güzel rehber birde FreeSync ve G-Sync nedir rehberi güzel olabilir (daha önce açıldımı hatırlamıyorum açıldıysa k.b'ın)Selamlar, bilmeyen dostlarımız için FreeSync monitörlerde G-Sync nasıl açılır ondan bahsedeceğim. Kısa ve öz bir rehber olacak, rehberimize geçelim.
Öncelikle monitörün ayarlarından FreeSync'i etkinleştirmemiz gerekiyor, FreeSync monitörde G-Sync'i etkinleştirmek için monitörü ekran kartına Display Port ile bağlamamız gerekiyor. FreeSync'i etkinleştirdikten sonra NVIDIA Denetim Masasına giriyoruz. Ardından Ekran kısmından G-SYNC ayarlarına tıklıyoruz. Ve aşağıdaki ayarları tikliyoruz.
✓ Enable G-SYNC, G-SYNC Compatible
✓ Enable for full screen mode
✓ Enable settings for the display model
NOT: HDMI ile FreeSync açabilirsiniz fakat G-Sync açamazsınız.
Bu ayarları yaptıktan sonra 3D Ayarları kısmından 3D Ayarların Yönetilmesine tıklıyoruz bu ayarlardan Monitör Teknolojisine gelip G-SYNC Compatible seçeneğine tıklayıp ayarları kaydediyoruz. İşlem bu kadar, artık monitörde G-Sync açılmış oluyor
Bende şuan hdmi takılı ve nvida panelde gsync diye bir seçenek yok dp takınca mı gelicek o ayar sekmesi yoksa benlik bir sıkıntı mı buSelamlar, bilmeyen dostlarımız için FreeSync monitörlerde G-Sync nasıl açılır ondan bahsedeceğim. Kısa ve öz bir rehber olacak, rehberimize geçelim.
Öncelikle monitörün ayarlarından FreeSync'i etkinleştirmemiz gerekiyor, FreeSync monitörde G-Sync'i etkinleştirmek için monitörü ekran kartına Display Port ile bağlamamız gerekiyor. FreeSync'i etkinleştirdikten sonra NVIDIA Denetim Masasına giriyoruz. Ardından Ekran kısmından G-SYNC ayarlarına tıklıyoruz. Ve aşağıdaki ayarları tikliyoruz.
✓ Enable G-SYNC, G-SYNC Compatible
✓ Enable for full screen mode
✓ Enable settings for the display model
Bu ayarları yaptıktan sonra 3D Ayarları kısmından 3D Ayarların Yönetilmesine tıklıyoruz bu ayarlardan Monitör Teknolojisine gelip G-SYNC Compatible seçeneğine tıklayıp ayarları kaydediyoruz. İşlem bu kadar.
Eğer bu ayarları yapmanıza rağmen ekranda yırtılma oluyorsa monitörünüz G-Sync'i desteklemiyordur.
NOT: HDMI ile FreeSync açabilirsiniz fakat G-Sync açamazsınız.
dp kablo tak gelirBende şuan hdmi takılı ve nvida panelde gsync diye bir seçenek yok dp takınca mı gelicek o ayar sekmesi yoksa benlik bir sıkıntı mı bu
Monitörün arayüzünden açtım Freesync'ı ama yine de olmadı.Monitörün arayüzünde FreeSync ayarı varsa açık hale getirip dene.
Yine olmazsa farklı bir driver yükle.
oldu mu hocam nedir durum?Monitörün arayüzünden açtım Freesync'ı ama yine de olmadı.
Sürüm değiştirelim dediğin gibi düzelir belki.