Full Face Kask Önerisi?

Üstad yanlış anlama ama şöyle böyle demekten başka bir şey yazmamışsın bana aynı yerlerde yarışıyor diyorsun yazdıklarımı azıcık kaale alsaydın zaten gelipte pistlerde yarışıyor falan demezdin Thunder’da FIM sertifikası var MotoGP’de yarışıyor yani Ls2’i falan partlatmanın bir anlamı yok yazmışsın bir de ahdjwhsh
Shoei’nin girş seviyesi bir kaskı yok mesela bunu bile bilmeden yazmışsın
Bir de milletin ne dediğine bak diyorsun ulan kaskın fabrikasında ki fabrikatörüyle konuşmuşum diyorum yazdıklarına bak sizinle uğraşmak ne kadar zor AKP’li gibisiniz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

He ekstradan ekleyeyim garanti kontrolünü de ben yapıyorum advant kaskın garantisiyle ilgili çevirdiğim bir tane adam kanıtlasın bana çevirdiğimi susup kalacağım

Ucuz evet satıyor ama bu onu kaliteli yapmaz yazmışsın sana böyle bir diyende olmadı **

Sharp testi demiş bir de Shoei kaska 3 yıldız veren testi ben götüme kağıt niyetine sürerim kanka siz devam edin uğraşamam valla
ben sana rapid 2 için yorum yapıyorum, sen tutmuş thunder’ı övüyosun, fim sertifikası var diyosun, yarışlarda kullanılıyor diyosun ama konuyla alakası yok ki. thunder başka bir model, ben zaten thundera laf etmiyorum. mesele rapid 2’nin c70’le aynı korumaya sahip olduğu iddian. ben de diyorum ki rapid gibi bir giriş seviye kaskı, sharp’tan 3 yıldız almış, yalıtımı zayıf, vizör mekanizması sallanıyor, herkes gıcırdamadan şikayetçi, bunu kalkıp c70 gibi bir kaskla kıyaslamak saçma. sen thunder’ı parlatıp rapid’i savunmaya çalışıyosun ama kimse thunder’ı tartışmıyo burada, sen konudan çıkıyon. bi modeli konuşuyosak başka modele kaçıp “ama bizim şu da var” demek cevap değil, dikkat dağıtmak. ben rapid diyorum, sen thunder diyosun bu iş böyle yürümez kral

bi de çıkıp “milletin ne dediğine bakma” diyosun ya, kardeşim senin fabrikatörle konuşmuş olman her şeyi bitiriyo mu? o zaman milletin deneyimi, binlerce kullanıcının tecrübesi çöpe mi gitsin? kaskı kullanan adamın yaşadığı sorunları ben neden görmezden geleyim, sırf sen içeriden birini tanıyosun diye senin yaptığın teknik yorum değil, yukardan konuşmak. bi de üzerine “akpli gibisiniz” falan yazmışsın harbi orda koptum ya :D fikirle tartışmak yerine laf sokup küçümsemeye çalışınca haklı falan olmuyosun, sadece ciddiyetin bitiyo. bi insanın savunduğu markaya laf edilince bu kadar sinirlenip hakarete başvurması, konuyu kişiselleştirdiğini gösterir. ben kask konuşuyorum, sen karakter savaşı veriyosun. kusura bakma da ls2 ve shoei fanboyluğu hariç bir şey yapmıyosun şuan, toplumun kabul ettiği gerçekleri yalanlıyosun

he üstüne nxr2 shoeinin giriş seviyesi bir kaskıdır, entry level race helmet olarak reklamı yapılan bir kaskı gelmiş sharptan 3 yıldız aldı diyosun, sharptan 3 yıldız alan nxr2 nin önceki modeli, nxr2nin sharptan 5 yıldızı var zaten :D

