Format bütün virüsleri yok eder mi?

ghrian

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
349
Başlıkta da gördüğünüz gibi bir PC’ye format atıldığında içindeki bütün zararlı yazılımlar yok edilmiş olur mu? Olmazsa ne yapmak gerekir tamamen temizlemek için?

Malwarebytes indirip tam tarama yap, çözülmezse format atarsın.
Format attım zaten içinde zararlı bir şey kalmışmıdır diye tedirgin oldum. PC şuan zaten babamda banka işleriyle falan meşgul oluyor bi sorun olur mu diye düşündüm.

Format at bence.Çok zor bişey değil.
Attım zaten şimdi formatlı PC aklıma takılan şey zararlı bir şey kalmışmıdır PC’de
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sorun olmaz, gitmiştir virüsler.
Peki hocam aynı şey telefonlar için de geçerli midir? Sıfırlasak içinde olabilecek virüsler gider mi?

Son düzenleme:
Eğer korsan yollarla (internetteki bedava keyler,KMS gibi) Windows aktifleştirilmişse aktifleştirmeyi kaldırıp formatlamak gerek.(belki formatlayınca key de gidiyordur bilmiyorum) Kaldırmadan formatlarsak başka sıkıntılar çıkabilir. Ve evet böyle yaparsanız format tüm virüsleri siler.

Eğer korsan yollarla (internetteki bedava keyler,KMS gibi) Windows aktifleştirilmişse aktifleştirmeyi kaldırıp formatlamak gerek.(belki formatlayınca key de gidiyordur bilmiyorum) Kaldırmadan formatlarsak başka sıkıntılar çıkabilir. Ve evet böyle yaparsanız format tüm virüsleri siler.
İnternetteki keylerden değil de cmd den etkinleştirdim. Sıkıntı çıkar mı?

İnternetteki keylerden değil de cmd den etkinleştirdim. Sıkıntı çıkar mı?
Binevi korsan sayılır çünkü para vermeden kullanıyorsun. Bir de sınırsız değildir.(Ama 1 yıl falan götürür.) Ama sıkıntı olmaz.

Eski sevgilimden kalan sayfa kadar temiz bir bilgisayarın olur

Başlıkta da gördüğünüz gibi bir PC’ye format atıldığında içindeki bütün zararlı yazılımlar yok edilmiş olur mu? Olmazsa ne yapmak gerekir tamamen temizlemek için?

Anakarta gömülen zararlı yazılımları duymuştum, veya format atsan bile geçmeyen baya sıkıntılı yazılımlar, ama onlar öyle siteden bulaşıcak tarz da değildir yani normal kullanıcıya pek bulaşmaz.

Şüpheniz var ise Kaspersky ile tam tarama yapın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,191,433
Üyeler
189,084
Son üye
Sefo12
Geri