorum.mail adresinden bitlockerin şifresine ulaşabiliyorsun zaten korkulacak neyi var ki
korkanın windowsu olmaz korkma.Yani ne bileyim özellikle disk silme bölümünden orjinal kurulum yapcağım diske sil dediğimde liste de gözükmez diye korkuyorum.
Yani sadece aslında sil dediğimde ana disk listeden siliniyor mu?korkanın windowsu olmaz korkma.
Kapatmayı da biliyorum da sadece sil bölümünde ana disk listeden gidiyor muydu onu hatırlamıyorum.Eskiden bende garip garip paranoyalara giriyordum. At gitsin bişey olmaz. Diskin içindeki veriler önemsiz ise format kısmında diski silip yeniden oluşturarak kullanabiliyorsunuz. Hiç o topa girmem derseniz formattan önce bitlocker kapatın. Disk ne kadar dolu ise o kadar uzun sürecektir, okuma yazma hızına da bağlı tabii ki.
Listeden silinmez diskin içini temizler ayrılmamış bölüm oluşur hepsini sil. Ayrılmamış alan oluşacak sonra yeni diyip tekrar oluşturacaksın ve birincil kısmına windowsu kuracaksın. 2 tane daha oluşturur düşük MB li onlar kalsın elleme.Yani sadece aslında sil dediğimde ana disk listeden siliniyor mu?
Ben de gülüyordum şu an baya unuttum her şeyi o yüzden garip paranoyalar oluyor elektrik giderse bitlocker kapatılmazsa diye eskiden bitlockerım yoktu.Ben ilk formatımı atarken gülüyordum. Ayrıca nesinden korkuyorsun?
BitLocker hakkında bilgim yok. Elelktrik gitse dr bir şey olmazBen de gülüyordum şu an baya unuttum her şeyi o yüzden garip paranoyalar oluyor elektrik giderse bitlocker kapatılmazsa diye eskiden bitlockerım yoktu.
Dediğinizi tam anlamadım fakat windows kurulu diski silmek daha sağlıklı olur, belki de şarttır. Çünkü 2 adet windows boot olacağı için sistem çakışır. Sildiğiniz disk ayrılmamış alan olarak listede gözükür, yeni diyerek tekrardan oluşturabilirsiniz.Kapatmayı da biliyorum da sadece sil bölümünde ana disk listeden gidiyor muydu onu hatırlamıyorum.