Neler Yeni

Yardım Furmark sonuçlarım nasıl?

lexerotk

80+ Bronze
INNO3D RTX 3060 Twin 2x Ekran kartıma furmark testi yaptım ve bi 13dk çalıştırdım.
Test sonunda ise şu ekran görüntülerini aldım. Sonuçlar iyi midir??

Ekler

• resim_2022-09-06_154204645.png
    resim_2022-09-06_154204645.png
    189.8 KB · Hit: 166
  • Ekran görüntüsü 2022-09-06 153822.png
    Ekran görüntüsü 2022-09-06 153822.png
    210.7 KB · Hit: 170
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Ozan
Biraz sıcak gibi, daha soğuk tutman mümkünse öyle yapmalısın. Undervolt deneyebilirsin.

lexerotk

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Biraz sıcak gibi, daha soğuk tutman mümkünse öyle yapmalısın. Undervolt deneyebilirsin.
Hocam undervolt nedir biraz daha açıklarmısınız? Ne gibi bir etkisi olur? Performans düşermi?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,682
İsim
Hacı
Normal görünüyor.

lexerotk

80+ Bronze
Gayet normal yaz bitmedi sayılır 2400 rpm de makul rahatsız oluyorsanız fan hızı artırabilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gerek yok 78 makul bir değer fan full speed bile değil.
Biraz masayı titretiyor gibi ama pek problem değil. Bu testi oyunlara drop oluyor diye yaptım. OYunlarda ekran kartı sıcaklığı artınca droplar başlıyordu. Oynanmaz hale geliyordu. Fakat bu testte hiç bişey olmadı. Dün bi The Shadow Of Tomb Raider ve ETS 2 girdim bi süre sonra nerdeyse 30 saniyede bi 10 saniyelik droplar ve kilitenmeler oluyordu. Bununla ilgili bir bilginiz varmı hocam?

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Ozan
Hocam undervolt nedir biraz daha açıklarmısınız? Ne gibi bir etkisi olur? Performans düşermi?
Yok, undervolt daha az enerji harcayarak daha fazla performans almanı sağlıyor. benim kart ısınmıyor ama ben yapıyorum yine de hem ekran kartı ömrü uzuyor hem daha soğuk hem daha hızlı çalışıyor. nette bir sürü kaynak var bakabilirsiniz.

Silinsin

80+ Silver
Biraz masayı titretiyor gibi ama pek problem değil. Bu testi oyunlara drop oluyor diye yaptım. OYunlarda ekran kartı sıcaklığı artınca droplar başlıyordu. Oynanmaz hale geliyordu. Fakat bu testte hiç bişey olmadı. Dün bi The Shadow Of Tomb Raider ve ETS 2 girdim bi süre sonra nerdeyse 30 saniyede bi 10 saniyelik droplar ve kilitenmeler oluyordu. Bununla ilgili bir bilginiz varmı hocam?
Drop 78 derecenin işi değil hocam işlemci değerlerini atın drop yediğiniz oyunlar da tüm çekirdekler açık olacak şekilde. Yanına da crystaldisk sonucu eklerseniz bakalım

Yok, undervolt daha az enerji harcayarak daha fazla performans almanı sağlıyor. benim kart ısınmıyor ama ben yapıyorum yine de hem ekran kartı ömrü uzuyor hem daha soğuk hem daha hızlı çalışıyor. nette bir sürü kaynak var bakabilirsiniz.
Undervoltla kartlar daha performanslı çalışmaz.

lexerotk

80+ Bronze
Drop 78 derecenin işi değil hocam işlemci değerlerini atın drop yediğiniz oyunlar da tüm çekirdekler açık olacak şekilde. Yanına da crystaldisk sonucu eklerseniz bakalım

Hocam crystal disk info dan baktım 100 dü sağlık. sıcaklık değerlerim ise normalde 46 derece. bide ets2 girince hwinfo ile baktım max 4 derece oynadı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Ozan

dostum hem bilmiyorsun hem de bu kadar kesin nasıl konusuyorsun?

Silinsin

80+ Silver
Hocam crystal disk info dan baktım 100 dü sağlık. sıcaklık değerlerim ise normalde 46 derece. bide ets2 girince hwinfo ile baktım max 4 derece oynadı.
Hwinfo açıkken oynayın drop olduktan sonra kontrol edin nelerin sıcaklığı 80 üzerinde disk Info değil hocam disk mark yapma imkanınız varsa daha iyi olur.

lexerotk

80+ Bronze
Hocam bide şunu farkettim. Drop sırasında işlemci kullanımı 80 ve üzerine çıkarken ekran kartı 0 a düşüyor. Normalde ekran kartı 60-70 arası. Cpu ise 40-60 arası gezerdi.

Silinsin

80+ Silver
dostum hem bilmiyorsun hem de bu kadar kesin nasıl konusuyorsun?
Peki hocam ben bilmiyorum siz undervolt yapıp FPS arttırın.

Hocam bide şunu farkettim. Drop sırasında işlemci kullanımı 80 ve üzerine çıkarken ekran kartı 0 a düşüyor. Normalde ekran kartı 60-70 arası. Cpu ise 40-60 arası gezerdi.
İşlemci nedir?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,551
Üyeler
164,864
Son üye
Ventrecsialı Uzaylı
Top Bottom