Neler Yeni

Fullbody mi split mi?

Pompake

80+ Silver
En İyi Cevap
3
1 Gün tüm vücüt çalışıp 1 gün dinlenmek mi yoksa bir gün omuz biceps çalışıp 1 gün dinlenip öbür gün gögüs triceps mi çalışılmalı? ( 3 Aydır gidiyorum fitnessa neredeyse hep fullbody çalıştım ama spordaki arkadaşlarım split daha iyi diyor sizce hangisi daha iyi olur. Not olarak yaşım 15 doğal çalışıyorum )

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
1 Gün tüm vücüt çalışıp 1 gün dinlenmek mi yoksa bir gün omuz biceps çalışıp 1 gün dinlenip öbür gün gögüs triceps mi çalışılmalı? ( 3 Aydır gidiyorum fitnessa neredeyse hep fullbody çalıştım ama spordaki arkadaşlarım split daha iyi diyor sizce hangisi daha iyi olur. Not olarak yaşım 15 doğal çalışıyorum )
3 e bölünmüş spliti saçma buluyorum.Her kas haftada 1 uyarılıyor.Bence yetersiz.Ya full body yapıp haftada 3 gün gitmek ya da upper lower tarzı 2 ye bölünmüş split programlar yapmak mantıklı geliyor.

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim
bi 2 ay kadar daha fullbody yap sonra keyfine kalmış
profesyonel olmayı düşünmeyip hobi olarak yapıyorsan her türlü zamanla gelişirsin
hangisi daha zevkli olursa onu seç

soul

80+ Silver
split en iyisi her anlamda vücudu fazla zorlamaya gerek yok
profesyonel değilsen yapma zaten , split tavsiye ederim..

Ensar Bey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,379
İsim
Ensar Bey
Full body yapılırken split de olduğu kadar uzuvlara gerekli baskı verilmiyor.
Bazı antremanların sonuna 2 hareketlik biceps ve kalf hareketleri koyarsın, zaten 4 hareket ile o gün ki kasını çalışıyorsun bu 2 hareket ile de 6 hareket yapıp daha fazla eğlenir ve gelişirsin.

Top Bottom