ben sana rapid 2 için yorum yapıyorum, sen tutmuş thunder’ı övüyosun, fim sertifikası var diyosun, yarışlarda kullanılıyor diyosun ama konuyla alakası yok ki. thunder başka bir model, ben zaten thundera laf etmiyorum. mesele rapid 2’nin c70’le aynı korumaya sahip olduğu iddian. ben de diyorum ki rapid gibi bir giriş seviye kaskı, sharp’tan 3 yıldız almış, yalıtımı zayıf, vizör mekanizması sallanıyor, herkes gıcırdamadan şikayetçi, bunu kalkıp c70 gibi bir kaskla kıyaslamak saçma. sen thunder’ı parlatıp rapid’i savunmaya çalışıyosun ama kimse thunder’ı tartışmıyo burada, sen konudan çıkıyon. bi modeli konuşuyosak başka modele kaçıp “ama bizim şu da var” demek cevap değil, dikkat dağıtmak. ben rapid diyorum, sen thunder diyosun bu iş böyle yürümez kral

bi de çıkıp “milletin ne dediğine bakma” diyosun ya, kardeşim senin fabrikatörle konuşmuş olman her şeyi bitiriyo mu? o zaman milletin deneyimi, binlerce kullanıcının tecrübesi çöpe mi gitsin? kaskı kullanan adamın yaşadığı sorunları ben neden görmezden geleyim, sırf sen içeriden birini tanıyosun diye senin yaptığın teknik yorum değil, yukardan konuşmak. bi de üzerine “akpli gibisiniz” falan yazmışsın harbi orda koptum ya :D fikirle tartışmak yerine laf sokup küçümsemeye çalışınca haklı falan olmuyosun, sadece ciddiyetin bitiyo. bi insanın savunduğu markaya laf edilince bu kadar sinirlenip hakarete başvurması, konuyu kişiselleştirdiğini gösterir. ben kask konuşuyorum, sen karakter savaşı veriyosun. kusura bakma da ls2 ve shoei fanboyluğu hariç bir şey yapmıyosun şuan, toplumun kabul ettiği gerçekleri yalanlıyosun

he üstüne nxr2 shoeinin giriş seviyesi bir kaskıdır, entry level race helmet olarak reklamı yapılan bir kaskı gelmiş sharptan 3 yıldız aldı diyosun, sharptan 3 yıldız alan nxr2 nin önceki modeli, nxr2nin sharptan 5 yıldızı var zaten :D
NXR2 shoeinin giriş seviyesi bir kaskı mıdır neye göre söyledin bunu anlatsana 🫠
Shoeinin giriş seviyesi bir kaskı yoktur Shoeinin en düşük fiyatı satılan kaskı bile Pista GP RR’dan daha sağlam bunu ilk önce bil Sharp markalardan aldığı paralarla test yapmayı bıraksın ilk önce bunu öğren
LS2’e genelleme yapıyorsun Rapid 2 ile C70 arasında fiyat farlıda var gel C70’i Stream 2 ile kıyasla o zaman bak bakalım hangi kask daha iyi aetodinamik yapıya sahip daha sağlam görmüş ol
Rapid 3 yıldır satıyorum bir kere öyle bir şikayetle gelen kişiye görmedim HJC’nin fanboy sitelerine girip oradan şikayet mi okuyorsun bana anlamadım ben deneyim olarak karşında ben varım hala daha gelip bana faha elini bile sürmediğin kasklar hakkında yorum yapıyorsun
Bir de kaçıyorsun diyor sen genelleme yaparsan bütün kasklarıyla ilgili ben sana gelip burada paşalar gibi gösteririm neyin ne olduğunu rapid’in yan mekanizmasının resmini aç bak bakalım sallanma yapabilecek bir vizör mü kaskı düşürüp dürüyorlar mekanizma kırılınca da vay efendim sallanma yapıyor oldu ya var mı başka bir isteğiniz?
LS2 ve Shoei fanboyluğu mu ahdjwjdhs
Dünya da ki en iyi kaskları üreten Shoeidir dünya da ki en F/P kaskları üretende LS2’dir fanboyluk yapmıyorum gerçekleri konuşuyorum ve evet senden üstten konuşuyorum çünkü bu konularda senden çok çok daha bilgi sahibiyim milletin dediklerine bakma diyorum çünkü millet sana sadece iki üç yerden okuduğun şeyleri söyler aynı senin gibi hala daha C70 ve Rapid 2 aynı korumaya sahip değil diyorsun bana bunu neye göre diyorsun? İnternette okuduğun yorumlara göre mi ben sana HJC ve AGV’nin fabrikalarında çalışıp LS2’e geçen insanlar aracılığıyla söylüyorum sen neye göre söylüyorsun?

