lexerotk
80+ Bronze
Gerek yok 78 makul bir değer fan full speed bile değil.Hocam undervolt nedir biraz daha açıklarmısınız? Ne gibi bir etkisi olur? Performans düşermi?
Biraz masayı titretiyor gibi ama pek problem değil. Bu testi oyunlara drop oluyor diye yaptım. OYunlarda ekran kartı sıcaklığı artınca droplar başlıyordu. Oynanmaz hale geliyordu. Fakat bu testte hiç bişey olmadı. Dün bi The Shadow Of Tomb Raider ve ETS 2 girdim bi süre sonra nerdeyse 30 saniyede bi 10 saniyelik droplar ve kilitenmeler oluyordu. Bununla ilgili bir bilginiz varmı hocam?Gayet normal yaz bitmedi sayılır 2400 rpm de makul rahatsız oluyorsanız fan hızı artırabilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Gerek yok 78 makul bir değer fan full speed bile değil.
Yok, undervolt daha az enerji harcayarak daha fazla performans almanı sağlıyor. benim kart ısınmıyor ama ben yapıyorum yine de hem ekran kartı ömrü uzuyor hem daha soğuk hem daha hızlı çalışıyor. nette bir sürü kaynak var bakabilirsiniz.Hocam undervolt nedir biraz daha açıklarmısınız? Ne gibi bir etkisi olur? Performans düşermi?
Drop 78 derecenin işi değil hocam işlemci değerlerini atın drop yediğiniz oyunlar da tüm çekirdekler açık olacak şekilde. Yanına da crystaldisk sonucu eklerseniz bakalımBiraz masayı titretiyor gibi ama pek problem değil. Bu testi oyunlara drop oluyor diye yaptım. OYunlarda ekran kartı sıcaklığı artınca droplar başlıyordu. Oynanmaz hale geliyordu. Fakat bu testte hiç bişey olmadı. Dün bi The Shadow Of Tomb Raider ve ETS 2 girdim bi süre sonra nerdeyse 30 saniyede bi 10 saniyelik droplar ve kilitenmeler oluyordu. Bununla ilgili bir bilginiz varmı hocam?
Undervoltla kartlar daha performanslı çalışmaz.Yok, undervolt daha az enerji harcayarak daha fazla performans almanı sağlıyor. benim kart ısınmıyor ama ben yapıyorum yine de hem ekran kartı ömrü uzuyor hem daha soğuk hem daha hızlı çalışıyor. nette bir sürü kaynak var bakabilirsiniz.
Hocam crystal disk info dan baktım 100 dü sağlık. sıcaklık değerlerim ise normalde 46 derece. bide ets2 girince hwinfo ile baktım max 4 derece oynadı.Drop 78 derecenin işi değil hocam işlemci değerlerini atın drop yediğiniz oyunlar da tüm çekirdekler açık olacak şekilde. Yanına da crystaldisk sonucu eklerseniz bakalım
Undervoltla kartlar daha performanslı çalışmaz.
dostum hem bilmiyorsun hem de bu kadar kesin nasıl konusuyorsun?Drop 78 derecenin işi değil hocam işlemci değerlerini atın drop yediğiniz oyunlar da tüm çekirdekler açık olacak şekilde. Yanına da crystaldisk sonucu eklerseniz bakalım
Undervoltla kartlar daha performanslı çalışmaz.
Hwinfo açıkken oynayın drop olduktan sonra kontrol edin nelerin sıcaklığı 80 üzerinde disk Info değil hocam disk mark yapma imkanınız varsa daha iyi olur.Hocam crystal disk info dan baktım 100 dü sağlık. sıcaklık değerlerim ise normalde 46 derece. bide ets2 girince hwinfo ile baktım max 4 derece oynadı.
Peki hocam ben bilmiyorum siz undervolt yapıp FPS arttırın.dostum hem bilmiyorsun hem de bu kadar kesin nasıl konusuyorsun?
İşlemci nedir?Hocam bide şunu farkettim. Drop sırasında işlemci kullanımı 80 ve üzerine çıkarken ekran kartı 0 a düşüyor. Normalde ekran kartı 60-70 arası. Cpu ise 40-60 arası gezerdi.