Neler Yeni

Yardım Frontend bitti, backend nasıl yapılır?

DogancanYr

80+ Silver
Frontend bir site yaptım ama backend nasıl yapılır bilmiyorum. Admin şifresi bile dosyanın içinde.
Yani site çalışıyor ama locale kaydetmiyor ve admin girişi kabak gibi ortada.🫠
Kolay bir yolu var mı?

kayn999

80+
Frontend bir site yaptım ama backend nasıl yapılır bilmiyorum. Admin şifresi bile dosyanın içinde.
Kolay bir yolu var mı?
Kolay yolu malesef js bilen birine vermek olur (onlar genelde python php mysql de biliyolar)

DogancanYr

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kolay yolu malesef js bilen birine vermek olur (onlar genelde python php mysql de biliyolar)
Hadi anladım, siteyi yaparsın domain satın alırsın ve site barındırma için hosting alırsın ama backend nereden geliyor onu anlamadım hiç.

TyShame

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
819
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Backend admin şifresinin dosya içinde olmamasını şifreli bir pakette istenildiği zaman erişilmesini sağlıyor :D yani önemli bir şey

DogancanYr

80+ Silver
Backend admin şifresinin dosya içinde olmamasını şifreli bir pakette istenildiği zaman erişilmesini sağlıyor :D yani önemli bir şey
Hadi tamam öyle olsun daha fazla kod yazalım ama bu html dosyasını baştan aşağı değiştirmek lazım ve en kötü javascript dilinde yazmak lazım.

TyShame

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
819
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Hadi tamam öyle olsun daha fazla kod yazalım ama bu html dosyasını baştan aşağı değiştirmek lazım ve en kötü javascript dilinde yazmak lazım.
Evet malesef öyle genelde biz bir program veya site tasarlarken aşama aşama gideriz Çatıyı bir anda yerleştirirseniz bina çökebilir. Tüm sayfayı işlevsiz tasarlamak bizim alemde kötüdür.

Javascript kütüphanesi React ve nodejs kullanıyorum ben Veritabanı olarak da mysql kullanıyorum site amacınıza göre yardım edebilirim, Çok büyük boyutluysa node js gerekli çünkü. Bu arada uzun sürebilir. Ne zamandır kodlama da yapmadığım için 😂 jandarma sınavlarına hazırlanıyorum bunu göz önünde bulundurun.

firsatgamingx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,818
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Kolay bir yolu var mı?
Backend ile frontedi API kullanarak konuşturabilirsin bunun için de Node.js, Express.js veritabanı olarak da MongoDB kullanabilirsin

fkomar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Fatih KOM
Front-end yazdıysan. Back-end'ini PHP C# Nodejs gibi altyapılar ile yazabilirisin. Eğer güzel ayrıntılar verirsen sana imkanım dahilinde yol göstermeye çalışırım.

DogancanYr

80+ Silver
Front-end yazdıysan. Back-end'ini PHP C# Nodejs gibi altyapılar ile yazabilirisin. Eğer güzel ayrıntılar verirsen sana imkanım dahilinde yol göstermeye çalışırım.
Direkt kodu vereyim.
Şu anda boşum.

fkomar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Fatih KOM
Mangodb ile kısa yoldan entegre edilmiş bir örnek var mı ?
Şuan elimde böyle bir örnek yok. Ama dilersen bi anlat yardımcı olmaya çalışayım?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence back-end ini php ile yaz diğer extra şeyler ile uğraşma. yorar extra şeyler seni bıktırır. php standarttır çoğunlukla o kullanıldığı için kolay yaparsın. araştırmanı vs

bak sana bir şey önereyim onunla yap

https://laravel.com/ bu site sana bir iskelet sunar. bununla birlikte hem ön yüzünü hem de yönetim panelini rahatlıkla ayaklandırabilirsin.

hem kendi dökümanında hem de youtube ta birsürü örnek bulabilirsin. şimdi diyecem sana gel birkaç şey göstereyim. işlerim var uygun değilim diye demek istemiyorum.

Sitenin ön yüzünü ne kullanarak yaptın Bootstrap? Tailwindcss?

Son düzenleme:

DogancanYr

80+ Silver
Şuan elimde böyle bir örnek yok. Ama dilersen bi anlat yardımcı olmaya çalışayım?

Bence back-end ini php ile yaz diğer extra şeyler ile uğraşma. yorar extra şeyler seni bıktırır. php standarttır çoğunlukla o kullanıldığı için kolay yaparsın. araştırmanı vs

bak sana bir şey önereyim onunla yap

https://laravel.com/ bu site sana bir iskelet sunar. bununla birlikte hem ön yüzünü hem de yönetim panelini rahatlıkla ayaklandırabilirsin.

hem kendi dökümanında hem de youtube ta birsürü örnek bulabilirsin. şimdi diyecem sana gel birkaç şey göstereyim. işlerim var uygun değilim diye demek istemiyorum.

Sitenin ön yüzünü ne kullanarak yaptın Bootstrap? Tailwindcss?
Böyle şeylere bakmadım. Sanırsam düz html, javascript ve css ile yaptım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,071,972
Üyeler
170,287
Son üye
batıkan27
Top Bottom