Bana burada gelip sen şöyle diyorsun şöyle üstten konuşuyorsun ciddiyetini kaybediyorsun şöyle fanboysun deyip bilgini konuşturabileceğini mi sanıyorsun çok beklersin kral kiminle konuşuyorsun sen sektörün içinde misin? Hangi kaskları taktın denedin kullandın şu zamana kadar hangi kaskların hangi sürüş pozisyonlarında daha sessiz daha güzel çalıştığını test ettin mesela her bir havalandırma kanalının hangi hızlarda daha iyi daha verimli çalıştığını test ettin mi mesela her modelde ben bu ürünleri sattığım her müşteriye doğru bilgileri aktarıyorum neden çünkü bunların her birini deneyimliyor görüyor ve binlerce kullanıcıyla konuşuyorum sen ne yapıyorsun ChatGPT’i açıp iki üç bir şey soruyor cevap almaya çalışıyor ya da şikayetvara girip LS2’i gömen tüm yorumlara bakıyorsun neymiş LS2’de işçilik yokmuş yap geç şeklinde kask üretiyormuş hadi lan oradan götübüzfen element uydurmayın

Neymiş HJC malının arkasında duruyormuş HJC’nin bayisi yanı başımda çalışıyor ulan görmesem gözümle inanacağım adamlar 5000TL’lik kaskın vizörünü 2200TL’e satıyor adam vizör kırılınca geliyor bana ben vizöre o kadar para verene kadar yeni kask alırım abi o neymiş öyle diyor gelmiş bana burada LS2 MaLıNıN aRkASınDa DuRmUyor aynen kardeşim benim sen devam et milletin yorumlarıyla LS2 mümkünse kullanma bundan 2 3 sene sonra LS2’den başka bir şey kullanamayacaksın zaten ülkede merak etme domine ediyor her bir geçen saniye her bir ürünüyle eldiveni botu montları

3 senedir Rapid satıyorum Rapid 1 Rapid 2 dahil olmak üzere bir kere kaskın ne gıcırdadığını gördüm ulan ne Rapidi Ff351 Rookie modeli kaskın hala camı geliyor 10 senelik kask onların bile camlarını satıyorum daha onların gıcırdadığına denk gelmedim tek gıcırdadığını gördüğüm kask Valiant 1 modeli olmuştur o da acemiliğiydi geriye giden kaskın Valiant 2 ve Advantte düzelttiler gelmiş bana burada kaskı getiren distribütörde çalışmasam gıcırdıyor diye bana yutturacak

Son düzenleme:
Adamlar geliyor bilgisiz deneyimsiz satıcılardan doğru olmayan bedenlerini alıyorlar sonra Rapid ses yapıyor
Oldu **

LS2 Dragon geldi mesela Türkiye’ye daha yeni ilk kim kullandı test etti o kaskı tahmin et bakalım

bak kardeşim, sen her mesajında ben çalıştım, ben test ettim, ben konuştum diye döndürüp duruyosun ama senin yaptığın şey kısa süreli kullanım, ürünü satarken üstüne takıp üç tur atmak. ben bu kaskları aylarca kullanan insanlarla konuşuyorum, bizzat kendim uzun süreli deneyimledim, sorunları da övdüğünüz yönleri de birebir yaşadım. rapid 2’nin konforundan tut da ses yalıtımına kadar her detayını biliyorum çünkü haftalık değil, mevsimlik kullandım sen gelip bana rapidlerde gıcırdama yok diyosan kendi bilginden bahsetme bana. senin deneyimin showroom, benimki uzun süreli. o yüzden bana hâlâ “ben içini açtım, fabrikatörle konuştum” diyerek üstünlük kurmaya çalışma. sahada ne olduğunu kullanıcı bilir, satıcı değil

