Freelance nasıl çalışılır?

Kendim freelance grafik tasarımcıyım. Şu an yurtdışı çalışıyorum. Dürüst olayım TRde işin zor. PS bilen herkes grafikerim diye iş arıyor çünkü. Hala 50-100 liralık iş yapanlar bile var şu devirde (öğrencileri bu konuya dahil etmiyorum). İçinde istek yoksa kolay kolay para kazanamazsın. Şu an bile TRde ortalama grafikerlere asgari teklif ediliyor. Altyapını güçlendirmeden daha çok para kazanman zor.
Nereden başlamalıyım?

Arkadaşlar bu meslekler para kazanmak için var zaten. Para kazanmayacaksam yapmamın ne anlamı var? Taş mı yesin evde adam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

portfolyo derken ne kast ettiniz?
Hocam beni yanlış anlama ama daha portfolyo dediğimde ne kast ettiğimi tam olarak anlamıyorsun. Dediğiniz doğru, bu MESLEKler para kazanmak için var ancak sanki hiç emek vermeden, bir bilgi birikimi olmadan, rastgele girip herkesin yapabileceği bir iş gibi bi anlam çıkıyor "para kazanmaycaksam yapmamın ne anlamı var?" demenizden de. Bir bilgi birikiminiz, tecrübeniz olmadan güzel paralar alma hayalleri kurmayın.

Hocam beni yanlış anlama ama daha portfolyo dediğimde ne kast ettiğimi tam olarak anlamıyorsun. Dediğiniz doğru, bu MESLEKler para kazanmak için var ancak sanki hiç emek vermeden, bir bilgi birikimi olmadan, rastgele girip herkesin yapabileceği bir iş gibi bi anlam çıkıyor "para kazanmaycaksam yapmamın ne anlamı var?" demenizden de. Bir bilgi birikiminiz, tecrübeniz olmadan güzel paralar alma hayalleri kurmayın.
Hocam photoshop öğreneceğim Youtube üzerinden ama nereden başlayacağım bilmiyorum.

Ben direk para kazanmak istiyorum.
bedava peynir fare kapanında olur. önce emek sonra ekmek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

React öğrensin direkt websiteleri falan yapar. Fullstack javascript olunabilir
o da mantıklı ama anladığım kadarı ile arkadaş az emekle çok para peşinde. sıradan deneyerek öğrenebilir. grafik işini bende önermedim sebebi de bildiğin üzere tr'de para etmemesi. yurtdışında iyi ama. full stack olursa parayı kırar yaşı da genç ömrünün 4 yılını vereceksin 40 yıl paşalar gibi yaşayacaksın ama genç birine bunu anlatmak çok zor imkansız hatta. yaşarak öğrenecek

Hocam photoshop öğreneceğim Youtube üzerinden ama nereden başlayacağım bilmiyorum.
Ondan bahsediyorum hocam. Bu sektöre yıllarını vermiş tecrübeli insanlar anca iş alıyor. Sizin de daha demin belirttiğiniz gibi bu iş yazılımdan daha kolay olduğu ve hemen para kazanmak istiyor olduğunuz için buna yönelmek istiyorsunuz. Kısaca doğru yerde olduğunuzu düşünmüyorum. Benim de tavsiyem full stack olmaya çalışın. Kolay olmaz ama sizin gelişim hızınıza göre ileride daha güzel para kazanırsınız. Naçizane fikrim

Ondan bahsediyorum hocam. Bu sektöre yıllarını vermiş tecrübeli insanlar anca iş alıyor. Sizin de daha demin belirttiğiniz gibi bu iş yazılımdan daha kolay olduğu ve hemen para kazanmak istiyor olduğunuz için buna yönelmek istiyorsunuz. Kısaca doğru yerde olduğunuzu düşünmüyorum. Benim de tavsiyem full stack olmaya çalışın. Kolay olmaz ama sizin gelişim hızınıza göre ileride daha güzel para kazanırsınız. Naçizane fikrim
Full stacka kafa dayanmaz. Front end olsam olur mu? Yada Python öğrensem başlasam yabancı bir şirkette? Python ile neler yapılabilir? En kolay dil hangisi? Grafik de bir sürü öğrenciler var herkes grafik yapıyor bana iş kalmaz diyorsunuz öyle mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,796
Üyeler
187,731
Son üye
Cmlaks
Geri