Rehber FreeSync Monitörde G-Sync Açmak

Bende AOC monitöe var adaptivesync destekliyor.Yaptığım tek şey monitörün arayüzünden adaptive sync açıp ekran kartının gsync ayarını açmaktı yeterli olur mu?
Yapman gerekenleri yapmışsın, ekstra bir şeye gerek yok. Oyunlarda yırtılma yoksa G-Sync çalışıyordur.

Selamlar, bilmeyen dostlarımız için FreeSync monitörlerde G-Sync nasıl açılır ondan bahsedeceğim. Kısa ve öz bir rehber olacak, rehberimize geçelim.

Öncelikle monitörün ayarlarından FreeSync'i etkinleştirmemiz gerekiyor, FreeSync monitörde G-Sync'i etkinleştirmek için monitörü ekran kartına Display Port ile bağlamamız gerekiyor. FreeSync'i etkinleştirdikten sonra NVIDIA Denetim Masasına giriyoruz. Ardından Ekran kısmından G-SYNC ayarlarına tıklıyoruz. Ve aşağıdaki ayarları tikliyoruz.

Enable G-SYNC, G-SYNC Compatible
Enable for full screen mode
Enable settings for the display model

Bu ayarları yaptıktan sonra 3D Ayarları kısmından 3D Ayarların Yönetilmesine tıklıyoruz bu ayarlardan Monitör Teknolojisine gelip G-SYNC Compatible seçeneğine tıklayıp ayarları kaydediyoruz. İşlem bu kadar.

Eğer bu ayarları yapmanıza rağmen ekranda yırtılma oluyorsa monitörünüz G-Sync'i desteklemiyordur.

NOT:
HDMI ile FreeSync açabilirsiniz fakat G-Sync açamazsınız.
Peki rastgele 2k bir monitör de varmıdır freesync olan olurda çok iyi çünkü ekran kartım 3060 ti yani Nvidia 2k gysnc monitör ya yok yada çok pahalı

tsk ederım su sorumun cevabını verebılen tek ınsansın :) nvıda kart almak ıstıyordum monıtorum hdmı cıkıslı oldugu ıcın mecburu amd kartlarına yonelıyordum freesync ozellgı yuzunden
Çok ta önemli bişi deil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,962
Üyeler
190,841
Son üye
Diffen
Geri