daha önceki mesajlarımda dediğim şeye geldik yine ls2 direkt sen misin anlamıyorum :D gelip sana rapid2 hakkında ki söylemlerine karşı yorum yapıyorum gelip bana sürekli farklı farklı model söyleyip bak şuna bak buna diyosun neyin kafasyını yaşıyosun? shoei’nin giriş seviyesi yok diyosun, ama nxr2 bizzat firmanın kendi sitesinde "entry level race helmet" olarak geçiyo, bunu hâlâ inkar ediyosan art niyet vardır. ben sana fanboy demiyorum, sen kendi yazdıklarınla onu ispatlıyosun zaten fabrikada çalışandan duydum diyerek lafı kapatmaya çalışıyosun ama kusura bakma binlerce kullanıcının yaşadığı tecrübeyi senin ben test ettim cümlen silemez. ben ürünün teknik tarafına, mühendisliğine, test sonuçlarına ve kullanıcı geri dönüşüne bakarım. sen hâlâ “ben rapid 3 yıldır satıyorum hiç sıkıntı duymadım” diyerek evrensel gerçek yazdığını sanıyosun. sen satıcısın eyvallah ama ben tüketiciyim, benim tarafım ürünü alan adam, yutan değil. sen satıyosun zaten istesen de istemesen de gelip bana bu eften püften modelleri ürünleri öveceksin kusura bakma

hjc c70’in c10un vizörü pahalı evet, buna kimse bi şey demiyo, ama o vizör neye ait? sharp’tan 5 yıldız almış, çok katmanlı eps kullanan, oturuşu düzgün, aerodinamiği çalışılmış, yalıtımı sağlam bi kaska. yani o vizöre o parayı verince, karşılığında ciddi mühendislik, güvenlik ve kalite alıyosun. rapid’in vizörü neden ucuz? çünkü kask da giriş seviye. adam zaten 3-4 bin lira bandında satıyo, haliyle vizörü de ucuz olacak, iki vizörün arasında ki görüş farkını, netliğini inkar ediyosan kendi malını övmek dışında bir şey yapmıyosundur, ama bu bizim vizör ucuz, o yüzden biz daha iyiyiz demek değil. sen kalkıp vizör pahalıysa kask kullanışlı değildir mantığına girersen, o zaman iphone da ekranı kırılıyo çöp telefon dersin, ama mesele o değil. mesele fiyatın neye denk geldiği yani ne sunduğu. c70’in vizörü 2200 ama o vizör o kaskın bütün mühendislik yapısıyla entegre çalışıyo, hem dayanıklı, hem optik olarak daha net, hem de sistemsel olarak daha rafine. rapid’deki vizör düz plastik, mekanizması basit, cam yapısı daha yumuşak, optik netliği daha düşük tamam işini görür, ama bu daha iyi olduğu anlamına gelmez. vizör fiyatı tek başına bi gösterge değil, o vizör hangi kaska, hangi yapıya hizmet ediyo ona bakılır. o yüzden ben yıllardır satıyorum, hiç sorun yaşamadım demen değerli ama yeterli değil. çünkü ürün senin yaşadıklarınla değil, genel kullanıcı deneyimi ve teknik verilerle değerlendirilir. işte burda kopuyo zaten olay.

