FPS Düşüşü Sorunu ve Çözüm Önerileri

Sorun Anakart veya PSU kaynaklı gibi duruyor. PSU değiştirip dene sorun hala devam ediyorsa anakart da arızalanmış olabilir. Beslemeyle alakalı bir sorun yaşıyorsun muhtemelen dalgalanma oluyor sistemde sende yeterli güç gelmediği için anlık drop yiyorsun.

Merhaba herkese iyi sosyaller.
İşlemci: 5600X.
Ekran kartı: 6700XT.
RAM 8x2 16 GB.
Sıvı soğutucu mevcut oyunlarda 55 derecenin üstüne çıkmıyor.

1 ay öncesine kadar oyunları yüksek FPS'de oynuyordum drop vs FPS düşmesi gibi sorunlar yoktu 1 aydır böyle bir sorun ortaya cıktı LoL'de 240 FPS sabit oynarken 150 160'lara düşmeye başladı bende bilgisayara format attım belki virüs vs vardır sistem temizlensin diye format atalı 2 gün oldu sorunlar hala devam ediyor acaba problem neden kaynaklanabilir?
Hocam sorunu cözebildin mi?

Başka disk varsa ona taşıyıp deneyebilirsin.

Farklı Güç kaynağı ile deneyebilirsin.

Bios ayarlarını sıfırlayıp deneyebilirsin.
psu ve fps drobun alakasını anlayamadım ben %0 etkisi var güç kaynagı yetmediği an sistem kapanır fps drop sorunu göremezsiniz haliyle xd

psu ve fps drobun alakasını anlayamadım ben %0 etkisi var güç kaynagı yetmediği an sistem kapanır fps drop sorunu göremezsiniz haliyle xd

Voltaj düşüşü olursa PSU'nda parçaların gücü anlık olarak kesilince görürsün FPS'i düşüşünü.

Voltaj düşüşü olursa PSU'nda parçaların gücü anlık olarak kesilince görürsün FPS'i düşüşünü.
gerken voltaj sağlanmazsa sistem kapanır aniden zaten eski ekran kartımın voltajını 3060 ti 200 whattı 300 whata çekmiştim ekran kartı bios arayüzünden güç limitlerini kaldırdım ucu ucuna yetiyordu 650 what psum toplamı 680 700 whata denk gelmişti overlocklu hali fps düşüşü değil aniden sistem kapanırdı sıcaklıklar 50 derece mesela 20 what yüzünden kendini sınırlamazdı

gerken voltaj sağlanmazsa sistem kapanır aniden zaten eski ekran kartımın voltajını 3060 ti 200 whattı 300 whata çekmiştim ekran kartı bios arayüzünden güç limitlerini kaldırdım ucu ucuna yetiyordu 650 what psum toplamı 680 700 whata denk gelmişti overlocklu hali fps düşüşü değil aniden sistem kapanırdı sıcaklıklar 50 derece mesela 20 what yüzünden kendini sınırlamazdı

Senin dediğin Watt. Benim dediğim voltaj. Farklı durum. PSU'lar da 5V ve 12V bulunur. Kararsız güç kaynaklarından voltaj oynaması olur. Olması gereken değerler 5v için 5v de sabit, 12v için 12v'de sabit kalmasıdır. Anlık olarak düşüyorsa ki forumda bazı kötü güç kaynaklarının incelemesinde 12v, 10-11'e düşüyor. Bunlar olursa anlık olarak gücü keser yani senin dediğin Watt düşer. Anlık güç düşerse de aldığın FPS değerin düşer.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,891
Üyeler
183,181
Son üye
ensr
Geri