Bu şekilde kullanma başladım ve alışmaya çalışıyorum, aklımda bi soru var. Downshift yaparken frene basmadan önce mi vitesi düşürmeliyim yoksa frene bastıktan sonra mı?
Aracın RPM ine göre düşürmen en iyisi yüksek devirde vites düşürürsen kesiciye girip arka lastiğin kaymasına yol açabilir. Genelde sert viraja girerken frene basıldıktan hemen sonra vites düşürülür.
Aracın RPM ine göre düşürmen en iyisi yüksek devirde vites düşürürsen kesiciye girip arka lastiğin kaymasına yol açabilir. Genelde sert viraja girerken frene basıldıktan hemen sonra vites düşürülür.
Yalan söylemiyim hayatım boyunca hiç oynayamadım Forza sistemim yetmediği için. Örnek olarak lfs oynarken klavye kontrolü ile debriyaj ve vites manuel şekilde frene basarken downshift yapabiliyordum fakat arabayı wasd yerine yön tuşları kullanıyordum.
Bu şekilde kullanma başladım ve alışmaya çalışıyorum, aklımda bi soru var. Downshift yaparken frene basmadan önce mi vitesi düşürmeliyim yoksa frene bastıktan sonra mı?
Ps4 kontrolcüsünü bilgisayara bağlayarak onunla oynuyordum oyunu ve debriyajlı manuel kullanıyordum. Viraja yaklaşırken uygun gördüğünüz mesafede aracı yavaşlatmaya başlayarak uygun motor devirinde vites düşerseniz sıkıntı olmaz. Araç fazla hızlıyken yavaşlamadan vites düşmeye çalışırsanız illa ki deneyimlemişsinizdir virajda aracın kontrolünü kaybetme ihtimaliniz söz konusu.