Neler Yeni

forum sitesi nasıl para kazanır?

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
792
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
İstediğim markaların reklamını yapabiliyor muyum,mesela asus msi gibi.insanların karşisina saçma şeyler çıksın istemiyorum
Google Adsense zaten kullanıcıların girdiği ve gezdiği ürün veya sitelerin içeriğinde göre yapay zeka tabanlı çalışmaktadır. Yani gün içerisinde RTX 3060 bakıyorsa senin forumuna girdiği zamanda RTX 3060 reklamı görme ihtimali çok yüksek. Ama direk istediğin reklamı sponsorluk yok ise koyman gereksiz olur. Sonuçta sitenin domain masrafı vs bir şekilde çıkması gerekmektedir.

MertMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,057
İsim
Mertcan Ceylan
reklam , bilgileri satma,çerezlerde ki konum bilgilerini vs her şeyi satabilirsin . burda illa öyle şey mi olur çart çurt vs dicekler vardır muhtemelen tüm bilgileri çoktan defalarca satılmıştır. özellikle izin verdiğiniz çerezler çok fazla şirketle paylaşılıyor günlük kaç saat girmiş kaç saat kullanıyor konumu ne vs.

JSezar

80+ Silver
reklam , bilgileri satma,çerezlerde ki konum bilgilerini vs her şeyi satabilirsin . burda illa öyle şey mi olur çart çurt vs dicekler vardır muhtemelen tüm bilgileri çoktan defalarca satılmıştır. özellikle izin verdiğiniz çerezler çok fazla şirketle paylaşılıyor günlük kaç saat girmiş kaç saat kullanıyor konumu ne vs.
Kullanıcı verileri satmak etik değil bunu yapmam yapsamda insanlar bana güvenmez.

Phanzox

80+ Silver
Farklı forumlarda her gün saatlerini harcayan birisi olarak bir forumda aradığım başlıca özellikleri söyliyim.
1)Aktiflik olması
2)Kuralların çok sıkı olmaması ancak saldım çayıra mevlam kayıra kurallardanda olomaması
3)Yönetici ekibin forum üyeleri ile forumda etkileşime geçmesi
4)İyi bir arayüz
Bunlarla insanarı çektikten sonra google adsense ve ücretli sponsorlardan forumdan düzenli gelir elde edebilirsin.Ayrıca önce forumla alakalı youtube veya ınstegram kanalı açmanı sonra ordan forumu tanıtmanı öneririm.Bende bi aralar böyle bir projeye başlamak istedim ancak sonra yapamam diye vazgeçtim.

MertMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,057
İsim
Mertcan Ceylan
Kullanıcı verileri satmak etik değil bunu yapmam yapsamda insanlar bana güvenmez
girdiğin 10 siteden 9.5 satıyor zaten bunun pek etiklikle de ilgisi yok özel mesaj paylaşmıyorsun genel kullanıcı verileri

JSezar

80+ Silver
Farklı forumlarda her gün saatlerini harcayan birisi olarak bir forumda aradığım başlıca özellikleri söyliyim.
1)Aktiflik olması
2)Kuralların çok sıkı olmaması ancak saldım çayıra mevlam kayıra kurallardanda olomaması
3)Yönetici ekibin forum üyeleri ile forumda etkileşime geçmesi
4)İyi bir arayüz
Bunlarla insanarı çektikten sonra google adsense ve ücretli sponsorlardan forumdan düzenli gelir elde edebilirsin.Ayrıca önce forumla alakalı youtube veya ınstegram kanalı açmanı sonra ordan forumu tanıtmanı öneririm.Bende bi aralar böyle bir projeye başlamak istedim ancak sonra yapamam diye vazgeçtim.
Tavsiyen için teşekkür ederim

MematiBaş🚬

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,593
İsim
Memati Baş
Google Adsns, Firmalar sponsorluklar, kısaltma linkleri, vip üyelikler, vip konular, ücretli konu yükseltme, ücretli konu sabitleme.
ücretli konu yükseltme bir süre sonra gelebilir yeni açılan bir foruma direkt öyle bir şey yaparsan bir insan neden Donanım Arşivi Forum'a veya Technopat gibi diğer forumlara gitmesin ki?

bu arada @JSezar kankicim bana linki atsana ya forumun.

milenix

80+ Gold
İstediğim markaların reklamını yapabiliyor muyum,mesela asus msi gibi.insanların karşisina saçma şeyler çıksın istemiyorum
o iş öyle olmaz ya google adsense vb. bir çözüm kullanırsın bunlarda kişiye özel reklam çıkartıyor genelde ya da sponosluk alırsın firmalardan onların reklamını kendin koyarsın
Mesaj otomatik birleştirildi:

girdiğin 10 siteden 9.5 satıyor zaten bunun pek etiklikle de ilgisi yok özel mesaj paylaşmıyorsun genel kullanıcı verileri
etik değil ama paylaşıyoruz çünkü başka türlü para kazanılmıyor ki bu heryerde yapılıyor örnek kullandığımız bazı operatörlerde numaranızı satıyor su arıtma cihazları bet reklamı yapanlar böyle buluyorlar

Phanzox

80+ Silver

JSezar

80+ Silver
Hocam eğer açacağınız forum teknoloji forumu ise forum büyüyene kadar serbest çalışma zamanı ile gönüllü moderetörlük yapabilirim.
teşekkür ederim,size haber vereceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu arada @JSezar kankicim bana linki atsana ya forumun.
şuan forum kapalı,ufak tefek eksikleri var,seo ayarları yapıldıktan sonra link atarım.

Top Bottom