Yardım Full HD mi 2k mı monitör almalıyım?

Mr.DzcN

80+
Reaksiyon skoru
118
Aslında 2k monitör almak istiyorum dizi-film izlerken de güzel olur diye fakat oyunları 2k da oynatacak sisteme sahip değilim sanırım. Sistemim Rx580 ve r5 5500. Oyunlarda 1080p oynayıp filmleri 2k izlerim diye düşünüyordum ama bu sefer de çözünürlüğü 1080p yapınca görüntü çamurlaşıyor diyenler var. Yani normal full hd monitörün 1080'i ile 2k dan 1080'e indirilen monitörün görüntüsü aynı olmuyormuş. Oyunlardan bir fifayı 2k da oynarım muhtemelen gerisini 1080'de oynarım. Ne yapmamı önerirsiniz?

aga rx 580 e 2k monitör yazık parana en ucuzu 10k başlıyor 2k monitör ne gerek var onun yerine sistemi yükselt

aga rx 580 e 2k monitör yazık parana en ucuzu 10k başlıyor 2k monitör ne gerek var onun yerine sistemi yükselt
yok ya fazeon marka 2k monitör var 6k ve baya da öneriliyor aslında, benim şu an kullandığım monitörü 2200'e sattım yani yeni monitör 3.8'e gelmiş olacak o yüzden öyle çok bir para vermiş olmuyorum yani.

Aslında 2k monitör almak istiyorum dizi-film izlerken de güzel olur diye fakat oyunları 2k da oynatacak sisteme sahip değilim sanırım. Sistemim Rx580 ve r5 5500. Oyunlarda 1080p oynayıp filmleri 2k izlerim diye düşünüyordum ama bu sefer de çözünürlüğü 1080p yapınca görüntü çamurlaşıyor diyenler var. Yani normal full hd monitörün 1080'i ile 2k dan 1080'e indirilen monitörün görüntüsü aynı olmuyormuş. Oyunlardan bir fifayı 2k da oynarım muhtemelen gerisini 1080'de oynarım. Ne yapmamı önerirsiniz?
Sistemi sonra upgrade edeceksen değer ama etmeyeceksen gereksiz masraf olur 2k monitör.

yok ya fazeon marka 2k monitör var 6k ve baya da öneriliyor aslında, benim şu an kullandığım monitörü 2200'e sattım yani yeni monitör 3.8'e gelmiş olacak o yüzden öyle çok bir para vermiş olmuyorum yani.
o fazeon marka ben yeni aldım kullanıyorum güzel bence ölü piksel gelmedi şansa ghosting testini yapmaya çalıştım geçen geçmiş konularımda monitör tavsiye forumumda var az bir şey galiba ghosting var zaten fiyatına göre okey pivot olması güzel kurulumu basit

babacan 1080p al suanda isini gormesi icin upgrade falan yaparsan gider 2k 4k istedgini alırsın

Fazeon gib garip ürünlere para vereceğine 1080P al sağlam al bence.

Bende hem 2k hem 1080p var, 1080p çamur gibi duruyor 2k'nın yanında. Oyun performansını bilemem ama sırf masaüstü görüntü keskinliği için bile alınjr 2k.

o fi
o fiyata tuf serisi ekranları bile bulursun. en baba 1080P ekranları alırsın. Bence 2k gereksiz kardeşim. Neredeyse tv fiyatı ekranlar. 2k sistemin yoksa yazık o paraya

2k monıtore verecegın parayı sıstemı yukselt

Bende hem 2k hem 1080p var, 1080p çamur gibi duruyor 2k'nın yanında. Oyun performansını bilemem ama sırf masaüstü görüntü keskinliği için bile alınjr 2k.
Hocam öyle gidersek 4k oledin yaninda da 2k çamur oluyor :)

Bence en iyisi 1080p alman, sistem zaten yetersiz bi film için gerek yok.Zaten bütçe de çok fazla değil alırsan alt modellerini alacaksin 2kların.Hiç girme güzel bi 1080p al.

Geri