ilkersssuygun
80+
- Reaksiyon skoru
- 65
240 HZ monitör ve 240 290 arası fps alıyorum cs de ama 180 fps ye düşünce kasma hissiyatıı başlıyor
Vsync kapalı mı oyun içinde?240 HZ monitör ve 240 290 arası fps alıyorum cs de ama 180 fps ye düşünce kasma hissiyatıı başlıyor
evet açık olmasına gerek varmı hocamVsync kapalı mı oyun içinde?
hocam niye böyle oluyorEkran kartının panelinden gsync/freesync ve vsync aç, nvidia ise ultra low latency aç, amd ise fps'ini oyun içinden limitle
Gsync/Freesync bilgisayar kullanan her insanın açması gereken şart iki özellik, oyun oynasan da oynamasan da açmak zorundasın çünkü gecikme yaratmadan ekran yırtılmasını önemli ölçüde azaltıyor. Üstüne ekran kartından vsync açınca bu vsync ile gsync/freesync birlikte uyumlu çalışıyor, fps'ini monitörünün yenileme hızıyla sınırlıyor, böylece ara sıra kaçacak olan kareleri de yakalıyor. Ultra low latency modu, fps limitini monitörün yenileme hızının azıcık altında tutarak olası ekran yırtılmalarını önlüyor örneğin 144 hz'de 138 fps limit, 165 hz'de 158 fps limit, 240 hz'de 223 ile falan sınırlıyor olabilir tam hatırlamıyorum onu. Eğer ultra değil sadece on yaparsan monitörün yenileme hızıyla sınırlıyor eğer 240'dan 223'e falan indirirse öyle yapabilirsin 17 hz kayıp fazla gelebilir. Amd'de oyun içi fps'i limitle deme sebebim low latency mod'un karşılığının amd'de olanının otomatik fps limitlememesi.hocam niye böyle oluyor
Gysnc açılmalı hocam zaten monitörün destekliyorsa ve ekran kartın.Gsync/Freesync bilgisayar kullanan her insanın açması gereken şart iki özellik, oyun oynasan da oynamasan da açmak zorundasın çünkü gecikme yaratmadan ekran yırtılmasını önemli ölçüde azaltıyor. Üstüne ekran kartından vsync açınca bu vsync ile gsync/freesync birlikte uyumlu çalışıyor, fps'ini monitörünün yenileme hızıyla sınırlıyor, böylece ara sıra kaçacak olan kareleri de yakalıyor. Ultra low latency modu, fps limitini monitörün yenileme hızının azıcık altında tutarak olası ekran yırtılmalarını önlüyor örneğin 144 hz'de 138 fps limit, 165 hz'de 158 fps limit, 240 hz'de 223 ile falan sınırlıyor olabilir tam hatırlamıyorum onu. Eğer ultra değil sadece on yaparsan monitörün yenileme hızıyla sınırlıyor eğer 240'dan 223'e falan indirirse öyle yapabilirsin 17 hz kayıp fazla gelebilir. Amd'de oyun içi fps'i limitle deme sebebim low latency mod'un karşılığının amd'de olanının otomatik fps limitlememesi.
hangisi hocamGsync/Freesync bilgisayar kullanan her insanın açması gereken şart iki özellik, oyun oynasan da oynamasan da açmak zorundasın çünkü gecikme yaratmadan ekran yırtılmasını önemli ölçüde azaltıyor. Üstüne ekran kartından vsync açınca bu vsync ile gsync/freesync birlikte uyumlu çalışıyor, fps'ini monitörünün yenileme hızıyla sınırlıyor, böylece ara sıra kaçacak olan kareleri de yakalıyor. Ultra low latency modu, fps limitini monitörün yenileme hızının azıcık altında tutarak olası ekran yırtılmalarını önlüyor örneğin 144 hz'de 138 fps limit, 165 hz'de 158 fps limit, 240 hz'de 223 ile falan sınırlıyor olabilir tam hatırlamıyorum onu. Eğer ultra değil sadece on yaparsan monitörün yenileme hızıyla sınırlıyor eğer 240'dan 223'e falan indirirse öyle yapabilirsin 17 hz kayıp fazla gelebilir. Amd'de oyun içi fps'i limitle deme sebebim low latency mod'un karşılığının amd'de olanının otomatik fps limitlememesi.
Freesync zaten açık, adaptive sync compatible diye yazan o. Vsync ekran özellikleri kısmında galiba.amd kullanıyorum nasıl açıcam hocam monitör samsung g65b
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Alıntıyı görüntüle
hangisi hocam
Freesync yi kapat ondan oluyor gelişmiş senkrotizasyonu aç bide dikey eşlesme yerineFreesync zaten açık, adaptive sync compatible diye yazan o. Vsync ekran özellikleri kısmında galiba.
attığım ekran kısmı değilmi hocam monitörden freesync premiumu açtımFreesync zaten açık, adaptive sync compatible diye yazan o. Vsync ekran özellikleri kısmında galiba.
Sol altta ekran özellikleri yazıyor orada olmalıattığım ekran kısmı değilmi hocam monitörden freesync premiumu açtım