Son düzenleme:
bak kardeşim, sen her mesajında ben çalıştım, ben test ettim, ben konuştum diye döndürüp duruyosun ama senin yaptığın şey kısa süreli kullanım, ürünü satarken üstüne takıp üç tur atmak. ben bu kaskları aylarca kullanan insanlarla konuşuyorum, bizzat kendim uzun süreli deneyimledim, sorunları da övdüğünüz yönleri de birebir yaşadım. rapid 2’nin konforundan tut da ses yalıtımına kadar her detayını biliyorum çünkü haftalık değil, mevsimlik kullandım sen gelip bana rapidlerde gıcırdama yok diyosan kendi bilginden bahsetme bana. senin deneyimin showroom, benimki uzun süreli. o yüzden bana hâlâ “ben içini açtım, fabrikatörle konuştum” diyerek üstünlük kurmaya çalışma. sahada ne olduğunu kullanıcı bilir, satıcı değil

daha önceki mesajlarımda dediğim şeye geldik yine ls2 direkt sen misin anlamıyorum :D gelip sana rapid2 hakkında ki söylemlerine karşı yorum yapıyorum gelip bana sürekli farklı farklı model söyleyip bak şuna bak buna diyosun neyin kafasyını yaşıyosun? shoei’nin giriş seviyesi yok diyosun, ama nxr2 bizzat firmanın kendi sitesinde "entry level race helmet" olarak geçiyo, bunu hâlâ inkar ediyosan art niyet vardır. ben sana fanboy demiyorum, sen kendi yazdıklarınla onu ispatlıyosun zaten fabrikada çalışandan duydum diyerek lafı kapatmaya çalışıyosun ama kusura bakma binlerce kullanıcının yaşadığı tecrübeyi senin ben test ettim cümlen silemez. ben ürünün teknik tarafına, mühendisliğine, test sonuçlarına ve kullanıcı geri dönüşüne bakarım. sen hâlâ “ben rapid 3 yıldır satıyorum hiç sıkıntı duymadım” diyerek evrensel gerçek yazdığını sanıyosun. sen satıcısın eyvallah ama ben tüketiciyim, benim tarafım ürünü alan adam, yutan değil. sen satıyosun zaten istesen de istemesen de gelip bana bu eften püften modelleri ürünleri öveceksin kusura bakma
Kısa süreli kullanım olduğunu sana söyleyen kim 2 hafta kullanıyorum ben kaskları ayrıca sattığım onlarca kişiyle görüşüyorum ben bunları biliyorum ama senin tek yaptığın internette kendi markalarını daha ön plana çıkarmak için ya da sponsorluk alan insanların söylediklerine itibar edip burada konuşmak
Ben Rapid 1’i ilk motorumda crypt rengi olmak üzere 1 yıl kullandım üstad çok bilmeden konuşma burada fotoğrafları duruyor gösterebilirim yıllar önce ki hallerimi her bir kaskla hemen hemen
Dostum benim shoei’nin zaten yarım kask ve caferacer tarzında ki kasklarını saymazsak zaten bir kaç çeşit modeli var
NXR2 kapalı racing tipi güneş vizörsüz kask
GT Air 3 şu an var o modelden gideceğim touring ve naked için dik oturum kaskı
Neotec 3 scooter ve touring için çene açılır
Ve X-Spirit Pro Yarışlarda kullanılan Fım sertifikalı karbon kaskı
Adam X Spirit diye bir kaskı olduğu işin NXR’a giriş seviyesi diye bahsediyor NXR2 kendi stilinde giriş büyün kasklar arasında giriş seviye bir kask değil
Rapid 2’den başka bir model söylemiyorum sana git Rapid 2 ile ilgili söylediklerimi en baştan oku öğren
Hala sen satıcısın diyorsun ben tüketicinin o kaskı yıllardır kullanmasına rağmen olan yorumlarını sana söylüyorum LS2’e bu kadar şu an ön yargınızın olmasının tek sebebi bilgisizliğiniz ben onu gidermeye çalışıyorum ama siz sabit fikirle öğrenmeye tamamen kapatmışsınız kendinize AKP örneğini bundan verdim onlarda aynı zihniyette oldukları için öğrenmeye %90’ı kapalı

