Neler Yeni

FreeSync ekran dalgalanma sorunu?

Armi3067

80+ Bronze
Arkadaşlar merhabalar, bugün yeni bir monitör aldım. (24'' CRG5 4 ms 144 Hz Full HD HDMI Freesync Kavisli Gaming Monitör) fakat şöyle bir sorunla karşılaştım. Monitörün ayarlar kısmında AMD Freesync kısmı var burada (Off, Standart ve Ultimate) diye seçenekler belirtilmiş. Bu seçeneklerden Off yani kapalı konuma alırsak bu özelliği kullanamıyor ve AMD Software üzerinden Freesynci açamıyoruz, desteklenmiyor yazıyor.
Standart konuma getirdiğimizde monitör siyah ekran olup sonrasında geri geliyor, bu özelliği açarken yeniden başlatıyor galiba ve AMD Software üzerinden Freesynci açıp, kapatabiliyoruz FAKAT standart modda iiken monitör maksimum 85 Hz kadar çıkabiliyor. Windows görüntü ayarlarında maksimum Hz, 85 olarak gözüküyor, ama bu durumda Freesync hala açık.
Ultimate seçeneğine aldığımız zaman Freesync özelliğini tam kapasitede ve 144 Hz'e kadar kullanabiliyor ve bu sefer 144 Hz'e alma imkanım oluyor ve AMD Software üzerinden standartta olduğu gibi açıp kapatabiliyorum.
Şimdi AMD Freesynci monitörden açtım ve Ultimate konumuna getirdim. AMD Sowftare üzerinden de aktif hale getirdim FAKAT Valorantta karakter seçme, Kariye ve Lobi arasında gidip gelmelerde. Yani ekran değişimlerinde ve ekranda herhangi bir güncelleme (hareketlilik) olduğunda pırpırlanıyor, parlaklık sürekli kenarlar ve köşelerde dalganlanıyor sebebi nedir acaba.
Freesync kapalı iken böyle bir sorunla karşılaşmıyorum. Freesync hem monitör hem de AMD Software üzerinden açıp, 144 Hz çektiğim zaman oluyor.

Benim tahminim monitör bu ayarı kaldıramıyor ve gerekli gücü, performansı sağlayamıyor bu yüzden böyle bir sorun oluyor.

Ege1641

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
865
İsim
Yahya Ege
Arkadaşlar merhabalar, bugün yeni bir monitör aldım. (24'' CRG5 4 ms 144 Hz Full HD HDMI Freesync Kavisli Gaming Monitör) fakat şöyle bir sorunla karşılaştım. Monitörün ayarlar kısmında AMD Freesync kısmı var burada (Off, Standart ve Ultimate) diye seçenekler belirtilmiş. Bu seçeneklerden Off yani kapalı konuma alırsak bu özelliği kullanamıyor ve AMD Software üzerinden Freesynci açamıyoruz, desteklenmiyor yazıyor.
Standart konuma getirdiğimizde monitör siyah ekran olup sonrasında geri geliyor, bu özelliği açarken yeniden başlatıyor galiba ve AMD Software üzerinden Freesynci açıp, kapatabiliyoruz FAKAT standart modda iiken monitör maksimum 85 Hz kadar çıkabiliyor. Windows görüntü ayarlarında maksimum Hz, 85 olarak gözüküyor, ama bu durumda Freesync hala açık.
Ultimate seçeneğine aldığımız zaman Freesync özelliğini tam kapasitede ve 144 Hz'e kadar kullanabiliyor ve bu sefer 144 Hz'e alma imkanım oluyor ve AMD Software üzerinden standartta olduğu gibi açıp kapatabiliyorum.
Şimdi AMD Freesynci monitörden açtım ve Ultimate konumuna getirdim. AMD Sowftare üzerinden de aktif hale getirdim FAKAT Valorantta karakter seçme, Kariye ve Lobi arasında gidip gelmelerde. Yani ekran değişimlerinde ve ekranda herhangi bir güncelleme (hareketlilik) olduğunda pırpırlanıyor, parlaklık sürekli kenarlar ve köşelerde dalganlanıyor sebebi nedir acaba.
Freesync kapalı iken böyle bir sorunla karşılaşmıyorum. Freesync hem monitör hem de AMD Software üzerinden açıp, 144 Hz çektiğim zaman oluyor.

Benim tahminim monitör bu ayarı kaldıramıyor ve gerekli gücü, performansı sağlayamıyor bu yüzden böyle bir sorun oluyor.
DP üzerinden mi görüntü aliyosun? Bir de freesync normalken bu sorun var mı

Armi3067

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
DP üzerinden mi görüntü aliyosun? Bir de freesync normalken bu sorun var mı
HDMI üzerinden görüntü alıyorum. Freesync normal modunda sorun yok fakat maksimum 85 Hz görüntü seçeneği oluyor ve 85 Hz seçtiğim zaman siyah ekran kalıyor. 10-15 saniye sonra 85 Hz onaylayamadığım için 60 Hz olarak ekranı geri açıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada video izlerken de fark ettim kenarlarda parlaklık dalgalanıyor. Yani sadece valorantta olmuyormuş.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,829
İsim
Mert Metshi
Bende de böyle freesync kapalı kullanıyorum. Eksikliğini hissetmedim.

zamzom

80+
bu durumdan muzdaribim 360hz monitör aldım dp kablosu ile kullanıyorum monitör ekranı git gel yapıyor dün akşam oyunda iken kapandı bile yani monitör aç kapa yaptım öyle ekran geldi 2 kez yani bilmiyorum sıcaktan mı yapıyor diye bile düşündüm cok ısındımı oda sanki başlıyor dalgalanmalar ama bilemiyorum hani 2 tane de kırmızı piksel var benim monitörde alt kısımda o yüzden iyice süpheliydim ama cok kişi yaşıyor demek ki bu dalgalanmayı gsync monitör benimkisi kapatsam da geçmiyor gerçi.. ekran kartı driverinden şüpheleniyorum bu akşam denicem yenisini yüklemeyi.

Armi3067

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende de böyle freesync kapalı kullanıyorum. Eksikliğini hissetmedim.
Anladım, knk eksikliğinden değilde. Yani standarta çekiyorum maksimum 85 Hz destekliyor ama 85Hz çekemiyorum, 59.904 Hz'de kalıyor. Asıl mod olan Ultimate moduna çekiyorum 144Hz oluyor amd softwaredan da açıyorum Freesync sorun yok ama kenarlarda parlaklık dalganlanıyor, büykük ihtimal curved olmasından dolayı yada samsung bu oyuncu monitörlerini yapamıyor rakiplerine kıyasla ghosting olayıda fazla samsung tarafında.

Top Bottom