Full body kaç gün gidilmeli

Reaksiyon skoru
11
pazartesi-salı ve cuma-cumartesi gidiyorum full body yapıyorum . iyi mi? sizce 2 gün üst üste gidiyorum

pazartesi-salı ve cuma-cumartesi gidiyorum full body yapıyorum . iyi mi? sizce 2 gün üst üste gidiyorum
Bizim bi arkadas var 2 yildir fullbody yapiyor bi zararini gormedi yararinida gormedi 2 yildir ayni

eger sadece yazdıgın 4 gün salona gitme imkanın oluyorsa upper-lower olarak çalışabilirsin. iki gün üst üste full body gitmenin bi mantıgı yok, hem cok surdurulebilir bisey degil hemde aynı kası off vermeden ard arda calısma.

eger sadece yazdıgın 4 gün salona gitme imkanın oluyorsa upper-lower olarak çalışabilirsin. iki gün üst üste full body gitmenin bi mantıgı yok, hem cok surdurulebilir bisey degil hemde aynı kası off vermeden ard arda calısma.
anladım ozaman sadece pazartesi çarşamba cuma gitmem daha mantıklı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

her gün gitme imkanım var bu arada gün sınırım yok

Full Body normalde yeni başladığında maximum 1-1.5 ay yapar bölgesele geçersin.

Full body yapıyorsun ama önemli olan nokta nasıl bir programa sahip olduğun. Tahminen başlangıç seviyesindesin . Başlangıç seviyesinde ki birisi gidip bicepsi 2 hareketle çalışırsa olmaz veya programının büyük kısmına bileşik egzersizler yerine izole egzersizlere yer verirse yine olmaz. Bak olmaz diyorum ama verimli olmaz anlamında. Böyle bir programı yapıp yine ilerleme sağlarsın ama bu senin için iyi bir program olduğu anlamına gelmez. Sana daha uygun olan bir programla elde ettiğin ilerlemeyi daha kısa sürede elde edebilirsin. Bana kalırsa haftada 3 gün gayet yeterli. Zaten doğal olarak bu işi yapan birinin 4 günden fazla gitmesi saçma olur. Antrenman programı değişebilir, hareketler değişebilir ama değişmeyen tek şey progressive overload ı uygulamak. Geçen antrenman 60kg 5 tekrar bench press yaptıysan bir daha ki antrenman 60kg 6 tekrar veya 62,5kg 5 tekrar yap. Bilgilenmen için bir kaç tane bağlantı bırakacağım. Program olarak tavsiyem 5x5 olacaktır. Çünkü ben 57 kg 5 tekrar bench press yapabiliyorken 4-5 ayda 112kg pr aldım.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,163,334
Üyeler
184,772
Son üye
yigithan01
Geri