Hocam bu arkadaşın sorunu ekran kartıyla alakalı değil (ben sadece AMD ekran kartından dolayı droplar yiyordum ve değiştirince düzeldi). Bu arkadaşımız tek (single) RAM kullanıyor AMD işlemciyle birlikte çift olması gerekli ve kullandığı işlemci gücü ekran kartını karşılamaz 1080P monitörü varsa, hangi monitörü kullanıyor bilmiyorum 2K veya 4K monitör kullanmıyorsa işlemci güçsüz ve RAM yetersiz kalır (edit: 1080P monitör diye sonradan yazmış yani kesinlikle büyük çaplı darboğaz yaşıyor). Ayrıca anakarta da değinmek lazım. 3070 gibi güçlü bir ekran kartı tek başına bir şey ifade etmez, kaliteli PSU ve ekran kartını besleyebilecek işlemci gerekli, ayrıca çift kanal RAM ve en az 2K monitör kullanmalı. Yani özetle bu arkadaşın yaşadığı sorun ekran kartı sorunu diyerek kestirip atmayla olmuyor dostum.
Bak bende de Ryzen 3600 var ve emin ol 2060 Super ekran kartına zor yetiyor 1080P monitör ile. Bazı oyunlarda ekran kartı %80'lere düşüyor, FPS drop yemiyorum tabii ki ama ufak çaplı darboğaz var, ayrıca çift kanal RAM var bende. 2060 Super benim ekran kartı ve bu arkadaşın kartı ise 3070 yahu, işlemcinin anasını ağlatır o ekran kartı.
Sizin kartınızı satma imkanınız yok ise yeni çıkacak sürücüyü bekleyin veya eski sürücülerden birini deneyin belki çözüm olur. Bazıları bu şekilde eski sürücüyü kurarak çözüme kavuşmuştu, denediniz mi siz?