Ben kaskların her birini sadece 2 hafta kullanmıyorum kendim o sırada test ettiğim bir kask olursa ve yeni intetcom modelleri gelirse her birini sök tak bile yapıp intercomşsrı metrelerce test ettiğim oluyor yani bilip bilmeden konuşmayın üstad kendinize yazık ediyorsunuz

Mesela Dragon modeline SCS’nin 3 farklı intetcomunu getirdik onları takıp 3 kere farklı şekillerde test ettim 3 tur atıp kaskı bırakmıyorum yani he 3 tur attığım kasklar var mı var mesela kendim satmadığım kaskları benim olmadığı için günlerce test edemiyorum tabii

SCS’nin 3 farklı inferxomu geldiği bilgisine de benden başkasından şu an internet üzerinden ulaşamazsınız intercom modeli bekleyen arkadaşlar için ucuz güzel intercomlst geliyor beklesinler bunu da buradan söyleyeyim 🫢

Kısa süreli kullanım olduğunu sana söyleyen kim 2 hafta kullanıyorum ben kaskları ayrıca sattığım onlarca kişiyle görüşüyorum ben bunları biliyorum ama senin tek yaptığın internette kendi markalarını daha ön plana çıkarmak için ya da sponsorluk alan insanların söylediklerine itibar edip burada konuşmak
Ben Rapid 1’i ilk motorumda crypt rengi olmak üzere 1 yıl kullandım üstad çok bilmeden konuşma burada fotoğrafları duruyor gösterebilirim yıllar önce ki hallerimi her bir kaskla hemen hemen
Dostum benim shoei’nin zaten yarım kask ve caferacer tarzında ki kasklarını saymazsak zaten bir kaç çeşit modeli var
NXR2 kapalı racing tipi güneş vizörsüz kask
GT Air 3 şu an var o modelden gideceğim touring ve naked için dik oturum kaskı
Neotec 3 scooter ve touring için çene açılır
Ve X-Spirit Pro Yarışlarda kullanılan Fım sertifikalı karbon kaskı
Adam X Spirit diye bir kaskı olduğu işin NXR’a giriş seviyesi diye bahsediyor NXR2 kendi stilinde giriş büyün kasklar arasında giriş seviye bir kask değil
Rapid 2’den başka bir model söylemiyorum sana git Rapid 2 ile ilgili söylediklerimi en baştan oku öğren
Hala sen satıcısın diyorsun ben tüketicinin o kaskı yıllardır kullanmasına rağmen olan yorumlarını sana söylüyorum LS2’e bu kadar şu an ön yargınızın olmasının tek sebebi bilgisizliğiniz ben onu gidermeye çalışıyorum ama siz sabit fikirle öğrenmeye tamamen kapatmışsınız kendinize AKP örneğini bundan verdim onlarda aynı zihniyette oldukları için öğrenmeye %90’ı kapalı

Ben kaskların her birini sadece 2 hafta kullanmıyorum kendim o sırada test ettiğim bir kask olursa ve yeni intetcom modelleri gelirse her birini sök tak bile yapıp intercomşsrı metrelerce test ettiğim oluyor yani bilip bilmeden konuşmayın üstad kendinize yazık ediyorsunuz

Mesela Dragon modeline SCS’nin 3 farklı intetcomunu getirdik onları takıp 3 kere farklı şekillerde test ettim 3 tur atıp kaskı bırakmıyorum yani he 3 tur attığım kasklar var mı var mesela kendim satmadığım kaskları benim olmadığı için günlerce test edemiyorum tabii

SCS’nin 3 farklı inferxomu geldiği bilgisine de benden başkasından şu an internet üzerinden ulaşamazsınız intercom modeli bekleyen arkadaşlar için ucuz güzel intercomlst geliyor beklesinler bunu da buradan söyleyeyim 🫢
nxr için dediğim şey zaten shoei için giriş seviyesi bir kask hocam genel değil, bilgi birikiminize saygı duyuyorum ama ls2 f/p harici konfor vs. övülecek bir kask olmadığını düşünüyorum. saygılar

Geri