Neler Yeni

Mavi Ekran Format atmama rağmen 1 yıldır mavi ekran sorunu win10

JackieTR

80+ Bronze
Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır mavi ekran alıyorum her pc açtığımda restart çekiyor 10 saniyelik bekleme süresi yarattığından çok umursamıyordum. Format attım düzelir diye pek değişen olmadı.

Şimdi habire böyle bir durum var. Büyük ihtimalle belleklerden sanırım tam emin değilim alttaki hata kodu değişse de genelde bu hatayı veriyor.

Ram : G skill - 3200 mhz ram bios dan 3000mhz dan 3200 çektim 3-4 yıldır böyle kullanıyorum son 1 yıldır bu durum var çok dert etmediğimden konuda açmadım. Acaba sanal bellekten de olma ihtimali var mı..?

Ekler

• blue screen.jpg
    blue screen.jpg
    607.3 KB · Hit: 28

Danke

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
313
İsim
Yunus
Sistem özelliklerin nelerdir güç kaynağı gibi şeyleri yazarsan daha mantıklı cevaplar verebiliriz

JackieTR

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sistem özelliklerin nelerdir güç kaynağı gibi şeyleri yazarsan daha mantıklı cevaplar verebiliriz
"İmza da yazıyordu ama yine de ekledim."

Ekran kartı ; Msi Gtx 1660 6gb ventus oc

Anakart ; B450m S2h - 3600mhz
Ram ; G skill 2x8 16 gb 3200 mhz
İşlemci ; Ryzen 3 - 3100
Aerocool kcas 600w

JackieTR

80+ Bronze
RAM Testi yap. Eğer sonuçlar iyi çıkarsa, PSU'ya yoğunlaş.
Ram testi nasıl yapılıyordu hocam şuan aklınız da varsa söyler misiniz yoksa forumda bulurum sorun değil.. Cmd den yapılıyordu komut neydi unuttum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
BEKİR ALTIN
Ram testi nasıl yapılıyordu hocam şuan aklınız da varsa söyler misiniz yoksa forumda bulurum sorun değil.. Cmd den yapılıyordu komut neydi unuttum.
Bellek tanılama yazarsan win 10 da çıkıyordu aramaya. Mentest ile uzun sürer ama tam olir

xTURANN

80+ Silver
Memtest diye bir uygulama vardı sanırım.

CMD'den yapıldığını görmedim ama yapabileceğin farklı bir şey var ;
CMD > Sağ Tık > Yönetici Olarak Çalıştır > sfc /scannow

JackieTR

80+ Bronze
Bellek tanılama yazarsan win 10 da çıkıyordu aramaya. Mentest ile uzun sürer ama tam olir

Tamam hocam dediklerinizi yapicam evet uzun sürdüğünü biliyorum yine de konu açık bırakıyorum düzelirse editlerim.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,953
İsim
Emre Zengin
Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır mavi ekran alıyorum her pc açtığımda restart çekiyor 10 saniyelik bekleme süresi yarattığından çok umursamıyordum. Format attım düzelir diye pek değişen olmadı.

Şimdi habire böyle bir durum var. Büyük ihtimalle belleklerden sanırım tam emin değilim alttaki hata kodu değişse de genelde bu hatayı veriyor.

Ram : G skill - 3200 mhz ram bios dan 3000mhz dan 3200 çektim 3-4 yıldır böyle kullanıyorum son 1 yıldır bu durum var çok dert etmediğimden konuda açmadım. Acaba sanal bellekten de olma ihtimali var mı..?
Sorun bellek kaynaklı duruyor. Minidump paylaşırsan bakabilirim. https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-dosyalarini-paylasin.73053/

JackieTR

80+ Bronze

Merhaba hocam Pazartesi açtığım konuyu ancak dönüş yapabiliyorum. Mavi Ekran aldığım ile ilgili konu açtım Ram testi ancak dün gece yaptım. "Bu sabahta sonuçlandı temiz çıktı.." Lakin bu mavi ekran olayını neyden kaynaklı olduğunu bilmiyorum. Ekran kartı geliyor aklıma ama ilk açılışta direk mavi ekran vermesini anlam veremiyorum. Sizlerle de sonuçları paylaşıyorum. Çok rahatsız eden bir durum değil ama ileri de sorun yaratır mı bilemiyorum.

MemTest sonuç.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
BEKİR ALTIN
Merhaba hocam Pazartesi açtığım konuyu ancak dönüş yapabiliyorum. Mavi Ekran aldığım ile ilgili konu açtım Ram testi ancak dün gece yaptım. "Bu sabahta sonuçlandı temiz çıktı.." Lakin bu mavi ekran olayını neyden kaynaklı olduğunu bilmiyorum. Ekran kartı geliyor aklıma ama ilk açılışta direk mavi ekran vermesini anlam veremiyorum. Sizlerle de sonuçları paylaşıyorum. Çok rahatsız eden bir durum değil ama ileri de sorun yaratır mı bilemiyorum.

Alıntıyı görüntüle
Ramlerin cpuz de seri numarası falan yazıyor mu. Kendin ram aldıysan sahte çıkabiliyor. Programı bile kandırıyorlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,423
Üyeler
164,493
Son üye
bruhBSOD
Top Bottom