Fidye virüsü yemişsin. Kabaca bilgisayarındaki bütün dosyaları şifreleyip şifrenin açılması için yüksek miktarda para talep ediliyor. Umarım bilgisayarında önemli dosyalar yoktur çünkü onlara birdaha kolay kolay erişemezsin. Dosyalar senin için önemli ise bu şifrelemeleri kırabilen bazı yazılımlar var onları dene ama dosyaları kurtarabileceğinin garantisi yok.
@Mehmet Yılmaz İlgili konudaki kaynakta gerçekten virüs varsa konunun kapatılması ve ilgili üyeye gerekli cezanın verilmesi uygun olacaktır diye düşünüyorum
Maalesef evet aynen öyle 20 yıllık resim vb arşivi mahvetti 24 saatir uğraşıyorum ilerleyemedim youtube den aynı soruna bat kodu yazan birisine ulaştım saldırganın bıraktığı not ve şifrelediği dosyadan kopya ilettim yardım eder mi etmez mı bilmiyorum. Virüsü yediğim konuyu report ettim fakat halen yayında.
Düşük sistemli ufak tefek işlerde kullandığım laptop a windows 8 kurdum başlat çubuğu vs hoş olmadığı için araştırma yaparken konu karşıma çıktı sonuç ortada
Başka sürülerime ve dosyalarıma bulaşmaması için olay anında kullandığım tüm sürücü ve donanımları formatladımsadece yedeklerimin olduğu sürücüye format atmadım belki bir çare bulurum diye indirdiğim dosya elimde mevcut değil
geçmiş olsun hocam bence bi av kulanın kalitelisinden eğer önemli bilgileriniz var ise bi deneyin kaspersky bitdefender en bilindikleri bilgileriniz yok ise bi format atın format sonrasıda ekrna kartı driverinizi ddu ile silip kurun ve biosu günceleyin yorumlardaki arkadaşlardan anladığım kadarıyla fidye virüsü yemişsiniz eğer sağlam bi virüs ise anakarta girmiş olabilir bios güncelemekte fayda var eğer doğru ise o konunun hızlıca kapatılması mantıklı olur @Mehmet Yılmaz
Olay sonrası kullandığım tüm sürücüleri formatladım hirensboots ile taramalar yaptım sonra tekrar formatladım sürüler temiz görünüyor tek sorunum yedeklerimin olduğu sürücüye belki bir çare bulurum diye format atamıyorum iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Ben de öncesinde konu yorumlarını vs inceleyip sonrasında indirdim fakat sonrasında yönlendirilen sayfalardan mı oldu yoksa iso dan mı geldi bilemiyorum aynı linke şuan mobilden tekrar gitmek istediğimde zararlı sayfa uyarısı veriyor görsel ekte yönlendirilen sayfalardan olduğunu sanıyorum bu sebeple konuyu gece olur olmaz üye olup report ettim